Σελίδες

4 Απρ 2011

Το τέλος της μέθης...



1. Για πάντα γουρούνια οι Αμερικανοί στρατιώτες: από το Γενάρη ως το Μάιο του 2010 οργάνωναν τη διασκέδασή τους εκτελώντας Αφγανούς αγρότες. Τηρούσαν μάλιστα με ευλάβεια την παράδοση των Ναζί να φωτογραφίζονται με τα θύματά τους γελαστοί. Σε μία από τις φωτογραφίες που δημοσιεύονται στο γερμανικό περιοδικόDer Spiegel, ποζάρει ένας Αμερικανός στρατιώτης πάνω στη σορό του Αφγανού Γκουλ Μουντίν, τον οποίο μόλις έχει σκοτώσει. Αυτούς αποκαλεί συμμάχους ο Γιωργάκης, και μαζί τους παίρνει μέρος στον πόλεμο στη Λιβύη.
2. Απαίδευτος και ασυνάρτητος ο πρωθυπουργός, δεν κάνει τίποτε άλλο από το να παρακολουθεί και μετά ν' ακολουθεί τις εξελίξεις.
Οσο αυξάνονται οι επεμβάσεις της Τρόικας, τόσο αυτός προάγεται από τους εταίρους και ανθεί. Εχοντας πειστεί ότι η Ευρώπη είναι ένας θεσμός ιδιότυπος και θεοφύτευτος, μας αντιμετωπίζει σαν ανθρώπους με μειωμένη αντίληψη, που δεν μπορούν να εννοήσουν αυτή την ένωση. Δεν θ' αργήσει ο αφελής να μας αντιμετωπίσει σαν αμαρτωλούς παράνομους, που βρισκόμαστε ψυχή τε και σώματι μακριά από την πνευματική λουτρόπολη των Βρυξελλών.
3. Η συναναστροφή των διανοουμένων με την εξουσία τούς καθιστά ανθρωπάρια. Από τη στιγμή που κάποιος χρησιμοποιεί τον κόσμο αποκλειστικά για ίδιον όφελος μπορεί και υπηρετεί πολλούς κυρίους. Δικαίωμά του. Δικαίωμα όμως δικό μου είναι, όταν τον βλέπω να στηρίζει την αποτρόπαιη πραγματικότητα με κάθε ψέμα, να τον θεωρώ μέρος της κατάστασης που με θάβει. Και όποιος με θάβει είναι φυσικός μου εχθρός.
4. Σίγουρα αυτή η άνοιξη θα είναι πικρή. Η ωμότητα των ημερών εξελίσσεται παρά τη θέλησή μας σε μια μάχη χωρίς έλεος μέσα στην καθημερινότητα. Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι ότι στο δρόμο συναντώ ανθρώπους ταπεινωμένους. Από τη στιγμή που η ζωή δεν είναι πια ελκυστική, παίρνει το χαρακτήρα μιας ήπιας ποινής, την οποία οι γνωστοί δημοσιογράφοι φροντίζουν όχι μόνο να συντηρούν, αλλά διαδίδουν πόσο τυχεροί είμαστε που δεν μας έχει επιβληθεί αυστηρότερη ποινή. Αποτέλεσμα: Ο πεσιμισμός και το κλείσιμο στον εαυτό μας θα είναι οι δύο καταστάσεις που θα κυριαρχούν για πολύ καιρό στη ζωή μας. Θα χρειαστεί χρόνος και αγάπη για να ξεπεράσουμε αυτόν τον κλονισμό.
5. Κανένα σκάνδαλο πια δεν μπορεί να μας εντυπωσιάσει. Τα περιμένουμε όλα από αυτούς - και είναι η μαύρη αλήθεια. Είναι τόσο πληκτική η επανάληψη των σκανδάλων, που καταντά σαν μια βαρετή ακόμη συνήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου