Κυριακή, 12 Ιουνίου 2011

Ο Παπανδρέου έπεσε, αλλά δεν το ξέρει...1. Η κυβέρνηση έχει πέσει, αλλά δεν το γνωρίζει ούτε ο πρωθυπουργός ούτε οι υπουργοί του. 
Παραφροσύνη χωρίς προηγούμενο. 
Πόσους ψευδομάρτυρες χρειάζεται ο Γιωργάκης για να στηρίξει το αξίωμά του; Πόσον κόσμο πρέπει να διαλύσουν οι υπουργοί του για ν' αποδείξουν στους νονούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης ότι δεν ορρωδούν προ ουδενός; 
Τους αξίζουν τα χειρότερα.
2. Η αποστροφή μου για τα τεκταινόμενα είναι πέραν και πάνω από την κυβέρνηση. Το μόνο που βλέπω μπροστά μου είναι ένα τραπεζικό σύστημα που όταν δεν εκμαυλίζει, τιμωρεί αυστηρά. Του αξίζει να παραδοθεί σε μια πυρά όμοια με αυτήν που άναψε στο τέλος του ο Γκόγκολ.
3. Αν θέλουμε να επιζήσει η ποίηση, πρέπει να συμφωνήσουμε πως αυτή είναι, εχθρός του κράτους. Πως, αν θέλει να είναι αξιόπιστη με τον τρόπο της φύσης, δεν μπορεί να υπογράφει ένα προπαγανδιστικό κείμενο υπέρ της κυβέρνησης. 

Είναι τουλάχιστον γελοίο.
4. Να τι είπε ο αιχμάλωτος πασάς στον Πούσκιν μετά την κατάληψη του Αρσρουμ: «Ευλογημένη είναι η ώρα που συναντάμε έναν ποιητή. Ο ποιητής είναι αδελφός του δερβίση. Δεν κατέχει ούτε ονόματα ούτε επίγεια αγαθά, αλλά ενώ εμείς οι δύστυχοι προσπαθούμε ν' αποκτήσουμε δόξα, δύναμη, κοσμήματα και θησαυρούς, εκείνος στέκεται στο ύψος του».
5. Δεν επιτρέπεται να μένει τίποτα κρυφό. Ο καθένας πρέπει να κοινοποιεί με κάθε μέσον τους εξευτελισμούς και τις ταπεινώσεις που υφίσταται από το Μνημόνιο. Ονειρεύομαι ένα μεγάλο ημερολόγιο-μαρτυρολόγιο που θα χωρά το πένθος των ημερών.
6. Ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας εξελίχθηκε σ' έναν φτηνό γύψινο διάκοσμο, σαν αυτόν που βλέπουμε στα ερειπωμένα σπίτια. Οποιος δεν ανακατεύεται και είναι ουδέτερος, όποιος απλά παρίσταται σ' αυτή τη ζωή, θα υφίσταται και της πάσης φύσεως αλλοιώσεις. Δυστυχώς ο Πρόεδρος δεν έχει ξοφλήσει ακόμα το χρέος του στο ΠΑΣΟΚ για την εκλογή του. Θα υποστεί αλλοιώσεις. Λυπάμαι γι' αυτό, αλλά δεν υπάρχει κανένα θαυματουργό στοιχείο της φύσης που να μιλάει περί του αντιθέτου. Ο Πρόεδρος πρέπει να βρει μια δυνατή δικαιολογία, να την πει πρώτα στον εαυτό του κι έπειτα σ' εμάς. Αλλιώς κινδυνεύει από τα τοιχώματα του προεδρικού μεγάρου: εξαιτίας των όσων έχουν ακούσει, είναι έτοιμα να καταρρεύσουν και να τον πλακώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου