Σελίδες

3 Ιουν 2011

Οργανωμένοι σαν τάξη απέναντι σε τάξη.



Τον καιρό που η κυβέρνηση ξεκίναγε την ιστορία με το «Μνημόνιο», επεδίωξε ταυτόχρονα να εμφανιστεί και σαν οσιομάρτυρας. Η εγκληματική προβοκάτσια στη «Μαρφίν» ήταν το μαύρο χαβιάρι στο ψωμί της.
Τώρα που η κυβέρνηση περνά στο «Μνημόνιο 2», εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας χτες στο «Mega» να προαναγγέλλει ότι θα υπάρχει θύμα από τις διαδηλώσεις!
Προσοχή! Η κυβέρνηση παίζει εξαιρετικά επικίνδυνο παιχνίδι.
Το οργανωμένο κίνημα οφείλει να την αντιμετωπίσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το έκανε ως τώρα: Οργανωμένα, οργανωμένα, οργανωμένα...

Οι εργάτες έχουν αντίπαλο το κεφάλαιο, αυτό αντιπαλεύουν. Η κυβέρνηση του κεφαλαίου είναι αντιμέτωπη με τη λαϊκή οργή, καταφεύγει στη μια προβοκάτσια μετά την άλλη προκειμένου να καλύψει τη βαθιά αντεργατική πολιτική της.
Το γεγονός που δεν μπορεί να καλύψει είναι αυτές καθαυτές οι αποφάσεις της: Το τσάκισμα συνολικά της εργατικής τάξης, το ειδικότερο τσάκισμα των νέων παιδιών.
Το γεγονός ότι πριν από κάθε προβοκάτσια βγαίνουν οι αρθρογράφοι της και χτυπάνε καμπάνες - όπως έκανε χτες ένας που το πρωί μιλούσε για κίνδυνο εκτροπής - και το ίδιο βράδυ σαν αυτοεκπληρούμενη προφητεία στήνονται ιστορίες σαν κι αυτή με τον Πεταλωτή, δικοί του, του ΠΑΣΟΚ, ήταν οι αγανακτισμένοι, μαρτυρά τον ένοχο.
Αδιάφορο ποιος με ποιον μοίρασε ρόλους, με ποια προβιά εμφανίζεται ο προβοκάτορας και ποια προβιά φορά ο δήθεν κυνηγημένος. Αυτός ο μηχανισμός έχει βάλει στόχο το εργατικό κίνημα. Προσπαθεί να εμποδίσει το γεγονός ότι η οργανωμένη στα ταξικά συνδικάτα της εργατική τάξη, συσπειρωμένη στο Κόμμα της, το ΚΚΕ, διαδηλώνει ήδη βάζοντας θέμα εξουσίας!
Ο υπουργός Υγείας πιάστηκε χτες στα πράσα δυο φορές - και το πρωί στη Βουλή, και στο βράδυ στο «Mega» - να ψεύδεται συνειδητά.
Τι κι αν ο εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, με παρέμβασή του, κατήγγειλε τη σκοπιμότητα του υπουργού, τι κι αν υπενθύμισε ότι το ΠΑΜΕ κάνει καθαρό αγώνα ενάντια στο κεφάλαιο και την κυβέρνησή του, ο Λοβέρδος επέμενε στο ψέμα ότι το ΠΑΜΕ είναι που στήνει πετροβολήματα. Η επιμονή του σε μια τέτοια ατιμία είναι και η απόδειξη της σκοπιμότητας, εκδήλωση του πανικού της κυβέρνησης που καταλαβαίνει ότι έχει απέναντί της ένα κίνημα που δυναμώνει την πάλη του ενάντια στον βασικό του αντίπαλο, το κεφάλαιο και την κυβέρνησή του.
Η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα, ώστε να οδηγήσει στον καναπέ όσους διαδηλώνουν. Θα επιδιώξει να επικρατήσει η μοιρολατρία και η απογοήτευση.
Δεν πρέπει να της γίνει η χάρη. Ούτε στον αστικό Τύπο, που, αφού χάιδεψε τους ακίνδυνους, τώρα σαλπίζει «τα κεφάλια μέσα»: Ούτε ένα ούτε δύο, οκτώ άρθρα στα ΝΕΑ προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Αφού επί μια βδομάδα ύμνησαν όσους γυρίζουν την πλάτη στα κόμματα, τώρα τους χαρακτηρίζουν εχθρούς της δημοκρατίας. Γιατί; Γιατί ενώ έκαναν τη δουλειά που τους προόριζαν - ντεκόρ στο σκηνικό εκβιασμού που έστησε η κυβέρνηση για να περάσει το νέο αντεργατικό πακέτο, δε γύρισαν ήσυχα στο σπίτι τους, αλλά επιμένουν στη διαδήλωση, παρά το γεγονός ότι το σύνθημα τώρα πια στο «φέισμπουκ» είναι «πάμε διακοπές».
***
Οι διαδηλώσεις δε θα τελειώσουν επειδή το θέλει η κυβέρνηση. Το ΠΑΜΕ οργανώνει σήμερα δεκάδες συλλαλητήρια. Δεκάδες παρεμβάσεις από το πρωί στους χώρους δουλειάς. Το γεγονός ότι δε λέγεται κουβέντα στα κανάλια γι' αυτήν την κινητοποίηση δηλώνει πως ο ταξικός αντίπαλος αναγνωρίζει πού βρίσκεται η πραγματική μάχη.
Τα κανάλια έχουν καημό με το «σαβουάρ βιβρ» των διαδηλωτών. Εχει θέαμα αυτή η ιστορία. Αντίθετα με αυτό που συμβαίνει στο τραπέζι της συζήτησης με την τρόικα, όπου μπαίνουν οι τελευταίες τελείες στο νέο πρόγραμμα επίθεσης στην εργατική τάξη. Αυτή η σφαγή γίνεται μακριά απ' τις κάμερες.
Τα κανάλια μετέχουν στην ίδια ατιμία με τον υπουργό Υγείας. Λεονταρίζουν στο γυαλί για να κρύψουν την υπογραφή τους στο τσάκισμα των εργατών.
Δεν αρκεί πια να διαπιστώνεται ο νεο-γκαιμπελισμός.
Η απάντηση πρέπει να δοθεί στην τάξη που εκφράζει ο Λοβέρδος. Να οργανωθούν έτσι οι αγώνες, ώστε να χάνουν οι αστοί. Ετσι θα χάσει και η κυβέρνησή τους.
Να οργανωθούν έτσι οι αγώνες, που οι εργάτες να βάλουν πλώρη για να πάρουν την εξουσία. Αυτό τρομάζει τους αστούς. Αυτό θα γίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου