Σελίδες

4 Αυγ 2011

Βαρβαρότητα διαρκείας, ως έτος 2035 και βλέπουμε...



Τη σφοδρή αντιλαϊκή κλιμάκωση σε βάθος πολλών δεκαετιών, την εφαρμογή πρόσθετων μέτρων με στόχο να πιάσουν τις νόρμες της πολιτικής που διασφαλίζει την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων, φτηνότερους και περισσότερο ευέλικτους τους εργάτες, περιλαμβάνουν οι προδιαγραφές της «έκθεσης» που δημοσιοποίησε από την Αθήνα ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ. 
Ο ίδιος ιμπεριαλιστικός Οργανισμός, εδώ και αρκετά χρόνια, πριν και από το ξέσπασμα της καπιταλιστικής κρίσης, σε φάση αύξησης του παραγόμενου ΑΕΠ και εντατικής κερδοφορίας, προδιέγραφε τα «αναγκαία μέτρα», αυτά που σήμερα ξεδιπλώνει το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας.
Η κυβέρνηση, τα πρωτοκλασάτα στελέχη του πολιτικού τους προσωπικού, επιχείρησαν να καλυφθούν πίσω από εύσημα που τους αποδίδει ο ΟΟΣΑ, να στείλουν βροντερό το μήνυμα ότι θα εντείνουν τη βάρβαρη κλιμάκωση, υποτάσσοντας τα πάντα στην εξυπηρέτηση του στρατηγικού στόχου τους, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων.
Είναι απόλυτα φανερό πλέον ότι το «μνημόνιο ήταν μόνον η αρχή», ότι η επιχείρησή τους για την έξοδο από την καπιταλιστική κρίση, η επάνοδος σε φάση κερδοφορίας, θα απαιτήσει ποταμούς λαϊκού αίματος, και ακόμη ότι όταν και στο βαθμό που αυτή επέλθει, οι εργάτες θα είναι γονατισμένοι, απόλυτα προσαρμόσιμοι στις νόρμες της νέας «ανταγωνιστικότητας» του κεφαλαίου.
Ολα όσα κλιμακώνουν δεν έχουν την παραμικρή σχέση ούτε με τον όγκο του υπερσυσσωρευμένου κρατικού χρέους, ούτε και με τα εμφανιζόμενα ελλείμματα, που η δική τους πολιτική παράγει. Το ομολογούν και οι ίδιοι στην «έκθεση» του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με την οποία στο έτος 2035, μετά από 25 χρόνια, το κρατικό χρέος θα είναι στο 100% του ΑΕΠ που θα έχει παραχτεί εκείνη τη χρονιά, πάντα με την προϋπόθεση ότι θα εφαρμόσουν μέχρι κεραίας το σύνολο της βάρβαρης κλιμάκωσης, τα αλλεπάλληλα μνημόνια με τις «επικαιροποποιήσεις» και τους «εφαρμοστικούς» νόμους, που ανάλογα με τη φάση του εκμεταλλευτικού συστήματος θα έχουν ανάγκη.
Για την ώρα, για άμεση εφαρμογή, «συμβουλεύουν» την κυβέρνηση να προχωρήσει αποφασιστικά με νέα «πακέτα», όπως: Παραπέρα καρατόμηση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, μεγαλύτερη «ευελιξία στην αγορά εργασίας», περιορισμό της «προστασίας των εργαζομένων», δηλαδή για το ελεύθερο των μεγαλοπιχειρηματιών σε μαζικές απολύσεις και στη διαμόρφωση του μισθού και του μεροκάματου, το αποφασιστικό προχώρημα στις αντιασφαλιστικές ανατροπές, για το χτύπημα και των ΒΑΕ κ.ά. Γι' αυτά και για όλα τα προηγούμενα ο επικεφαλής του ιμπεριαλιστικού Οργανισμού δήλωσε δημόσια ότι «δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση»...
Οι πρόσφατες αποφάσεις στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, το κούρεμα του κρατικού χρέους μαζί και η επιμήκυνση, που διαφημίζει η κυβέρνηση είναι η πρώτη φάση για τα επερχόμενα. Το ομολογεί ανοιχτά και ο ΟΟΣΑ, που αξιολογεί τα «οφέλη» ως «ελάχιστα». Είναι ολοφάνερο και το γεγονός ότι η διαδικασία καταστροφής υπερσυσσωρευμένων κεφαλαίων, που σήμερα λιμνάζουν στα σεντούκια της πλουτοκρατίας, έχει μπροστά της μπόλικο δρόμο να διατρέξει.
Η σαπίλα του εκμεταλλευτικού συστήματος, δεν κρύβεται ούτε από τα γιατροσόφια για τη διάσωσή του, ούτε από τις αποφάσεις τους, όπως οι πρόσφατες από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ. Για το λαό υπάρχει ο άλλος δρόμος, χωρίς τους καπιταλιστές και τις κρίσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου