Σελίδες

15 Φεβ 2011

ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΟ ΠΑΣΟΚ...


   Η τακτική είναι γνωστή. Κυβέρνηση και αστικά ΜΜΕ σήκωσαν ντόρο για τον τρόπο που οι συνομιλητές τους στην τρόικα ανακοίνωσαν τα σχεδιαζόμενα αντιλαϊκά μέτρα για την επόμενη περίοδο, προσπαθώντας να ρίξουν σε δεύτερη μοίρα τα ίδια τα μέτρα και το τι αυτά σημαίνουν για τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα.
Βέβαια, η κωμικοτραγική ...αντίδραση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, στα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου των εκπροσώπων της τρόικας την Παρασκευή το απόγευμα, είναι ενταγμένη στην προπαγάνδα αποπροσανατολισμού του λαού από την ουσία των μέτρων. 
Oι εκπρόσωποι απλώς ανακοίνωσαν τα μέτρα, τα οποία είχαν συναποφασίσει με την κυβέρνηση. Να εκποιηθεί δηλαδή δημόσια περιουσία ύψους 50 δισ. ευρώ μέχρι το 2015, να λεηλατήσουν τον ελληνικό λαό με την επιβολή νέων μέτρων ύψους 20,5 δισ. ευρώ, να καταργήσουν τις κλαδικές συμβάσεις και να επιβάλουν τις επιχειρησιακές και τις ατομικές, να επιταχύνουν τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις σε όλο το φάσμα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

   Αυτά συναποφάσισαν κυβέρνηση και τρόικα και είναι ψέμα ότι η πρώτη ...υποτάχθηκε στις επιταγές των δεύτερων. Αλλωστε, και τα νέα μέτρα εντάσσονται και υπηρετούν τις στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου και αποσκοπούν στην έξοδο του καπιταλισμού από τη βαθιά και παρατεταμένη κρίση σε όφελός του, πληρώνοντας τις βάρβαρες συνέπειες ο λαός. Πρόκειται για μέτρα οργανικά ενταγμένα στις νομοτέλειες της αύξησης της κεφαλαιοκρατικής ανταγωνιστικότητας, η επίτευξη των οποίων προϋποθέτει την άνοδο του βαθμού της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης της κοινωνικής εργασίας και κατά συνέπεια την ενίσχυση των μηχανισμών παραγωγής του κέρδους. Πρόκειται εντέλει για μέτρα ανάτασης του κεφαλαίου και, εκ τούτου, ως αναγκαία συνθήκη, για την τάξη των καπιταλιστών, προβάλλει το σάρωμα των λαϊκών κατακτήσεων ως το σημείο του εξανδροπισμού των εργαζόμενων τάξεων.
   Αυτή είναι η ουσία της υπόθεσης. Η κυβέρνηση εμφανίστηκε τάχα θιγμένη από τις δηλώσεις των εκπροσώπων της τρόικας, όπως π.χ. «μην επιτρέπετε στους λίγους που κερδίζουν από το γεγονός ότι ελέγχουν τη δημόσια περιουσία να αποκλείσουν από τους καρπούς των ιδιωτικοποιήσεων τους πολλούς». Μόνο που τα γεγονότα που μεσολάβησαν, προδίδουν την κυβέρνηση. Το υπουργείο Οικονομικών δημοσιοποίησε άτυπα («non paper» το λένε) το περιεχόμενο της συμφωνίας με την τρόικα σχεδόν ταυτόχρονα με τη συνέντευξη Τύπου των εκπροσώπων του ΔΝΤ, την Παρασκευή το απόγευμα, ενώ η ...επίσημη αντίδραση της κυβέρνησης, για την απαράδεκτη συμπεριφορά της τρόικας, εκδηλώθηκε στη 1 μετά τα μεσάνυχτα. Ασε που ο υπουργός Οικονομικών συζητούσε μαζί τους από τις 4 Φλεβάρη και προφανώς αυτά που συζητούσαν ήταν τα νέα μέτρα, ενώ ο πρωθυπουργός την ίδια μέρα το μεσημέρι ανακοίνωνε στη Βουλή την ουσία των μέτρων.
   Κεφάλαιο και αστικά κόμματα μπροστά την ολοένα αυξανόμενη κερδοφορία είναι αδίστακτοι. Ετσι παραδίδουν στο κεφάλαιο δημόσια γη, ενέργεια (π.χ. ΔΕΗ), τη διαχείριση σκουπιδιών, το νερό, άλλες υποδομές, όπως δρόμους και λιμάνια, και ταυτόχρονα πάμφθηνη εργατική δύναμη με συνθήκες άκρατης εκμετάλλευσης που ωθεί στην εξαθλίωση του λαού. Τα λαϊκά στρώματα να εγκαταλείψουν μαζικά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, να οργανώσουν τη δική τους συμμαχία για τη λαϊκή εξουσία. Η απελευθέρωση της εργατικής τάξης, του λαού, περνάει μέσα από την ανατροπή του καπιταλιστικού εκμεταλλευτικού συστήματος και τη δημιουργία του νέου εργατικού σοσιαλιστικού κράτους.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος15/2/11, 1:52 μ.μ.

    Σε όλα τα πρωινάδικα των τηλεοράσεων, αγωνιστές αναλυτές και δημοσιογράφοι κατακεραύνωσαν την τρόικα. Διότι δεν επιτρέπεται σ ένα μπορντέλο να έρχονται οι πελάτες και να βρίζουν τις πόρνες.
    Μόνο η τσατσά επιτρέπεται να το κάνει.
    Μετά τις διαμαρτυρίες του Γιώργου στο ΔΝΤ και την Κομισιόν πήρε και την φίλη Χίλαρυ να της πει τα βάσανα του.
    Η Κλίντον συμπαραστέκεται στον ελληνικό λαό.
    Το θεατράκι «Οι ήρωες του ΄11» είναι πολύ γελοίο.
    Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να πουλήσει δημόσια περιουσία. Παζαρεύει το πόσα και πότε.
    Οι τροικανοί αποφάσισαν να...
    πιέσουν τα πράγματα και εξέθεσαν την κυβέρνηση. Είπαν δηλαδή την αλήθεια, των συζητήσεων που γίνονται. Μόλις η αλήθεια ακούστηκε οι κυβερνητικοί επινόησαν ένα ακόμα θέατρο:
    Οι αγωνιστές του '11. Ετοίμασαν λόγους και λογύδρια, όρμησαν στα κανάλια, στα ραδιόφωνα και στις εφημερίδες, καταγγέλλοντας την τρόικα και τον Μπόμπ Τράα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή