Σελίδες

1 Οκτ 2010

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ Ν' απορριφθεί στη συνείδηση των λαών

Δήλωση της βουλευτή του ΚΚΕ, που συμμετέχει στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης
Δίνοντας τα βασικά χαρακτηριστικά του ψηφίσματος, η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, σημειώνει σε δήλωσή της:
«Το ψήφισμα που προωθείται για έγκριση στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης στη συνεδρίαση της Τρίτης στις 5 Οκτωβρίου για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού σηματοδοτεί μια νέα επικίνδυνη κλιμάκωση της επίθεσης απέναντι στους λαούς, πέντε χρόνια μετά τη διακίνηση του αντικομμουνιστικού μνημονίου και μεσούσης της οικονομικής κρίσης.
Ουσιαστικά, χαρακτηρίζει ως εξτρεμισμό τους αγώνες των εργαζομένων, τα κινήματα και τις οργανώσεις τους, που αμφισβητούν το καθεστώς της εξουσίας των μονοπωλίων και της αγοράς και αγωνίζονται για την ανατροπή του.
  • Δεν είναι τυχαίο ότι σε ένα κείμενο που αφορά τον "εξτρεμισμό" γίνεται ρητή αναφορά στις κινητοποιήσεις στην Ελλάδα. Ταυτίζοντας τη δράση προβοκατόρων με τους αγώνες των εργαζομένων.
  • Στο όνομα της θωράκισης αυτού του συστήματος και με πρόσχημα την "πρόληψη της διασάλευσης της δημόσιας τάξης" δικαιολογεί μέτρα που πλήττουν καίρια δημοκρατικά δικαιώματα όπως "την ελευθερία έκφρασης και του συνεταιρίζεσθαι", προτείνοντας μάλιστα ως και την προληπτική λογοκρισία.
  • Διαμορφώνει πλαίσιο για την κλιμάκωση των μέτρων σε βάρος των κομμάτων της εργατικής τάξης και των εργαζομένων που αγωνίζονται για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος. Ανάμεσα στα άλλα μέτρα που προτείνει είναι: ο αποκλεισμός τους από τη συμμετοχή στις εκλογές, η απαγόρευση της κρατικής χρηματοδότησης προς αυτά, φθάνοντας ακόμα και στην απαγόρευση λειτουργίας τους.
  • Οι αναφορές στην καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας είναι μόνο το πρόσχημα. Επαναλαμβάνεται η ανιστόρητη και επικίνδυνη ταύτιση του φασισμού με το κομμουνισμό. Για να μην υπάρχουν αμφιβολίες για το τι πραγματικά εννοούν, απόδειξη είναι η επιβράβευση που περιέχεται στο κείμενο προς την Πολωνία για την απαγόρευση της δράσης των κομμουνιστών.
Θεωρούμε χρέος της ελληνικής αντιπροσωπείας να καταψηφίσει αυτό το κατάπτυστο ψήφισμα, το οποίο έτσι κι αλλιώς δεν πρέπει και δε θα νομιμοποιηθεί στη συνείδηση των λαών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου