Σελίδες

28 Ιουν 2011

Ποιον υπηρετούν;


Κάποιοι που αυτοαποκαλούνται «Ελληνες Πολίτες» έστειλαν χτες σε όλα τα κόμματα της Βουλής ένα εξώδικο προς τους βουλευτές τους, με το οποίο απαριθμούν τις ανατροπές του μνημονίου και τους προειδοποιούν για τυχόν ποινική τους δίωξη, λόγω παραβίασης του Συντάγματος. 

Ανεξάρτητα από τη γραφικότητα της πρωτοβουλίας και το αποπροσανατολιστικό της περιεχόμενο, πάει πολύ το συγκεκριμένο εξώδικο να απευθύνεται και στους βουλευτές του ΚΚΕ, οι οποίοι όχι μόνο έχουν καταψηφίσει κάθε αντεργατικό - αντιλαϊκό νομοθέτημα στη Βουλή, αλλά επιπλέον δίνουν τη μάχη της ενημέρωσης και της οργάνωσης του λαού για την ανατροπή της στρατηγικής που επιβάλλει τους βάρβαρους νόμους.
Αυτοί που με θράσος κουνάνε το δάχτυλο στο ΚΚΕ, τσουβαλιάζοντάς το με τα άλλα κόμματα που είτε ψηφίζουν, είτε στηρίζουν, είτε δεν αμφισβητούν την αντιλαϊκή πολιτική, προσφέρουν υπηρεσίες σ' εκείνους που θέλουν το λαό εγκλωβισμένο, μακριά από το ΚΚΕ και την πραγματική φιλολαϊκή διέξοδο που προτείνει. Να έχει επαγρύπνηση ο λαός για τα «ταπεινά» κίνητρα που τροφοδοτούν τέτοιες και άλλες ανώδυνες για το σύστημα πρωτοβουλίες.

5 σχόλια:

  1. Συμφωνω οτι το ΚΚΕ πρεπει να το αφηνουν απεξω!
    Αλλα εχω κατι να πω: Γιατι το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ δεν ειναι στο Συνταγμα να προστατεψει το κινημα?Γιατι φευγουμε αμεσως μετα,λες και η πορεια και ο αγωνας τελειωνει μετα τις 12?Γιατι δεν απομονωνουμε τους μπαχαλακηδες,και να αφησουμε το κινημα να θεσει τα οποια αιτηματα του?Ως ποτε θα αγνοουμε τι γινεται εκει εξω?ως ποτε σαν κομμα δεν θα αξιολογουμε το οτι δεν καρπωνομαστε την αγανακτηση του κοσμου?
    Στο συνταγμα ΟΛΟΙ φωναζαν για περιφρουρηση,αλλα κανεις δεν μπορουσε να το κανει..
    ΑΥΤΗ ειναι η θεση του ΚΚΕ,να προστατεψει το κινημα(οποιο και αν ειναι, ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, γιατι αν ειμασταν εκει θα αλλαζε).
    Βαρεθηκαμε να τρωμε δακρυγονα εξαιτιας 17χρονων και προβοκατορων!
    Σημερα ηταν απλα κολαση ΟΛΗ μερα..ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ συντροφοι εκει οργανωμενα να προστατεψουμε τον απλο λαο(ΔΕΝ ειναι ολοι ψηφοφοροι μας,αλλα συμφωνουμε σε περισοτερα απο οσα διαφωνουμε)
    Κατανταω γραφικος αλλα ετσι ειναι.
    Οργανωμενη κολαση εγινε ΞΑΝΑ σημερα απο το μεσημερι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ DimosK. θα σου παραθέσω δύο (2) στοιχεία απαντώντας στα εύλογα ερωτήματα σου και πιστεύω να κρίνεις ανάλογα :
    1. http://tasosnastos.blogspot.com/2011/06/blog-post_3473.html
    2.http://kke4ever.blogspot.com/2011/06/blog-post_1112.html
    Πιστέυω ότι οι παραπάνω αναρτήσεις τα λένε όλα, περιμένω την δική σου εκτίμηση για τα γεγονότα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΡΙΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ :
    http://tasosnastos.blogspot.com/2011/06/blog-post_29.html
    το ουσιαστικότερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eίναι μερικές φορες απίστευτο πόσο ευκολόπιστοι ειναι κάποιοι έμπειροι πολιτικά άνθρωποι που υποκύπτουν στο να δέχονται την εμπλοκή σε επεισόδια όποτε το επιλέξει η αστυνομία ή 100-200 άτομα που έτσι κι αλλιώς έχουν τοποθετήσει τον εαυτό τους εκτός κινηματος. Το ίδιο απίστευτο ήταν το να βλέπεις να αποθεώνονται οι μοτοσυκλετιστές(που μπράβο τους πραγματικά που ηρθαν από τόσο μακριά) λες και ήταν 300 ΤΣΕ με τις μηχανες τους, να καταχειροκροτούνται οι ανακοινωσεις των ποινικών(!) και όχι πολιτικών κρατουμένων (επειδή τα ελεγαν ωραία και ήταν και εναντίον όλων των κομμάτων) και να αποδοκιμάζονται έστω από λίγους αλλά με την αποδοχή πολλών οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ τη στιγμή που όλοι μιλάμε για το εμείς και το μαζί. Ειναι για πολύ προβληματισμό όλα αυτά. Δυστυχώς παρότι είμαστε αρκετά πιο μπροστά από ότι πριν 2 μηνες, ειμαστε σαν κίνημα συνολικά, ακόμη πολύ μακριά από εκεί που όλοι από όλες τις πλευρες θα θέλαμε. Δεν πειράζει. Ισως σύντομα θα σταματήσουμε να σκεφτόμαστε με βαση το συναίσθημα της στιγμής και θα λειτουργήσουμε με ψυχραιμία και λογική. Επιμονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διαβασα το τριτο post και σου απαντω εδω,μιας και αν υπαρξει "κουβεντα" καλυτερα να ειναι σε ενα post(τα εισαγωγικα ειναι μονο για το οτι δεν ειναι κουβεντα αλλα ανταλλαγη κειμενων,και ΟΧΙ οτι δεν θα μιλησουμε ειλικρινα και χωρις προκαταληψεις).
    Σημερα ημουν στην πλατεια λιγο μετα απο οταν εφυγε το ΠΑΜΕ το οποιο και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΑΡΗΚΑ που το ειδα εκει!!!
    Το ιδιο και πολλοι αλλοι(μαλλον οι περισοτεροι απο οσο μπορω να εκτιμησω),μιας και υπαρχει η αισθηση οτι "κατι περιμενουν απο εμας"
    Λεω εμας,αν και δεν ειμαι στο ΠΑΜΕ αλλα νιωθω οτι αυτη η προσμονη περιλαμβανει την Κομμουνιστικη Αριστερα(ως ψηφοφορο του ΚΚΕ με συμπεριλαμβανω)
    Τασσο, η προβοκατσια ειναι ΠΡΟΦΑΝΗΣ..οπως προφανης ηταν και η παρουσια κουκουλοφορων στο Μεγ.Βρεταννια και οι αστυνομικοι ηταν στην απενατι μερια του δρομου(!)
    Αναμεσα καποιοι μλκ(μεταξυ τους και εγω) που φωναζαμε στα ματ να φυγουν και στα μπαχαλα να πανε να γ***** γιατι οι "επιθεσεις" τους και τα.. απαντητικα δακρυγονα διωχνουν τον κοσμο απο την πλατεια!
    Φυσικα τιποτα δεν εγινε και καποια στιγμη το να μεινεις στην πλατεια ηταν αδυνατο,απλα αδυνατο.
    Φυσικα αναγκαστηκα να ειμαι διπλα με ατομα του κεντρωου/δεξιου χωρου τα οποια διεκδικουν και αυτοι την πλατεια(αυτο ΔΕΝ πρεπει να το ξεχναει κανεις).
    Δεν εχω προβλημα με αυτο,ετσι ηταν εξ αρχης και ειμαι εκει για να φερω το ΚΚΕ στην πλατεια και οχι να διωξω αυτους(αυτοι θα φυγουν μονοι τους).
    Αυτοι θα ηταν και οι φορεις της προβοκατσιας,δεν τους ειδα αλλα μπορω να το υποθεσω,εναντιον του ΠΑΜΕ.Φυσικα ο ΣΥΝ θα εβαλε το χερακι του(ειτε συνπροκαλωντας, ειτε αποδεχομενος σιωπηρα την προβοκατσια)
    Απλα στο ξαναλεω,πριν 20 μερες το ΠΑΜΕ δεν θα μπορουσε να πλησιασει..Πλεον αυτο εχει αλλαξει..ο κοσμος νιωθει την αδυναμια της πλατειας να προστατευτει αλλα και την αδυναμια να παραγει πολιτικες και ΚΥΡΙΩΣ τακτικες για την επιτευξη των στοχων που θετει.
    Ο ΣΥΝ εχει ερεισματα στην πλατεια,αλλα δεν εχει το σθενος να ατιπαρατεθει στους μπαχαλακηδες..Το γιατι εχει ερεισματα δεν θελω να πω την γνωμη μου(επειδη ειναι αρκετη σε εκταση).
    Ο κοσμος,ακομα και οσοι ειναι στην πανω πλατεια και εχουν την ταμπελα του απολιτικ,θελουν να παραχθει ΕΡΓΟ απο αυτο το κινημα,και βλεπουν οτι με τις προβοκατσιες ΔΕΝ ειναι δυνατον αυτο.Αιαθανονται οτι δεν εχουν εναλλακτικη λυση,οτι αν αποτυχουν σε αυτο δεν θα υπαρχει αυριο.
    Εδω θελω να τονισω οτι ΑΝ αυτο το κινημα αποτυχει, την ηττα θα την επωμιστει ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ..
    Ακομα και αν θεωρουν καποιοι στο κομμα,οτι δεν θα γινει κατι τετοιο,να περιμενουν την κατακραυγη και οχι την ενδυναμωση του ΚΚΕ(αν θες τους λογους,στους παραθετω σε επομενο σχολιο).
    Το ΠΑΜΕ πρεπει να κανει το εξης:να ερθει απο Πανεπιστημιου,να κυκλωσει τα μπαχαλα και να τους οδηγησει εκτος πλατειας(φυσικα να ΜΗΝ παραδωσει κανεναν στην αστυνομια).
    Ακομα και με την απειλη της εντασης,πιστεψε με η πανω πλατεια θα χειροκροτησει και η κατω θα ψελισει κατι για καπελωμα-ΚΝΑΤ-διασπαστικες τακτικες του ΚΚΕ,ΑΛΛΑ δεν θα τολμησει ουτε να το πει δυνατα!
    Κανεις δεν θελει τους μπαχαλακηδες,και η δυναμη της πλατειας ειναι ο κοσμος που παει εκει καθε βραδυ και ΟΧΙ οι 1000 που συνεδριαζουν στην συνελευση.
    Αν ηταν αλλιως τοτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα επρεπε να ειναι δευτερο κομμα(!)
    Αυτο που φωναζω απο την αρχη ειναι οτι αυτο το κινημα "περιμενει να καθοδηγηθει"(αδοκιμος ορος αλλα ειναι τοσο ανασφαλης οσο αναφορα την δυναμικη και την βιωσιμοτητα του,που αυτο συμβαινει).
    ΑΝ το ΠΑΜΕ δειξει οτι εχει α)την ικανοτητα περιφρουρησης και β)την ικανοτητα εντονης καθημερινης συμμετοχης και μαζικοποιησης του,τοτε ξεχνα ΣΥΝ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ και λοιπες συνιστωσες!
    (μαλλον μεγαλο για σχολιο,συγνωμη αν κουρασα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή