Σελίδες

4 Απρ 2011

Κοινές ασκήσεις ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας...


Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας,

Σε κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Βουλή, με συμμετοχή των Υπουργών Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Εξωτερικών, Οικονομικών καθώς και των αναπληρωτών Υπουργών των Εξωτερικών και Άμυνας, αποφασίστηκαν μέτρα προκειμένου, όπως έλεγαν κυβερνητικές πηγές, «να μειωθούν οι προϋπολογισμοί»
Η μείωση δαπανών είναι το πρόσχημα προκειμένου να αποκρύβει η πραγματική κυβερνητική επιδίωξη που είναι η παραπέρα ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών, η ανάθεση στις ένοπλες δυνάμεις καθηκόντων αστυνόμευσης και η σταδιακή ενσωμάτωσή τους σε δομές που στοχεύουν τον εχθρό λαό. 
Πρόκειται για σχεδιασμούς που προωθούν οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί, η άρχουσα τάξη της χώρας, και οι κυβερνήσεις της του ΠΑΣΟΚ τώρα, όπως προηγούμενα της ΝΔ.

Προωθούν θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταξύ των οποίων της Συνόδου της Θεσσαλονίκης, τον Ιούνιο 2003. Την έκθεση Σολάνα με βάση την οποία «η Ευρώπη αποτελεί και στόχο και βάση επιχειρήσεων τρομοκρατών», καθώς και των συμπερασμάτων για την ΕΠΑΑ (Ευρωπαϊκή Πολιτική Άμυνας και Ασφάλειας) όπου «η Ένωση προσπαθεί να καθορίσει τις δυνατότητες αλληλεπίδρασης μεταξύ στρατιωτικής υποδομής στο πλαίσιο της ΕΠΑΑ και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.»
Οι παραπάνω επιδιώξεις προωθούνται και από το Institute for Security and Defence Analysis, που προτείνει «οι ένοπλες δυνάμεις είναι συνεπώς ο φορέας που συμβάλει αποφασιστικά σε όλους τους τομείς της πολιτικής εθνικής άμυνας και ασφαλείας και στην αντιμετώπιση των σύγχρονων εθνικών και διεθνών απειλών συμβατικών και μη. Προτείνεται η μετεξέλιξη του ΚΥΣΕΑ σε Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών Άμυνας και Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑΑ)».
Η προώθηση αυτών των πολιτικών εκτός των άλλων δεν παίρνουν υπόψη τους την πρόσφατη ιστορία της χώρας, την εφτάχρονη χουντική τυραννία, την ανάθεση στις ένοπλες δυνάμεις την αναστολή και εξόντωση του εσωτερικού εχθρού, τα ΕΑΤ-ΕΣΑ και την αντίθεση λαού στρατού.
Κυβερνητικοί ισχυρισμοί ότι πρόκειται απλά για οικονομικούς λόγους δεν πείθουν γιατί: α. Ξοδεύονται τεράστια ποσά για εξοπλιστικά νατοϊκά προγράμματα και άλλες ονομαζόμενες συμμαχικές υποχρεώσεις, όπως είναι για τη συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ενάντια στη Λιβύη, 
β. γιατί ασκήσεις καταστολής πλήθούς έχουν πραγματοποιηθεί το 2004, 2007, 2008 και πρόσφατα στις 4/2/2011.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:
  • Εμμένει η κυβέρνηση στην ανάθεση καθηκόντων αστυνόμευσης στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας ή σε τμήματά τους;
  • Θεωρεί ότι υπάρχει εσωτερικός εχθρός; Αν ναι, να ονομαστεί συγκεκριμένα. Αν όχι, τι χρειάζονται οι ασκήσεις καταστολής πλήθους, τιμημάτων των ενόπλων δυνάμεων;
  • Τι προωθούν οι κοινές ασκήσεις ενόπλων δυνάμεων σωμάτων ασφάλειας, φορέων αποστράτων καταδρομέων με συμμετοχή Αμερικανών πρακτόρων, όπως έγινε στην Χαλκιδική.

Ο βουλευτής
Θανάσης Παφίλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου