Σελίδες

15 Φεβ 2011

Από εδώ και πέρα, τα αντιλαϊκά μέτρα θα μας τα ...ανακοινώνει η κυβέρνηση και κανένας άλλος!



ΑΠΟΚΑΜΩΜΕΝΗ η ελληνική κυβέρνηση μετά τις κολοσσιαίες μάχες του Σαββατοκύριακου με το ΔΝΤ, την ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Υπουργοί, βουλευτές, στελέχη, ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός επιστρατεύτηκαν και με υπεράνθρωπες προσπάθειες ...υπερασπίστηκαν την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία.
Απίστευτο παρασκήνιο με διπλωματικές προσπάθειες που κρέμονταν από μία κλωστή, αποφασιστικές κινήσεις, σθεναρή στάση, κρίσιμες αποφάσεις. 
Πολέμησαν σκληρά, αλλά στο τέλος νίκησαν.
Ετσι, λοιπόν, μπορούμε τώρα ως χώρα με περισσή αίσθηση περηφάνιας να γνωρίζουμε τελεσίδικα το εξής: Από εδώ και πέρα, τα αντιλαϊκά μέτρα θα μας τα ...ανακοινώνει η κυβέρνηση και κανένας άλλος!

Κανείς δε θα διανοηθεί να μιλήσει για μειώσεις μισθών, συντάξεων, ξεπουλήματα, κατάργηση δικαιωμάτων, απολύσεις και «απελευθερώσεις» κάθε είδους, αν δεν το πει πρώτα ο Πεταλωτής!

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ένας στους 10, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, χωρίς να μπει στον κόπο να μας εξηγήσει και το γιατί.
Να υποθέσουμε, μήπως, ότι αναπτύσσεται στη χώρα ένα ...κίνημα φυσιολατρίας; Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα για «επιστροφή στη φύση» και δε χρειάζονται το ηλεκτρικό ρεύμα;
Με δεδομένο ότι είναι μάλλον απίθανο να ...ψαρέψει κανείς στον Κηφισό, να βγει για κυνήγι μπεκάτσας στο Πεδίον του Αρεως ή να κόβει ξύλα στον Εθνικό Κήπο, μάλλον αλλού είναι το πρόβλημα...
Μάλλον δεν είναι υπερβολή - έτσι όπως πάει το πράγμα - να πούμε ότι η κυβερνητική πολιτική δεν γυρνάει ένα μέρος των εργαζομένων 50 χρόνια πίσω, αλλά πολύ περισσότερα.
Εκτός πια, αν το να ζεις χωρίς ρεύμα είναι κι αυτό κάποιου είδους «εκσυγχρονισμός», που εμείς δεν μπορούμε να κατανοήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου