Σελίδες

30 Ιουλ 2011

Ο λαός να κάνει το επόμενο βήμα, δώσε δύναμη στην δύναμη σου.



ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ : γλόμπινγκ

"Επιχείρηση απομάκρυνσης των σκηνών από την πλατεία Συντάγματος έλαβε χώρα τα ξημερώματα του Σαββάτου από συνεργεία του Δήμου Αθηναίων με τη συνδρομή της αστυνομίας.

Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 4 τα ξημερώματα και ολοκληρώθηκε περίπου στις 8 το πρωί του Σαββάτου.

Περίπου 20 φορτηγά του Δήμου Αθηναίων με τη συνδρομή της αστυνομίας απομάκρυναν πανό και σκηνές που βρίσκονταν από τον Μάιο στην πλατεία Συντάγματος.

Η επιχείρηση αποκατάστασης της εικόνας της πλατείας πραγματοποιήθηκε χωρίς εντάσεις. Ωστόσο, η αστυνομία προχώρησε σε οκτώ συλλήψεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τις σκηνές και τα πανό στην πλατεία Συντάγματος διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου με την εντολή να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία".
(Άρθρο από in.gr 30-7-2011).     
___
Και να που δείχνει να έφτασε, προσωρινά τουλάχιστον, το ξεφούσκωμα της πλατείας. 
Και λέω προσωρινά, διότι δεν ξέρουμε τι θα επακολουθήσει με το πέρας του καλοκαιριού, μιας και ο λαός θα βρεθεί αντιμέτωπος με πρωτοφανή αδιέξοδα.
Όταν είχαν ξεκινήσει οι κινητοποιήσεις στις πλατείες και εμείς του ΚΚΕ καλούσαμε τον κόσμο να κλιμακώσει την δράση του, να την οργανώσει και να την προωθήσει στους χώρους δουλειάς, πολλοί έσπευσαν να μας πουν ότι ζηλεύαμε, ότι θέλαμε να καπελώσουμε τον αγώνα τους, ότι το αυθόρμητο υπερέχει του οργανωμένου κλπ. 
Γινόταν μάλιστα συγκρίσεις για το πόσος κόσμος μαζεύτηκε, πόσες συνεχόμενες μέρες παρέμεινε στην πλατεία και άλλα πολλά. 
Τα κανάλια και τα ΜΜΕ γενικώς, χάιδευαν τα αυτιά των αγανακτισμένων, διαφημίζοντας ότι έτσι θα έπρεπε να ήταν ένα λαϊκό κίνημα, ακομμάτιστο, και με το ακομμάτιστο εννοούσαν ανοργάνωτο, αυθόρμητο, και με το αυθόρμητο εννοούσαν ακίνδυνο, και αχειραγώγητο, και με το αχειραγώγητο εννοούσαν φτερό στον άνεμο.
Φτάνουμε λοιπόν στο σήμερα, η αστυνομία με μια συντονισμένη επιχείρηση, να σαρώνει ότι απέμεινε στην πλατεία, που άλλοτε υπερηφανευόταν, και όχι άδικα, για την αντίσταση που έδειχνε απέναντι στις προσπάθειες των δυνάμεων καταστολής να τους απομακρύνουν. 
Είχα θυμάμαι γράψει τότε ένα άρθρο και έλεγα αυτό που θα έπρεπε να είναι προφανές, ότι η πλατεία αρχίζει και τελειώνει στην πλατεία, και ότι αν ο κόσμος ήθελε να γίνει κάτι πιο ουσιαστικό, έπρεπε να βρει άλλους, πιο μόνιμους και ανθεκτικούς τρόπους δράσης. Έλεγα επίσης ότι η πλατεία ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει, ένα βήμα απαραίτητο για να συνειδητοποιηθεί ο κόσμος, έπρεπε όμως και να ξεπεραστεί, να ξεπεραστεί δηλαδή από ανώτερες μορφές δράσης.
Μένει να διαπιστώσουμε, με το πέρας του καλοκαιριού, αν και κατά πόσο, αλλά και πόσοι κατανόησαν αυτήν την αναγκαιότητα για ωρίμανση του λαϊκού ή αν θέλετε εργατικού κινήματος. 
Μένει να διαπιστώσουμε πόσοι κατάλαβαν ότι τα όσα λέγαμε εμείς του ΚΚΕ δεν τα λέγαμε από ζήλεια, οι περισσότεροι τουλάχιστον, αλλά με σκοπό να απαγκιστρώσουμε την συνείδηση του κόσμου από την νοοτροπία που του έχει καλλιεργήσει η καπιταλιστική κοινωνία με αποτέλεσμα να καταφέρνει να χειραγωγεί τους όποιους αυθόρμητους αγώνες. 
Μένει να δούμε, πόσοι από τους συμπολίτες μας θα συνεχίσουν να ψάχνουν διέξοδο μέσω της αντίστασης και της πάλης και πόσοι θα πουν, «να τόσους μήνες μαζευόμασταν(άσχετα αν πολλοί από αυτούς μπορεί να μην πήγαιναν) στο Σύνταγμα και τι καταφέραμε;» και θα κλειστούν ξανά σπίτια τους απογοητευμένοι και νομίζοντας ότι εξαντλήθηκαν τα όρια του αγώνα.
Εμείς πάντως οι κομμουνιστές θα είμαστε στις επάλξεις όπως κάθε φορά και θα περιμένουμε τον κόσμο να ανταποκριθεί στο κάλεσμα μας ή έστω να πάρει στα σοβαρά τις συμβουλές μας. 
Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε με τον τρόπο που έχει αποδειχθεί ότι φέρνει αποτέλεσμα, ότι κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στο σύστημα. 
Θα συνεχίσουμε να δραστηριοποιούμαστε παντού, στους δρόμους, στους χώρους εργασίας, στα εργατικά συνδικάτα και όπου αλλού χρειαστεί, όμως πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι τίποτα δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς την αποφασιστική συνδρομή του λαού. 

Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου