Σελίδες

11 Φεβ 2011

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ!!!


ΝΤΕΡΟΥΖ: ΞΕΠΟΥΛΗΣΤΕ ΟΤΙ ΒΡΕΙΤΕ (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΑΚΙΝΗΤΑ, ΜΝΗΜΕΙΑ...) ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΛΗΣΕΤΕ € 50 ΔΙΣ ΕΩΣ ΤΟ 2015!
ΜΠΟΜΠ ΤΡΑΑ: ΞΕΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ!
Η σημερινή συνέντευξη τύπου, της τρόικας, που σηματοδοτεί την έγκριση της 4ης δόσης(ύψους € 15 δις) των τροϊκανών δανείων καθώς και το Μνημόνιο Νο4, ξεπέρασεακόμα και τον πλέον απαισιόδοξο νου! 

Κατά τη διάρκεια της, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα, Σερβάς Ντερούζ είπε ορθά - κοφτά,πως μέχρι το 2015, η Ελλάδα θα πρέπει να αντλήσει € 50 δις μέσω του ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας! Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος του ποσού αυτού αρκεί να αναφέρουμε, πως το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της Κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου για την περίοδο 2011 – 2013, έφτανεμόλις τα € 7 δις...

Σύμφωνα με τον Σ. Ντερούζ, τα € 50 δις, θα προκύψουν ως εξής: € 15 δις την περίοδο 2011 – 2012 και € 35 δις την περίοδο 2013 – 2014! Φυσικά, τα τεράστια αυτά ποσά δεν μπορούν να προκύψουν μόνο μέσω της κλασικής διαδικασίας ιδιωτικοποίησης μιας ΔΕΚΟ για παράδειγμα. Αντιθέτως, το σχετικό project, θα περιλαμβάνει πέραν πάσης αμφιβολίας κάθε λογής ακίνητα αλλά ακόμα ίσως καιπολιτιστικά μνημεία, μέσω της μεθόδου της πολυετούς εκμετάλλευσης!
Σύμφωνα με την τρόικα η τακτική αυτή εξυπηρετεί τους εξής δύο στόχους:

Πρώτον, τη χρήση των εσόδων από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας για την επαναγορά μέρους του δημοσίου χρέους. Την άποψη αυτή εξέφρασε, άλλωστε, όχι τυχαία, ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ, στην Αθήνα Μπόμπ Τράα μιλώντας σε συνέδριο συνδιοργάνωσε σήμερα, η Τράπεζα της Ελλάδας, με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Μάλιστα ο Τράα, έφτασε στο σημείο να παρουσιάσει την πρόταση του και ως συμφέρουσα για την Ελλάδα, καθώς η τρέχουσα αξία των ελληνικών κρατικών ομολόγων είναι χαμηλότερη της ονομαστικής.

Ουσιαστικά δηλαδή το ΔΝΤ, παίζει το ρόλο του συνηγόρου του διεθνούς τραπεζικού κεφαλαίου,καθώς τηρουμένων των αναλογιών είναι σαν να λέει κάποιος σε ένα φουκαρά δανειολήπτη, «αφού δεν μπορείς να αποπληρώσεις το δάνειο, πούλα το σπίτι σου»!

Δεύτερον, η τρόικα, ευελπιστεί να μετατρέψει την Ελλάδα, σε ένα βαλκανικό «παράδεισο» των αγορών! Όπως το έθεσε εύσχημα ο Σ. Ντερούζ, «για να στηρίξουμε μεγαλύτερες επενδύσεις και ανάπτυξη» πρέπει να γενικευθούν οι ιδιωτικοποιήσεις! Φυσικά, η «ανάπτυξη» που οραματίζεται η τρόικα, ακόμα και αν πετύχει να βγάλει την οικονομία από την ύφεση, θα δημιουργήσει μια νέα Ελλάδα, μισθώνκαι εργασιακών σχέσεων Κίνας, όπου κάθε έννοια κοινωνικού κράτους και δημόσιας υπηρεσίας θα αποτελεί πρόσφατο ιστορικό παρελθόν.
Φαίνεται όμως πως η τρόικα έχει και έναν τρίτο, μη διακηρυγμένο στόχο. Η επιλογή της να επεκτείνει, ουσιαστικά, το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων μετά τη λήξη της παρούσας Βουλής, (όπως ακριβώς συνέβη και με το δημοσιονομικό πακέτο μαμούθ, της περιόδου 2012 – 2015), αποσκοπεί ευθέως στην αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού! Στόχος, είναι η επίτευξη μιας όσο το δυνατόν πιο πλατιάς μνημονιακής συναίνεσης, που θα συμπεριλαμβάνει σαφώς και τη Νέα Δημοκρατία. Υπενθυμίζεται άλλωστε, πως εδώ και λίγες ημέρες, η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, φρόντισε να διαρρεύσει εντέχνως, πως εάν δεν υπάρξει συναίνεση στο πακέτο δημοσιονομικών μέτρων 2012 – 2015, τότε θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές...
Ίσως όμως, αυτή η οικοδόμηση της μνημονιακής συναίνεσης να αποδειχτεί μπούμερανγκ για τους εμπνευστές της! Μέχρι σήμερα ο μεταπολιτευτικός δικομματισμός διαχειριζόταν την λαϊκή δυσαρέσκειαμέσω της κυβερνητικής εναλλαγής και της επικοινωνιακής διαφοροποίησης. Η δημιουργία ενός «παν-μνημονιακού μετώπου», θα ακυρώσει τη δυνατότητα αυτή, καθιστώντας ευρύτατα τμήματα του λαού, πιο πρόθυμα να αμφισβητήσουν τόσο το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα όσο και τις στρατηγικές επιλογέςτου (Ευρωζώνη, ΕΕ, οικονομία της αγοράς κλπ).
Και τότε;
ΥΓ Προς το απόγευμα έγινε γνωστό πως ένα από τα νέα μέτρα, που θα προβλέπει το Μνημόνιο Νο 4, θα είναι και το χάρισμα άλλων € 30 δις στις τράπεζες με τη μορφή κρατικών εγγυήσεων!
Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας σχετικά με τα νέα μέτρα, μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό σημείωμα του Υπουργείου Οικονομικών, πατώντας εδώ. 
ΠΗΓΗ :  iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου