Σελίδες

28 Ιουν 2011

Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ» .



Αίτημα για τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο του «Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος» κατέθεσε χτες στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, 
η οποία μετά την ομιλία του εισηγητή του Κόμματος, Ν.Καραθανασόπουλου, αποχώρησε από τη συζήτηση και θα επανέλθει όταν θα γίνει η ψηφοφορία, που είναι προγραμματισμένη για αύριο. Ταυτόχρονα, λόγω του ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που αποτελεί στην κυριολεξία λαιμητόμο κατά του λαού, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ ζήτησε η ψήφισή του να γίνει με 180 ψήφους.
Η συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου ξεκίνησε χτες στην Ολομέλεια, ενώ αύριο εισάγεται και ο εφαρμοστικός νόμος, η ψήφιση του οποίου θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη. Ο Ν. Καραθανασόπουλος, στην τοποθέτησή του, χαρακτήρισε την κυβέρνηση την πιο επικίνδυνη από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα και κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει θέση στη γνωστή κινδυνολογική αθλιότητα του Θ. Πάγκαλου, ο οποίος απείλησε με χάος και τανκς αν δεν ψηφιστεί το «Μεσοπρόθεσμο». Τα όσα προωθούνται από την κυβέρνηση, είπε, έχουν στην πραγματικότητα ως στόχο τη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας και την κερδοφορία του κεφαλαίου μέσα από το χτύπημα της εργατικής τάξης και των δικαιωμάτων της.
Δίνετε, τόνισε, «γην και ύδωρ» στο κεφάλαιο μέσα από τις ιδιωτικοποιήσεις και τη γενικευμένη εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας και ταυτόχρονα οδηγείτε σε ραγδαία επιδείνωση την εργατική τάξη, τους μικρομεσαίους και τη φτωχή και μεσαία αγροτιά. Ολα όσα σήμερα προωθούνται, είπε ο Ν. Καραθανασόπουλος, προβλέπονταν στη Συνθήκη του Μάαστριχτ και στο τωρινό «Σύμφωνο για το Ευρώ» και ισχύουν για όλες τις χώρες της ΕΕ, άσχετα από το χρέος και τα ελλείμματα που η καθεμία από αυτές έχουν.
Αυτό που επιδιώκετε, τόνισε, είναι να φορτώσετε στις πλάτες του λαού το δημόσιο χρέος, για το οποίο δεν έχει καμία ευθύνη, και με το μνημόνιο θέλετε να διασφαλίσετε τους εγχώριους και ξένους δανειστές δίνοντάς τους «ζεστό χρήμα», ενώ είναι τεράστιο ψέμα ότι τα χρήματα από τα δάνεια πηγαίνουν σε μισθούς και συντάξεις. Καταγγέλλουμε, είπε, το πλαστό και εκβιαστικό δίλημμα «μνημόνιο ή χρεοκοπία» γιατί με αυτό θέλετε να εκβιάσετε το λαό, και τόνισε χαρακτηριστικά: «Δε θέλουμε τα τριάκοντα αργύρια της τρόικας για να σταυρώσουμε καλύτερα τον ελληνικό λαό».
Στην αρχή της χτεσινής συνεδρίασης τέθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ θέμα αντισυνταγματικότητας του «Μεσοπρόθεσμου». Τοποθετούμενος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης τόνισε ότι στο νομοσχέδιο υπάρχουν στοιχεία αντισυνταγματικότητας, και υπογράμμισε ότι το κύριο θέμα είναι απέναντι στην κόλαση και το σφαγείο για το λαό, που επιφυλάσσει το «Μεσοπρόθεσμο», να νεκρώσει σήμερα η Ελλάδα και να καταδικαστεί πολιτικά η αντιλαϊκή λαίλαπα.
Εναλλάσσουν ψέματα και απειλές
Η υπεράσπιση των συμφερόντων των μονοπωλίων και του κεφαλαίου, σε βάρος του λαού, είναι «πατριωτικό καθήκον», δήλωσε από το βήμα της Βουλής 
ο Γ. Παπανδρέου, ζητώντας την υπερψήφιση του «Μεσοπρόθεσμου». 
Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «τώρα είναι η ώρα της ευθύνης. Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα κάνει το καθήκον της», προσθέτοντας «σας καλώ να ψηφίσετε με το χέρι στην καρδιά για την πατρίδα» και «να επικυρώσετε την ελληνική επιτυχία στην Ευρώπη».
Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις στην ΕΕ, ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε ότι «θα σηκώσουν ένα βάρος από τις πλάτες του λαού και οι δανειστές μας» κι αυτό είναι «αλληλεγγύη και συμπαράσταση των εταίρων μας»! Μάλιστα, δε δίστασε να πει ότι «πατριωτικό καθήκον είναι να μην αφήσουμε τον μισθωτό και τον συνταξιούχο στην αβεβαιότητα και στην ανασφάλεια», μιλώντας για ευρωπαϊκά προγράμματα που θα δώσουν «ευκαιρίες δουλειάς και κατάρτισης για όσους ζουν με τον φόβο της ανεργίας».
Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι το «Μεσοπρόθεσμο» θα δώσει «μεγάλη περίοδο σταθερότητας για να αλλάξουμε τη χώρα» με «μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα λύσουν τα δομικά προβλήματα της οικονομίας μας». Είπε ότι «το 2013 θα έχουμε μια οικονομία που θα έχει ανακάμψει και θα δημιουργεί θέσεις εργασίας μέσω των επενδύσεων». Πιστοποίησε, δηλαδή, ότι θα ενταθεί το ξεθεμέλιωμα των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, προκειμένου η Ελλάδα να καταστεί ελκυστική για την επένδυση συσσωρευμένων κεφαλαίων από την ντόπια και ξένη πλουτοκρατία.
Με εκβιαστικά διλήμματα επιχείρησε να στηρίξει το «Μεσοπρόθεσμο» ο υπουργός Οικονομικών, Ε. Βενιζέλος, ταυτίζοντας το συμφέρον της πλουτοκρατίας με αυτό του λαού και λέγοντας ότι αν δεν ψηφιστεί θα«βρεθούμε με άδειο ταμείο. Το άδειο ταμείο δεν είναι άδειο ταμείο του κράτους. Είναι άδειο ταμείο κάθε νοικοκυριού. Κάθε νοικοκυριού».Πρόσθεσε κοροϊδευτικά ότι «πρέπει να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους και με τη συμμετοχή των ιδιωτών διεθνώς, γιατί αλλιώς δεν μπαίνει πάτος στο βαρέλι των θυσιών του ελληνικού λαού».
Ο υπουργός Οικονομικών εκβίασε εκ νέου το λαό να συναινέσει στη σφαγή του, λέγοντας ότι οι αντιδράσεις στα μέτρα «κοστίζουν δημοσιονομικά και κοστίζει και οικονομικά στην τσέπη κάθε πολίτη, γιατί μας αντιμετωπίζουν με δυσπιστία, μας επιβάλλουν ασκήσεις συμμόρφωσης και πειθαρχίας και αυτά όλα επιβαρύνουν το εισόδημα, τον συνταξιούχο, τον άνεργο, την κάθε επιχείρηση, το κάθε νοικοκυριό».Είπε ακόμα ότι το «Μεσοπρόθεσμο» και ο εφαρμοστικός νόμος «θα ψηφιστούν με τη συνήθη πλειοψηφία», εκφράζοντας την επιθυμία «να αποτυπωθεί η ευρυτάτη πλειοψηφία των κομμάτων, που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή ταυτότητα και ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας».
Τα άλλα κόμματα
Στη χτεσινή συζήτηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ 
Μ. Κεφαλογιάννης κατήγγειλε τον ΛΑ.Ο.Σ. για την υπερψήφιση του πρώτου μνημονίου και ο Γ. Καρατζαφέρης ανταπάντησε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ότι «αν συνεχίσει να αυθαδιάζει η ΝΔ, πηγαίνετε με 180 για να δείτε ποιο ζώο τρώει καλαμπόκι». Ο εισηγητής της ΝΔ, Χρ. Σταϊκούρας, επανέλαβε τη στήριξη της ΝΔ στους στόχους του «Μεσοπρόθεσμου» και το δημαγωγικό «όχι επί της αρχής». 
Για προσπάθεια εκβιασμού των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας.

1 σχόλιο:

  1. ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ :
    Η ελεγχόμενη χρεοκοπία έχει προαποφασιστεί.
    Αυτό που ζητούν από το λαό είναι πενήντα χρόνια το κεφάλι κάτω για να περάσουν χειρότερα μέτρα.
    Ο αγώνας θα κριθεί στο γραφείο, στο εργοστάσιο, στον τόπο δουλειάς γενικότερα, στο χωράφι και στη γειτονιά με τα μικρομάγαζα.
    Θα είναι νικηφόρος αυτό είναι σίγουρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή