Σελίδες

3 Ιουν 2011

Σχεδιασμένη συκοφάντηση του οργανωμένου κινήματος.

Μια ακόμα προβοκάτσια ολκής ενάντια στο ΚΚΕ και το οργανωμένο ταξικό κίνημα προσπάθησε να στήσει χθες στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας 
Α. Λοβέρδος, επιχειρώντας να συνδέσει την πολιτική δράση του Κόμματος και του ΠΑΜΕ με τα όσα έγιναν την περασμένη Τρίτη με τον αποκλεισμό βουλευτών μέσα στο κτίριο της Βουλής από διαδηλωτές που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις των αυτοαποκαλούμενων «αγανακτισμένων».
Μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για το νομοσχέδιο για τις μεταμοσχεύσεις, ζήτησε να γίνει συζήτηση στο Κοινοβούλιο για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες, λέγοντας ότι «υπάρχουν πολιτικοί χώροι πίσω από ορισμένους που σηκώνουν και πετάνε πέτρες ή προπηλακίζουν», προσθέτοντας ότι «όλοι μας γνωρίζουμε ποιοι συγκροτούν αυτές τις ομάδες».

Αμέσως μετά, ο Α. Λοβέρδος απευθύνθηκε στον παριστάμενο βουλευτή του ΚΚΕ, Χ. Χαραλάμπους, καλώντας τον να «μας πει τι γίνεται στην Κέρκυρα όπου εσείς μου στήσατε τον προπηλακισμό», αναφερόμενος σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας εργαζομένων για τις ελλείψεις που υπάρχουν στο εκεί καινούριο νοσοκομείο, στα εγκαίνια του οποίου θα έδινε το «παρών» ο υπουργός. Τις ίδιες αθλιότητες επανέλαβε ο Α. Λοβέρδος και το βράδυ, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του «Μέγκα», προκαλώντας την παρέμβαση του Π. Μεντρέκα, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ.
Απαντώντας νωρίτερα στη Βουλή, ο Μπ. Χαραλάμπους είπε ότι το οργανωμένο κίνημα έχει σκοπούς «και δεν θεωρούμε ότι μπορεί να πάει μπροστά με το να σπάζεις βιτρίνες και να πετροβολείς αυτοκίνητα». Συνεχίζοντας την προκλητική επίθεση, ο υπουργός Υγείας αναρωτήθηκε αν «αφορά και το ΠΑΜΕ, αυτό φαντάζομαι», για να πάρει ξανά πληρωμένη απάντηση από τον βουλευτή του ΚΚΕ:
«Για μια ακόμα φορά είστε απαράδεκτος. Λέτε υπονοούμενα. Εχετε εσείς στοιχεία ότι οι κομμουνιστές που έχουν δώσει την ζωή τους, πετροβόλησαν υπουργούς ή αυτοκίνητα; Εσείς είστε με τον κύριο Πεταλωτή που ουσιαστικά υποθάλπτετε αυτά τα κινήματα και οι μηχανισμοί σας. Οταν λοιπόν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αυτά που σας στηρίζουν, ουσιαστικά υποθάλπουν αυτούς τους μηχανισμούς και αυτές τις πράξεις, να τα αναζητήσετε αλλού και όχι στο ΚΚΕ».
Συνεχίζοντας το παραλήρημα, ο Α. Λοβέρδος ισχυρίστηκε ότι στη διαμαρτυρία στην Κέρκυρα δεν ήταν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, αλλά «οι άνθρωποί σας», ενώ κλιμακώνοντας την επίθεση είπε ότι «το ΠΑΜΕ με προπηλάκισε στο Ηράκλειο της Κρήτης, πετώντας πορτοκαλάδες». Στη νέα προβοκάτσια, ο Μπ. Χαραλάμπους απάντησε:
«Επειδή ο υπουργός ξέρει πολύ καλά ότι τα μέτρα που ματώνουν τον ελληνικό λαό, όσον αφορά την Υγεία δε θα περάσουν αβρόχοις ποσί, όπως ο ίδιος θέλει, προσπαθεί με αυτές τις απαράδεκτες προβοκάτσιες να μας πει ότι ουσιαστικά είναι το ίδιο πράγμα να κάνεις μια ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας με το πανό και τα συνθήματα και άλλο να πετάς πέτρες και να προπηλακίζεις βουλευτές και υπουργούς.
Ξέρει πολύ καλά ότι αυτό δεν είναι έτσι. Το γιατί το λέει να μας πει ο ίδιος πού απευθύνεται και πού ξεπληρώνει γραμμάτια. Οσον αφορά την λάσπη που προσπαθεί να ρίξει στο πρόσωπό μου, μας ξέρουν πολύ καλά όλοι. Εγώ 25 χρόνια ήμουν γιατρός χειρουργός στο νοσοκομείο και αν νομίζετε ότι με αυτό το πράγμα με μειώνετε, απεναντίας μου δίνετε πόντους».
Συντονισμένος και ο Πεταλωτής
Ο προβοκατόρικος παραλληλισμός που επιχείρησε ο υπουργός Υγείας δεν ήταν αποσπασματική ενέργεια, αλλά μέρος μιας οργανωμένης κυβερνητικής προσπάθειας να συκοφαντήσει το οργανωμένο κίνημα. Αυτό επιχείρησε με τον πλέον εξόφθαλμο τρόπο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας χτες σε Ερώτηση για τον αποκλεισμό της Βουλής.
Είπε μεταξύ άλλων ο Γ. Πεταλωτής: «Βλέπουμε και πολλές πρακτικές οι οποίες είναι απαράδεκτες. Και τώρα παίρνω αφορμή από αυτό που μου είπατε, να σας αναφέρω ότι προχθές ήμουν μάρτυρας σε ένα πολύ μεγάλο ξενοδοχείο της Αθήνας, το οποίο είναι γεμάτο από ξένους τουρίστες - και μάλιστα Κινέζους - όλες αυτές τις ημέρες, όπου το ΠΑΜΕ, αυτό το μετωπικό όργανο του ΚΚΕ, ήρθε για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις ημέρες και έκανε πραγματική κατάληψη ενός ιδιωτικού χώρου, για να υπερασπιστεί - υποτίθεται - τα εργασιακά δικαιώματα ενός εργαζομένου σ' αυτό το ξενοδοχείο.
Οι εκατοντάδες τουρίστες, που βρίσκονταν εκεί, φυγαδεύτηκαν με τον πιο απαράδεκτο τρόπο, προκειμένου να μην υποστούν τις συνέπειες μιας τέτοιας ενέργειας. Οταν σήμερα, αρχές Ιουνίου, αυτό που έχουμε να πούμε σαν θετικό σημείο είναι ότι ο τουρισμός μας, περιμένουμε να έχει πολύ θετικά αναπτυξιακά πρόσημα, να είναι θετικός και κάποιοι ελαφρά τη καρδία αποφασίζουν με τρόπο όλως παράνομο να ευτελίζουν σε τέτοιο σημείο και βαθμό τη χώρα».
Είναι προφανής η προσπάθεια της κυβέρνησης να πιάσει το νήμα της άθλιας και συκοφαντικής προπαγάνδας από εκεί που το άφησε το περασμένο καλοκαίρι και να δημιουργήσει ανυπόστατους συνειρμούς ανάμεσα στο ταξικό εργατικό κίνημα και τις εκτονωτικές δράσεις ομάδων που αξιοποιούνται από τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και την προπαγάνδα για να χτυπηθούν συνολικά οι αγώνες του λαού.
Δείχνουν ποιον πραγματικά φοβούνται
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ
Σχετικά με τις δηλώσεις Πεταλωτή - Λοβέρδου για το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με σχόλιό του υπογραμμίζει: «Η επίθεση των Πεταλωτή - Λοβέρδου κατά του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, που αγωνίζονται με σύνθημα "νόμος είναι το δίκιο του εργάτη", αποδεικνύει άλλη μια φορά ποιο κίνημα φοβάται η πλουτοκρατία και οι υπηρέτες της. Αποδεικνύει και ότι επιπλέον η κυβερνητική και γενικά η αστική προπαγάνδα είναι κάθε στιγμή έτοιμη να αξιοποιήσει συνθήματα και ενέργειες ορισμένων, όπως στη Βουλή και στην Κέρκυρα, για να συκοφαντεί το λαϊκό κίνημα και να τρομοκρατεί το λαό».

1 σχόλιο: