Σελίδες

9 Ιουν 2011

ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΒΟΛΕΥΤΩΝ...



Συνοψίζοντας την προχτεσινή συζήτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στο ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε χτες: «Ως ειδήσεις προς τα έξω βγήκαν, προφανώς, αυτά που είναι πολύ ευχάριστα, που είναι πολύ "πιπεράτα". Γιατί, για παράδειγμα, δεν βγήκε προς τα έξω, και δεν το είδαμε πουθενά, ότι δεν υπήρχε καμία αμφιβολία και καμία αμφισβήτηση για το μεσοπρόθεσμο και για την ψήφισή του (...) 


Συνεπώς, θέλω να πω ότι εκτός από τις αιτιάσεις, κάποιες από τις οποίες έχουμε υιοθετήσει κι εμείς ως κυβέρνηση, δηλαδή το ότι υπήρξαν λάθη, παραλείψεις, ίσως υπήρχε μία ταχύτητα που θα έπρεπε να ήταν μεγαλύτερη, όλα αυτά προσπαθούμε να τα διορθώσουμε. Αυτό άλλωστε ζητάμε να μας υποδεικνύουν και οι βουλευτές, αλλά και τα στελέχη μας γενικότερα».


Είναι δεδομένο ότι η μουρμούρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι αποτέλεσμα της πίεσης που ασκεί η κλιμακούμενη δυσαρέσκεια του λαού για την πολιτική που τον βυθίζει βαθύτερα στη φτώχεια. Τι ομολογεί, όμως, ο Γ. Πεταλωτής; Οτι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που εμφανίζονται να διαφωνούν με πλευρές του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, είναι αποφασισμένοι να το ψηφίσουν. Οπως ακριβώς ψήφισαν το μνημόνιο και τους άλλους νόμους που εξειδίκευαν τις ανατροπές στο Ασφαλιστικό, στα Εργασιακά και πάει λέγοντας. Δηλαδή, φασαρία να γίνεται και στο «διά ταύτα» η πλουτοκρατία, η κυβέρνηση και οι άλλοι σύμμαχοί της να επελαύνουν ανενόχλητοι σε βάρος του λαού. Με βάση τα παραπάνω, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι τα «πιπεράτα», που λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μάλλον βολεύουν την κυβέρνηση, παρά την ενοχλούν.


Είναι βολικό, δηλαδή, για την κυβέρνηση και γενικά για το αστικό σύστημα, οι βουλευτές να εκφράζουν επιμέρους διαφωνίες, να στοχοποιούν έναν υπουργό και όχι την πολιτική που αυτός υπηρετεί, ενιαία με την κυβέρνηση και το κόμμα, επειδή έτσι αποπροσανατολίζουν το λαό ότι στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ υπάρχει «φιλολαϊκή» δήθεν αντιπολίτευση. Αρα, καλλιεργούν αυταπάτες ότι κάτι καλό μπορεί να προκύψει από τις ανέξοδες εσωκομματικές διαφωνίες, ώστε λαϊκοί άνθρωποι που τώρα χειραφετούνται να παραμείνουν εγκλωβισμένοι στην κυρίαρχη πολιτική και να επιστρέψουν στα στεγανά της όσοι έκαναν το βήμα και απεγκλωβίστηκαν. Αν κάποιος διαφωνεί πραγματικά με την πολιτική που υπηρετεί το κόμμα του, παραιτείται και περνάει με το κίνημα και το λαό. Ολα τα άλλα είναι παραμύθια και εμπαιγμός.


Οι βουλευτές που δηλώνουν δήθεν διαφωνούντες κάνουν κριτική στην κυβέρνηση, επειδή δεν πήρε έγκαιρα τα αντιλαϊκά μέτρα που είχε ανάγκη το κεφάλαιο και καθυστερεί στα άλλα που έχουν στο μεταξύ αποφασιστεί. Αυτό είπε επί της ουσίας η Β. Παπανδρέου, μιλώντας προχτές στο ΚΤΕ. Οτι από το 2009 πίεζε για άμεσα και δραστικά μέτρα ενάντια στο λαό, χωρίς να βρίσκει ανταπόκριση. Το ίδιο περιεχόμενο έχει η κριτική και των άλλων βουλευτών, που εκφράζουν επιμέρους ενστάσεις στο κυβερνητικό έργο, είτε μέσα από τα κομματικά όργανα, είτε με επιστολές προς τον πρωθυπουργό. Ολοι τους βρίσκονται απέναντι στα συμφέροντα του λαού, επειδή υπηρετούν το κεφάλαιο. Να δυναμώσει ο λαός με την πάλη του την πίεση που ανοίγει ρήγματα στην κυρίαρχη πολιτική. Κάθε συνείδηση που κερδίζεται με το ταξικό κίνημα και το ΚΚΕ, κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο τους να κοροϊδέψουν τον λαό, να τον τσακίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου