Σελίδες

28 Ιαν 2011

Νέα παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων

Η αμφισβήτηση των κυριαρχικών
δικαιωμάτων της χώρας, έχει πρώτα
και κύρια τη σφραγίδα των ιμπεριαλιστικών
οργανισμών στους οποίους συμμετέχει για
λογαριασμό της ντόπιας αστικής τάξης
Τούρκικη φρεγάτα, που συμμετέχει σε αποστολή του ΟΗΕ στο Λίβανο, έφτασε σε απόσταση αναπνοής από την Κύμη
Προκλητική διέλευση μέσα από τα ελληνικά χωρικά ύδατα και σε μικρή απόσταση από την παραλία της Κύμης, κοντά στη νησίδα Πρασούδα, πραγματοποίησε χτες το ξημέρωμα και για μια περίπου ώρα η τουρκική φρεγάτα «Yildirim». Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, η φρεγάτα βγήκε από το στενό των Δαρδανελίων, κινήθηκε με δυτική πορεία βορείως της Λήμνου σε διεθνή ύδατα και στη συνέχεια, ακολουθώντας νότια πορεία, εισήλθε από τις 02:13 έως τις 03:01 στα ελληνικά χωρικά ύδατα, μεταξύ Σκύρου και Εύβοιας.
 Ολοκληρώνοντας την πλεύση της εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, το τούρκικο πολεμικό πλοίο κινήθηκε με νοτιοανατολική πορεία στα διεθνή πλέον ύδατα, προς περιοχή του νότιου Αιγαίου, για να ενταχθεί στη δύναμη του ΟΗΕ (UNIFIL), η οποία κινείται ανοιχτά των ακτών του Λιβάνου και έχει αναλάβει τη ναυτική επιτήρησή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, τo τούρκικο σκάφος, το οποίο εντοπίστηκε και τέθηκε υπό παρακολούθηση από σκάφη του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, ήταν οπλισμένο με πολλαπλά αντιπυραυλικά συστήματα και βλήματα επιφανείας - επιφανείας.
Προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ευ. Βενιζέλος, απέφυγε να πει έστω και μια κουβέντα για την ταμπακιέρα. Περιορίστηκε να ενημερώσει ότι «σε κάθε περίπτωση μη αβλαβούς διέλευσης, πλοία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού παρακολουθούν τα τουρκικά πολεμικά πλοία, εκπέμπουν τα διεθνώς καθορισμένα προειδοποιητικά σήματα (...) Αυτό έγινε και σήμερα με τη φρεγάτα Yildirim». Ο ίδιος κατηγορεί όσους καταγγέλλουν την πολιτική της κυβέρνησης ότι στέλνουν «λάθος μήνυμα» και ότι δεν υπηρετούν «την εικόνα εθνικής ενότητας που οφείλουμε να προβάλουμε».
Στο «βαθύ κράτος» της Τουρκίας απέδωσε η ηγεσία της ΝΔ τη νέα προκλητική ενέργεια στο Αιγαίο. Αθωώνοντας πλήρως την κυβερνητική πολιτική αλλά και τους γενικότερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που εξελίσσονται στην περιοχή, κάλεσε την κυβέρνηση «να ξεκαθαρίσει προς κάθε κατεύθυνση ότι τέτοιου είδους ενέργειες, που προέρχονται από το "βαθύ" τουρκικό κράτος, ναρκοθετούν τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή μας»!
Προσεγγίζοντας το περιστατικό με σεβασμό στην ευρωενωσιακή και ΝΑΤΟική πραγματικότητα, ο ΛΑ.Ο.Σ. αρκέστηκε ειρωνικά να δώσει συγχαρητήρια στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι «τα ελληνικά παράλια βρίσκονται σε καλά χέρια».

Σε σχόλιο για την παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων από την τουρκική φρεγάτα, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: 
«Η προκλητική παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων από την τουρκική φρεγάτα φανερώνει ότι η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο από το ΝΑΤΟ και την Τουρκία γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν πλήρως τις θέσεις του ΚΚΕ και τις ανησυχίες που εξέφρασε και πρόσφατα στη Βουλή, σε πείσμα της συκοφαντικής επίθεσης κατά του ΚΚΕ στην οποία κατέφυγε ο πρωθυπουργός. Η κυβέρνηση είναι έκθετη και πρέπει να απολογηθεί για την πολιτική της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου