Σελίδες

11 Μαΐ 2011

ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ...



Ν' αποποιηθούν την ευθύνη για το φρικτό και αργό θάνατο στον οποίο υπέβαλαν 61 μετανάστες αφήνοντάς τους να πεθάνουν από πείνα και δίψα σε ένα πλοιάριο με μηχανική βλάβη που παράδερνε επί 16 ημέρες στη Μεσόγειο πριν ξεβραστεί πάλι στις λιβυκές ακτές από όπου απέπλευσε, προσπάθησαν, χθες, επισταμένα οι εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ, διαψεύδοντας τις καταγγελίες των 11 επιζώντων. 
Η απάνθρωπη αυτή πραγματικότητα, που δεν έρχεται σε αντίθεση με την ίδια τη φύση του ΝΑΤΟ, δεν κατέστη δυνατόν, πλέον, να κρατηθεί κρυφή. 

Ετσι, σε μια προσπάθεια να τηρηθούν ορισμένα προσχήματα το Συμβούλιο της Ευρώπης ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα για το περιστατικό, ασχέτως αν βέβαια δεν έχει αντιταχθεί στις δολοφονικές επιθέσεις κατά του λιβυκού λαού.
Η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες πάντως περιέγραψε την τραγωδία. Με βάση τους υπολογισμούς της, στα νερά της Μεσογείου, από τα μέσα Φεβρουαρίου τουλάχιστον, έχουν χαθεί το λίγότερο 800 άνθρωποι ενώ στην παρούσα φάση αγνοούνται τρία πλοιάρια με άγνωστο αριθμό προσφύγων. Η Αρμοστεία του ΟΗΕ κάλεσε όλα τα πλοία, και κυρίως τα στρατιωτικά, να παρέχουν βοήθεια σε οποιοδήποτε πλοιάριο μεταναστών χωρίς, όπως είπε ειρωνικά, «να περιμένουν σχετικές εντολές άνωθεν».
Ενώ αυτά εκτυλίσσονταν στη θάλασσα, τις σφοδρότερες αεροπορικές επιδρομές των τελευταίων βδομάδων εξαπέλυσαν ΝΑΤΟικά αεροσκάφη την προπερασμένη νύχτα στην Τρίπολη, όπου, όπως υποστήριξαν, οι λιβυκές αρχές, επλήγησαν πολιτικοί στόχοι μεταξύ των οποίων κτίρια του Ανώτατου Δικαστηρίου, του κοινοβουλίου, της κρατικής τηλεόρασης. Σύμφωνα με κατοίκους, που επικαλούνται τα διεθνή πρακτορεία, μεταξύ των στόχων βρέθηκε και το διοικητήριο των στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών καθώς και το συγκρότημα του Καντάφι Μπαμπ αλ Αζιζίγια.
Λίβυοι αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι από τα πλήγματα στην κατοικημένη περιοχή Νταχμάνι τραυματίστηκαν σοβαρά τέσσερα παιδιά από θραύσματα γυαλιού. Επίσης βομβαρδίστηκε το κτίριο της λιβυκής επιτροπής για τα παιδιά, που δέχτηκε, χθες, το τελειωτικό χτύπημα, έχοντας πληγεί πρώτη φορά στις 30 Απριλίου (είχε εκκενωθεί από την αρχή των επιδρομών).
Εκτός Τρίπολης, σκληρές μάχες μαίνονταν και χθες στην Μιζράτα, όπου μετά από πλήγματα που έγιναν από γαλλικά πλοία σε δυνάμεις του Καντάφι που πολιορκούσαν το λιμάνι, ένα πλοίο του Ερυθρού Σταυρού κατάφερε να ελλιμενιστεί για να ξεφορτώσει τρόφιμα. Σκληρές μάχες μαίνονταν χθες και στα ανατολικά Αζνταμπίγια - Μπρέγκα.
Εκκληση για άμεση παύση των εχθροπραξιών απηύθηνε, χθες, η υπεύθυνη Ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ Βάλερι Εϊμος, τονίζοντας ότι πλέον ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων υπάρχουν και στην πρωτεύουσα και ότι ολόκληρη η χώρα βρίσκεται στο χείλος της ανθρωπιστικής κρίσης.

1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα σας.Αν θυμάστε οι Αθηναίοι ναύαρχοι που κατετρόπωσαν τους Σπαρτιάτες στη ναυμαχία περί τους Αιγός ποταμούς δικάστηκαν στην Αθήνα από έκτακτο στρατοδικείο γιατί δεν πειρισυνέλλεξαν τους νεκρούς.Και η κατηγορία?Προσβολή μνήμης τεθνεώτων.Έτσι και οι σύμμαχοί μας των οποίων αισχρά τσιράκια είμαστε.Καληνύχτα Σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή