Σελίδες

30 Ιουλ 2011

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΓΣΕΕ...



Tα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει αντεργατικό μέτρο που επιβλήθηκε σε βάρος των εργαζομένων που να μην έχει τη στήριξη της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ. 
Αυτό ακριβώς επαναλήφθηκε και στην περίπτωση της νέας λίστας των ΒΑΕ. 
Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έσπευσε να νομιμοποιήσει τη διαδικασία της ανατροπής με τη συμμετοχή της με εκπρόσωπό της στη Διαρκή Επιτροπή που συγκρότησε η κυβέρνηση. 
Συμμετείχε, μάλιστα, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι η οποιαδήποτε γνώμη της Επιτροπής, όταν δε βόλευε την κυβέρνηση, αυτή θα «την έγραφε στα παλιά της τα παπούτσια», καθώς τελικά η λίστα διαμορφώνεται με πολιτική απόφαση του υπουργείου Εργασίας.
Η συμμετοχή αυτή γίνεται ακόμα πιο εξόφθαλμη, αφού η Επιτροπή δε διέθετε και δε διαθέτει ακόμα και τώρα τις αναγκαίες επιστημονικές μελέτες και δεδομένα ώστε να προβεί σε οποιονδήποτε αποχαρακτηρισμό. 
Κι όμως, ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ στην Επιτροπή δε δίστασε να συμφωνήσει ακόμα και σε εξαιρέσεις από τη λίστα των ΒΑΕ, σε περιπτώσεις όπως οι υποδηματεργάτες, οι επιστάτες στα λιπάσματα, οι πρακτικοί μηχανικοί, οι μηχανικοί αεροψεκασμών, οι ταμίες σούπερ μάρκετ, οι φύλακες και επιστάτες σε ορισμένους βιομηχανικούς κλάδους, οι εργαζόμενοι στο φωταέριο, οι θερμαστές και βοηθοί στα οινοπνευματοποιεία κ.ά.
Εδωσε, δηλαδή, το δικό της άλλοθι για να επιβληθεί σε βάρος χιλιάδων εργατών μια ανατροπή με μακροχρόνιες και σοβαρές συνέπειες στο σύνολο της εργατικής τάξης, και ειδικά σε ένα ζήτημα που αφορά στην υγεία και στη συνταξιοδότηση των εργαζομένων. 
Απέδειξε, για μια φορά ακόμη, ότι τελικά στέκεται απέναντι από τους εργαζόμενους και τα συμφέροντά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου