Ρεσιτάλ υποκρισίας, βάναυσης διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και ατέλειωτων ψεμάτων έδωσε από την Αρτα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, επιχειρώντας να δημιουργήσει σύγχυση και συσκότιση στο λαό για την αιτία και την έξοδο από την κρίση και να δικαιολογήσει την επιτάχυνση των «μεταρρυθμίσεων» που τσακίζουν τα δικαιώματα του λαού.
Επιστρατεύοντας απίθανα και σαθρά «επιχειρήματα» και συνεχίζοντας τη θριαμβολογία για τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής της Ευρωζώνης, ο πρωθυπουργός προσπάθησε, μάταια, να καλλιεργήσει την απατηλή εικόνα ότι «υπάρχει ελπίδα» για το λαό με την πολιτική που εφαρμόζει και πως η «έξοδος από την κρίση» περνά από την ...ταχεία εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων του μεσοπρόθεσμου.
Καυχήθηκε ότι στη σύνοδο της ευρωζώνης «πετύχαμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα έκτακτης δανειοδότησης και χρηματοδοτικής στήριξης στη σύγχρονη παγκόσμια ιστορία», αποσιωπώντας όμως ότι τα δάνεια αυτά θα τα πληρώνει ο λαός για πολλές δεκαετίες, δίχως μάλιστα να ευθύνεται στο ελάχιστο. Αντίθετα διαστρεβλώνοντας βάναυσα την πραγματικότητα, ισχυρίστηκε ξεδιάντροπα ότι «την προηγούμενη Πέμπτη οι ηγέτες της Ευρωζώνης, αποφάσισαν να βγάλουν επιτέλους τη θηλιά από το λαιμό των Ελλήνων»(!).
Προκαλεί σκόπιμα σύγχυση και επιχειρεί να πείσει ότι η «ανάσα» που αισθάνθηκε το εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα και οι επιχειρηματικοί όμιλοι, σημαίνει και «ανάσα» για το λαό, πράγμα που αποτελεί τερατώδες ψέμα.
Παράλληλα προσπάθησε να δικαιολογήσει την επιτάχυνση των αντιδραστικών «μεταρρυθμίσεων», φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να ισχυριστεί ότι έχουν «την αμέριστη και συγκινητική στήριξη του ελληνικού λαού»(!). Επιδεικνύοντας εκ νέου την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης: «Ηρθε όμως η ώρα να ρίξουμε όλοι το βάρος στις μεγάλες αλλαγές. Αυτό περιμένουν όλοι. Αυτό περιμένουμε, πρώτα απ' όλα, εμείς οι ίδιοι. Αυτό θέλουμε: μεταρρυθμίσεις, ώστε η Ελλάδα να αξιοποιήσει αυτό το νέο πλαίσιο, αυτό το κεκτημένο, για να κάνουμε το άλμα προς ένα καλύτερο μέλλον», τόνισε, επιχειρώντας να αποκρύψει ότι το μέλλον που εγγυάται η εφαρμοζόμενη πολιτική για το λαό, είναι μαύρο.
Υπογράμμισε τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει με «φαστ τρακ» διαδικασίες τα νέα βάρβαρα μέτρα καυχόμενος μάλιστα ότι «καμία κυβέρνηση δεν αποτόλμησε ποτέ τόσες πολλές και τόσο βαθιές μεταρρυθμίσεις τόσο γρήγορα και μάλιστα παράλληλα με την υλοποίηση ενός απαιτητικού προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης». Απαρίθμησε τις «μεγάλες μεταρρυθμίσεις» που έχει κάνει μέχρι τώρα η κυβέρνηση, όπως ο «Καλλικράτης», η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, που διαλύει την κοινωνική ασφάλιση και μετατρέπει τις συντάξεις σε προνοιακά επιδόματα, τον νέο επενδυτικό νόμο που προσφέρει φοροαπαλλαγές διαρκείας στο μεγάλο κεφάλαιο, το θεσμικό πλαίσιο «fast track» για τις μεγάλες επενδύσεις, την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων κ.ά., τονίζοντας ότι θα συνεχίσει με ακόμα μεγαλύτερη ένταση στην ίδια κατεύθυνση.
Στην πρωθυπουργική ομιλία περίσσεψαν τα ψευτοδιλήμματα και η απύθμενη υποκρισία προκειμένου να υποστηριχθεί ο μονόδρομος της εφαρμοζόμενης πολιτικής. «Ποια Ελλάδα θέλουμε να χτίσουμε; Μια Ελλάδα, που θα βασίζεται και πάλι στα πήλινα πόδια των δανεικών χρημάτων, του κρατισμού και των πελατειακών σχέσεων; `Η μια οικονομία καινοτόμο, εξωστρεφή, η οποία δεν θα έχει την ανάγκη των ξένων για να ευημερήσει;», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά, και συνέχισε στο ίδιο πνεύμα αναφερόμενος στο παράδειγμα των αγροτικών συνεταιρισμών και των κλειστών επαγγελμάτων.
«Θέλουμε μια Ελλάδα, στην οποία τα παιδιά μας δεν θα μπορούν να κάνουν το επάγγελμα που θέλουν, επειδή είναι κλειστό και προστατευόμενο; `Η μια Ελλάδα, όπου ο καθένας θα μπορεί να ακολουθήσει την επαγγελματική πορεία που ονειρεύεται και επιθυμεί;», ήταν η αποθέωση της υποκρισίας.
Το συμπέρασμα πάντως, που προέκυπτε αβίαστα, πέρα από τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες που επιχειρούσε να πουλήσει, ήταν πως ο πρωθυπουργός δεν είχε τίποτα θετικό και συγκεκριμένο να πει στο ακροατήριό του. Αναφερόμενος ειδικότερα στο ζήτημα της γαλακτοβιομηχανίας της Δωδώνης, που ετέθη στη διάρκεια της σύσκεψης από αρκετούς εκπροσώπους φορέων, ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι υπέρ του «να διατηρηθεί ο συνεταιριστικός της χαρακτήρας», αλλά συμπλήρωσε ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες οι τοπικοί φορείς και ειδικά οι συνεταιρισμοί, είτε αγοράζοντας οι ίδιοι τις μετοχές που κατέχει η Αγροτική Τράπεζα, είτε συνεργαζόμενοι με άλλους συνεταιρισμούς, όπως των Καλαβρύτων, που είναι κερδοφόροι...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου