Σελίδες

28 Ιουν 2011

Η κυβέρνηση εκβιάζει με «Μεσοπρόθεσμο ή τανκς».



Αθλια τρομοκρατική προπαγάνδα από τον Θ. Πάγκαλο και άλλα κυβερνητικά στελέχη.

Συμπυκνώνοντας την εκβιαστική προπαγάνδα που το τελευταίο διάστημα εκτοξεύουν στις λαϊκές συνειδήσεις τα επιτελεία των αστών, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έθεσε το Σάββατο το αισχρό ψευτοδίλημμα «Μεσοπρόθεσμο ή τανκς», με στόχο η πλουτοκρατία και τα κόμματά της να αποσπάσουν τη συναίνεση του λαού στην εξόντωσή του. 
Μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα «El Mundo», ο Θ. Πάγκαλος έδωσε συνέχεια στην τρομοκρατική προπαγάνδα περί «εκτροπής», για να πείσει ότι οι αντιλαϊκές ανατροπές εντός και εκτός του «Μεσοπρόθεσμου» είναι μονόδρομος για το λαό, αλλιώς θα έρθει το χάος.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο να κηρύξει η κυβέρνηση στάση πληρωμών και τα σενάρια επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή, ο Θ. Πάγκαλος σημείωσε: «Το να επιστρέψουμε στη δραχμή σημαίνει ότι την επόμενη ημέρα οι τράπεζες θα ήταν περικυκλωμένες από ανθρώπους που θα προσπαθούσαν να πάρουν τα λεφτά τους, ο στρατός θα έπρεπε να τους προστατεύσει με τανκς γιατί η αστυνομία δε θα ήταν αρκετή, θα υπήρχαν ταραχές παντού, τα μαγαζιά θα ήταν άδεια, κάποιοι άνθρωποι θα πηδούσαν από τα παράθυρα».
Λίγο πιο κάτω, εξειδικεύοντας κι άλλο τον εκβιασμό, στην ερώτηση για το τι θα γίνει αν δεν ψηφιστεί το «Μεσοπρόθεσμο», ο Θ. Πάγκαλος απάντησε: «Εγώ πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να εγκριθούν τα μέτρα. Αν δεν έχουμε αυτά τα χρήματα (σ.σ. από το δάνειο της τρόικας) πριν τα μεσάνυχτα της 12ης Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί το τρομακτικό σενάριο που σας περιέγραψα για την περίπτωση που θα εγκαταλείψουμε το ευρώ».
Η αναφορά του Θ. Πάγκαλου στα τανκς κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Επιδίωξή του είναι να δημιουργήσει συνειρμούς με μαύρες για το λαό εποχές και ταυτόχρονα να κατοχυρώσει σαν μοναδική επιλογή για το λαό την πολιτική που τον θέλει σιδηροδέσμιο στη στρατηγική της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της. Αυτό είναι άλλωστε και το νόημα που διατρέχει το σύνολο της συνέντευξης, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να αναρωτιέται μεταξύ άλλων: «Η ερώτηση είναι αν μπορούμε να μην εφαρμόσουμε αυτά τα μέτρα. Η απάντηση είναι "όχι"».
Κομμάτι της κυβερνητικής προπαγάνδας
Από την πλευρά της, η κυβέρνηση κάλυψε με τον πλέον επίσημο τρόπο τον αντιπρόεδρο, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα τον αντιλαϊκό εκβιασμό. Ο Ηλ. Μόσιαλος είπε ότι «αυτό που θα πρέπει να δούμε, είναι ο πυρήνας των δηλώσεων του αντιπροέδρου της κυβέρνησης (ο οποίος) έθεσε ένα γενικότερο πλαίσιο του τι θα συμβεί εάν χρεοκοπήσει η χώρα». 
Θεωρώντας δεδομένη την εξέλιξη που περιγράφει στη συνέντευξή του ο Πάγκαλος, έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι «δεν υπάρχει θέμα χρεοκοπίας της χώρας, με την προϋπόθεση ότι ψηφίζουμε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τον εφαρμοστικό νόμο».
«Απέναντι σε ανέξοδα συνθήματα και σε ανεύθυνα πολιτικά σχόλια που δεν συνιστούν εναλλακτική πολιτική και οδηγούν στην χρεοκοπία και την καταστροφή οφείλουμε να επιλέξουμε τις πράξεις που διασφαλίζουν τη λειτουργία του κράτους, των υπηρεσιών, των σχολείων, των νοσοκομείων και την καταβολή μισθών και συντάξεων», ισχυρίστηκε στην ίδια κατεύθυνση ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δ. Ρέππας. 
Ο καθένας από την πλευρά του «θα πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του και να μη γυρίζει γύρω από την ουρά του», υποστήριξε και η υπουργός Παιδείας, 
Α. Διαμαντοπούλου.
Σε ρόλο συμπληρωματικό, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, αρκέστηκε σε δηλώσεις του να καλέσει «όλους τους συναδέλφους από κάθε κόμμα να μην εμπλέκουν το στράτευμα στην εσωτερική και κοινωνική ζωή», λέγοντας ψέματα ότι «οι Ενοπλες Δυνάμεις καμία σχέση με την εσωτερική ασφάλεια δεν έχουν, έχουν με την εξωτερική ασφάλεια». Στο διά ταύτα, είπε ότι «οι ευθύνες μας οι ίδιες μας οδηγούν στην υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος».
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Πάγκαλου η ΝΔ ισχυρίζεται ότι «ενσυνείδητα αυτοϋπονομεύει την οικονομία», ενώ ο ΛΑ.Ο.Σ. επιχειρεί να αναγορεύσει εαυτόν θεματοφύλακα της δημοκρατίας, εμπλέκοντας στο παραλήρημά του ακόμα και τον Γιαρουζέλσκι. 
Εκ μέρους του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλ. Τσίπρας σχολίασε ότι η κυβέρνηση «ξεπέρασε κάθε όριο».

ΚΚΕ
Λαϊκή απάντηση στις απειλές
Ο πρωθυπουργός πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στην απειλή «Μεσοπρόθεσμο ή τανκς», που εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος προς το λαό. Ο ίδιος ο λαός, διδασκόμενος από την ιστορία του, πρέπει να απαντήσει ότι ο υποταγμένος λαός κινδυνεύει από την πτώχευση και από τα άλλα δεινά της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Μόνο οργανωμένος και αποφασισμένος να παλέψει για το δίκιο και την εξουσία του μπορεί να τα αποκρούσει. Να πάρει στα χέρια του τις τράπεζες και τις μονοπωλιακές επιχειρήσεις, ώστε να υπηρετούν τις δικές του ανάγκες και όχι να τον ληστεύουν.


1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος28/6/11, 3:16 μ.μ.

    Μόνο «βλάκες» - κατά την ορολογία του Πάγκαλου - θα παρερμήνευαν την αναφορά του περί «τανκς» στην εφημερίδα «Ελ Μούντο».
    Και μάλλον δεν υπάρχουν τόσο «βλάκες» στην Ελλάδα που να μην αντιλαμβάνονται τι σοσιαλιστή, τι δημοκράτη και τι αντιεξουσιαστή αντιπρόεδρο διαθέτει η χώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή