Σελίδες

6 Ιουλ 2011

ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενάντια στο ΚΚΕ και το οργανωμένο κίνημα.


Τάχα κόπτονται για την «ενότητα της αριστεράς», αλλά δε μπορούν να κρύψουν το ρόλο τους απέναντι στο ΚΚΕ, στο ΠΑΜΕ και το οργανωμένο λαϊκό κίνημα.
Οταν στο Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης ο σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θ. Λιάπης κατέθεσε ψήφισμα - καταγγελία για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, ο δήμαρχος και σύμβουλοι του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο αυτόν το ρόλο τους.
Το ψήφισμα έλεγε: 

 «Το Δημοτικό Συμβούλιο καταγγέλλει την οργανωμένη προβοκάτσια με στόχο το λαϊκό κίνημα χτες στην Αθήνα. Σε διατεταγμένη υπηρεσία οργανωμένες ομάδες κουκουλοφόρων και τα ΜΑΤ στράφηκαν με αγριότητα και τόνους χημικών κατά της λαϊκής κινητοποίησης έξω από τη Βουλή. Αξιοποιώντας μηχανισμούς κρατικών κατασταλτικών υπηρεσιών, είτε χρησιμοποιώντας ομάδες δήθεν "αντιεξουσιαστών", η κυβέρνηση εφάρμοσε σχέδιο εξόντωσης του οργανωμένου λαϊκού κινήματος, την ίδια ώρα που υποκριτικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλος καλούσε σε διάλογο τους "αγανακτισμένους". Η απάντηση στον κλιμακούμενο αυταρχισμό, στην άγρια επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα είναι η λαϊκή οργάνωση και αντεπίθεση για την απόκρουση και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής».
Με παρεμβάσεις δημοτικών συμβούλων, ο εισηγητής δέχτηκε να προστεθεί στο ψήφισμα και το εξής: «Να καταργηθούν τα χημικά, να μην φοβηθεί ο κόσμος και να αντιδράσει με όλες τις μορφές πάλης».
Ομως, δημοτικοί σύμβουλοι του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, πρώην μέλη του ΚΚΕ, ο πρόεδρος του ΔΣ, που είναι στέλεχος του ΣΥΝ, αλλά και ο δήμαρχος Χρ. Κορτζίδης (ο οποίος επαναλαμβάνει συνέχεια ότι είναι κομμουνιστής) επέμεναν να αφαιρεθεί η λέξη «οργανωμένο» από τη φράση «η κυβέρνηση εφάρμοσε σχέδιο εξόντωσης του οργανωμένου λαϊκού κινήματος».
Στην παρέα προστέθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας - συνεργαζόμενος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ - που ζήτησε να βγει το «δήθεν αντιεξουσιαστές». Στην τοποθέτησή του μάλιστα είπε ότι «το ΚΚΕ σε συνεργασία με την αστυνομία οργάνωσε σχέδιο απέναντι σε αριστερές δυνάμεις στο Σύνταγμα»!
Στην έντονη αντίδραση του δημοτικού συμβούλου του ΚΚΕ, που απαίτησε από το δήμαρχο (ο οποίος κατά τα άλλα δεν παραλείπει να πηγαίνει στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ), αλλά και συνολικά από την πλειοψηφούσα παράταξη να πάρουν θέση και να καταδικάσουν τον αντικομμουνισμό του συγκεκριμένου συμβούλου, αυτοί απάντησαν με τη σιωπή τους.
Αυτή είναι γι' αυτούς η «ενότητα της αριστεράς». Ενώνονται ενάντια στο οργανωμένο κίνημα, ενάντια στο ΠΑΜΕ. Ολοι αυτοί, στελέχη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των άλλων «αριστερών» (ΚΟΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΔΗΜΑΡ κ.ά.), ο ίδιος ο δήμαρχος και πρώην μέλη του ΚΚΕ διατείνονται όπου βρεθούν και όπου σταθούν ότι στο δήμο τους «πέτυχε το εγχείρημα της ενότητας».
Αγκαζέ ο οπορτουνισμός ανεμίζει την ξεφτισμένη σημαία της «ενότητας της αριστεράς», αλλά δεν μπορεί να κρύψει το πραγματικό του πρόσωπο.

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος6/7/11, 4:15 μ.μ.

    Σκοπός τους είναι να διαλύσουν το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, τα σωματεία, το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ. Εξάλλου έχουν γίνει ένα με τους αμεσοδημοκράτες της πλατείας, που προβάλλουν την ατομικότητα πάνω από το συλλογικό αγώνα. Σιγά - σιγά θα ξεσκεπάσουν τις προθέσεις τους, πρέπει όμως να στριμωχτούν και να πάρουν θέση σε κρίσιμα για το μέλλον του λαού μας θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/7/11, 4:54 μ.μ.

    Και όσο εσείς τσακώνεστε οι καπιταλιστές κάνουν πάρτυ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος6/7/11, 9:33 μ.μ.

    H αληθεια δεν κρυβετε και πρεπει να λεγετε!!!
    Το ποιος ειναι ο ρολος του καθενος σιγουρα στα κρισιμα αποκαλυπτετε.Οσον αφορα τα λιγα του δευτερου ανωνυμου λεω τα εξης:
    Και μονο η ατακα σου οτι: "οσο τσακωνεστε οι καπιταλιστες κανουν παρτυ"δειχνει ανευθυνοτητα,αποφυγη,ελλειψη επιχειρηματων στο αρθρο που αναδεικνυει και ξεμπροστιαζει τον ρολο καποιων δηθεν κομουνιστων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος7/7/11, 9:00 μ.μ.

    Και αυτό τι είναι ρε παιδιά;
    Προσκληση σε πάρτυ;
    Λίγη προσοχή δεν κάνει κακό.
    Αναρωτιέμαι βοηθάει σε κάτι όλο αυτό με τις προσωπικές επιθέσεις;
    Εχουμε θέσεις, απόψεις, αυτές προβάλλουμε αυτές πρέπει να γίνουν κτήμα πλατιά στον κόσμο.
    Με αυτούς τους τρόπους δεν βοηθάμε στην συσπείρωση πλατιών μαζών εργαζομένων.
    **************************
    Ψήφισμα που καταγγέλλει την αστυνομική βιαιότητα και τη χρήση χημικών, με στόχο να καμφθεί η λαϊκή κινητοποίηση στην απεργιακή κινητοποίηση της 29ης Ιουνίου πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Ελληνικού-Αργυρούπολης. Το ψήφισμα κατέθεσε η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μετά από τροποποιήσεις που έγιναν, ψηφίστηκε από τους συμβούλους της συμπολίτευσης και του Θ. Λιάππη.

    «Το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της 30/6/11 καταγγέλλει την οργανωμένη προβοκάτσια με στόχο το λαϊκό κίνημα στην Αθήνα στις 29/6/11.

    Σε διατεταγμένη υπηρεσία οργανωμένες ομάδες κουκουλοφόρων και τα ΜΑΤ στράφηκαν με αγριότητα και τόνους χημικών κατά της λαϊκής κινητοποίησης έξω από τη Βουλή. Αξιοποιώντας μηχανισμούς κρατικών κατασταλτικών υπηρεσιών είτε χρησιμοποιώντας ομάδες παρακρατικών οργανώσεων, η κυβέρνηση εφάρμοσε σχέδιο εξόντωσης του οργανωμένου λαϊκού κινήματος και συνολικά των πολιτών που συμμετέχουν ειρηνικά στις τελευταίες κινητοποιήσεις, την ίδια ώρα που υποκριτικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλος καλούσε σε διάλογο τους “αγανακτισμένους”. Στόχος η διάλυση της συγκέντρωσης. Η απάντηση στον κλιμακούμενο αυταρχισμό, στην άγρια επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα είναι η λαϊκή οργάνωση και αντεπίθεση για την απόκρουση και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, της κυβέρνησης που βρίσκεται απέναντι στην Κοινωνία.

    Το Δημοτικό Συμβούλιο ζητεί να απαγορευτεί άμεσα η χρήση χημικών κατά των διαδηλωτών και να καταστραφούν όλα τα κρατικά αποθέματα» αναφέρει το ψήφισμα.

    Το βρήκα εδώ:
    Επίκαιρα Νέα Δ. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΤΑ ΕΝ ΔΗΜΩ…
    http://www.epikairanea.gr/2011/07/05/%C2%AB%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B5%CE%AF-%CE%AC%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%B1-%CE%B7-%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B7-%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμε ( 9:00 μ.μ.), οι επιθέσεις δεν είναι προσωπικές, που το είδες εσύ αυτό?
    Πολιτική αντιπαράθεση γίνεται και αναφέρονται οι θέσεις (πολιτικές) του κάθε χώρου, οι οποίες βέβαια εκφράζονται απο πρόσωπο που ανήκουν στους συγκεκριμένους χώρους.
    Δεν καταλαβαίνω εσύ που διάβασες για προσωπική επίθεση, εδώ αναφέρονται οι πολιτικές θέσεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή