Σελίδες

29 Απρ 2011

Μπροστά στη διαδήλωση...



Ολα τα δεδομένα περιγράφουν μια κατάσταση από το κακό στο χειρότερο. Οχι όμως για τους λόγους που αναφέρονται στον αστικό Τύπο. Αλλά γι' αυτούς που βιώνει η εργατική λαϊκή οικογένεια.
Σε μια κρίση «αυτοκριτικής» ο Παπανδρέου εμφανίστηκε να καταφέρεται ενάντια σε όσους, όπως είπε, τρομοκρατούν το λαό. Είναι, όμως, αυτός και η κυβέρνησή του που το κάνουν αυτό.
Ο πανικός που δημιουργεί η κυβέρνηση και μαζί της ο αστικός Τύπος που τη στηρίζει, στοχεύει να χειραγωγήσει συνειδήσεις, να κάνει πιο έντονο το «σκύψε, μην αντιδράς, κινδυνεύει η Ελλάς».

Καμιά Ελλάς δεν κινδυνεύει. Οι καπιταλιστές κάνουν παζάρι μεταξύ τους. Και αξιώνουν από την κυβέρνησή τους να εξασφαλίσει ότι τα λαϊκά στρώματα δε θα αντισταθούν.
Η κινδυνολογία περί χρεοκοπίας, αναζήτησης λύσεων για τη σωτηρία της οικονομίας, εξευμενισμού των αγορών για δανεισμό, πρέπει να αφήνει παγερά αδιάφορη την εργατική τάξη. Οι αστοί θέλουν να προετοιμάσουν το λαό να αποδεχτεί τα ακόμη πιο άγρια αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται. Ομως οι εργάτες δε χρωστάνε σε κανένα. Και δεν έχουν κανένα λόγο να συμφωνήσουν με μια πολιτική που ψάχνει τρόπους να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το κεφάλαιο.
Αντίθετα, πρέπει να 'χουν καθαρό ότι η σωτηρία των καπιταλιστών σημαίνει περισσότερα δεινά για το λαό. Σήμερα ισχύει περισσότερο από χτες: Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία. Και καθώς μπροστά μας είναι οι διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς, πρέπει να γίνει ακόμα πιο καθαρό ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να διαδηλώνουν μαζί αφεντικά κι εργάτες, για τη σωτηρία των αφεντικών.
***
Το μήνυμα μπορεί να δοθεί με συγκεκριμένο τρόπο, στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, για να υπάρξει διέξοδος με το μόνο τρόπο που συμφέρει τους εργάτες: μέσα από την ταξική οργάνωση και στόχο την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Μέσα από τις ταξικές διαδηλώσεις να γίνει καθαρό το «ως εδώ και μη παρέκει». Να γίνει καθαρό ότι είναι για το καλό των εργατών να βουλιάξουν η καπιταλιστική οικονομία και τ' αφεντικά μαζί με τα πολιτικά τους κόμματα.
Κι αυτό είναι κάτι που μπορεί να το κάνει ο ίδιος ο λαός με τον αγώνα του, βάζοντας φρένο στα χειρότερα, διεκδικώντας τη ζωή του σε ρότα ανατροπής της εξουσίας του κεφαλαίου. Με τη λαϊκή συμμαχία, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ.
***
Ασχετα: μες στην καλή χαρά απεσταλμένη ενός καναλιού στο Λονδίνο δήλωνε πως είναι κι αυτή μία από τους 8.500 δημοσιογράφους που καλύπτουν τον βασιλικό γάμο. Ούτε που της περνούσε από το νου αυτό που λέει ο λαός μας γι' αυτού του τύπου τη δημοσιογραφία.
- Μέσα στο γενικό χαμό, ο ΣΥΝ στο χαβά του: Εχει, λέει, πρόταση για το πώς θα γίνει η αναδιάρθρωση του χρέους ώστε και το σύστημα να μη διαταραχτεί και ο λαός να μην πάθει. Αυτοί έχουν ξεπεράσει εκείνον που ήθελε και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο.
- 77 εκατομμύρια άνθρωποι δεν παίζουν πια αμέριμνοι playstation. Ψάχνουν να βρουν τι και πού χρωστάνε, καθώς τα προσωπικά τους στοιχεία μαζί με τον λογαριασμό των πιστωτικών καρτών τους πέρασαν από την πολυεθνική στα χέρια αγνώστων... Αυτό είναι που λένε «κοινωνική δικτύωση» για να σας έχουν όλους πιο καλά δεμένους.
- Πέρασε σαν είδηση εντυπωσιασμού, προαναγγέλλει ταραχή... Το σχέδιο για το νέο κανάλι που θα συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα με το Αιγαίο, δημιουργεί νέα γεωπολιτικά δεδομένα στην περιοχή. Δεν πρόκειται για ένα απλό φαραωνικό έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου