Σελίδες

24 Ιαν 2011

ΤΕΕ - Η κατρακύλα δεν έχει πάτο...



Είναι πλέον προφανές σε όλους ότι η φιλοκυβερνητική στάση του διαπαραταξιακού Προεδρείου του ΤΕΕ τους οδηγεί σε ένα πρωτοφανές ξεπούλημα των δικαιωμάτων των εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων μηχανικών.

Αποδέχονται την κατάργηση του "Κώδικα Αμοιβών",συναλλάσονται με τη κυβέρνηση και την τρόϊκα για να διατηρήσουν τα δικά τους έσοδα και προνόμια, διαπραγματεύονται την πιστοποίηση όλων των τεχνικών επαγγελμάτων για να βάλουν επιπλεόν φραγμούς στο επάγγελμα, διοργανώνουν "κινητοποιήσεις" για τα μάτια του κόσμου, βάζουν πλάτη στην πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. 



Όλα πλέον επιβεβαιώνουν ότι η ηγεσία του ΤΕΕ έχει συμφωνήσει με την κυβέρνηση στην αντικατάσταση της ελάχιστης αμοιβής από μια αντίστοιχη «νόμιμη» ή «ενδεικτική». 

Επί της αμοιβής αυτής θα υπολογίζονται οι εισφορές σε ΤΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ, ΕΜΠ (για να μην χάσουν λεφτά) και διαπραγματεύονται επί ποίου ποσού θα υπάρχει προκαταβολή και εκκαθάριση φόρου. 

Είναι νομίζουμε σε όλους προφανές ότι η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην εξόντωση των αυτοαπασχολούμενων συναδέλφων, στην υπαλληλοποίηση και φτωχοποίηση των περισσοτέρων, στη συγκέντρωση του κλάδου και στη δημιουργία καρτέλ γραφείων που φυσικά αφού πρώτα ισοπεδώσουν το κόστος των μελετών αμέσως μετά θα το εκτινάξουν, όπως έγινε με όλες τις «απελευθερώσεις».

Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να διαμαρτυρηθούν για το ΤΣΜΕΔΕ για τα χάλια του οποίου φέρουν ακέραιη την ευθύνη, μαζί με τις Διοικήσεις που οι ίδιοι τοποθέτησαν.

Οι εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι μηχανικοί πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους βάζοντας στο στόχαστρο τόσο την κυβερνητική πολιτική, όσο και τα παπαγαλάκια της στον κλάδο.

Γιατί υπάρχει και άλλος δρόμος, ο δρόμος της αξιοπρέπειας, της αντίστασης, της ανατροπής όσων γκρεμίζουν κατακτήσεις ενός αιώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου