Σελίδες

1 Οκτ 2010

ΝΙΚΑΙΑ Οργανωμένο σχέδιο από το ΠΑΣΟΚ ενάντια στον κομμουνιστή δήμαρχο

Με λαϊκή κινητοποίηση αποτράπηκε προσπάθεια να κατασχεθεί περιουσία του δήμου. Η μονιμοποίηση όλων των υπαλλήλων με απόφαση της δημοτικής αρχής, παρά και ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, έχει γίνει καρφί στα μάτια της κυβέρνησης
Μ' ένα οργανωμένο σχέδιο το ΠΑΣΟΚ επιχείρησε χτες να δημιουργήσει «κατάσταση» σε βάρος της δημοτικής αρχής Νίκαιας και του κομμουνιστή δημάρχου Στέλιου Μπενετάτου, στο μόνο δήμο που με απόφαση της δημοτικής αρχής μονιμοποιήθηκαν όλοι οι υπάλληλοι. Στο δημαρχείο εμφανίστηκε λίγο πριν το μεσημέρι μια δικαστική επιμελήτρια η οποία εισέβαλε στο γραφείο του κομμουνιστή δημάρχου Νίκαιας Στέλιου Μπενετάτου, με συνοδεία των διοικητών των αστυνομικών τμημάτων Νίκαιας και Ρέντη και ανδρών της αστυνομίας. Επιτόπου έδωσε εντολή κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων κινητών και ακίνητων του δήμου. Την πρώτη έκπληξη διαδέχθηκε η αποκάλυψη ότι την όλη διαδικασία κίνησε η ΠΑΣΚΕ που πλειοψηφεί στη διοίκηση του σωματείου! Η παράταξη δηλαδή του ΠΑΣΟΚ, που ενώ υπονομεύει ανοιχτά τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της δημοτικής αρχής, για ουσιαστική λύση στο οικονομικό αδιέξοδο που αντιμετωπίζει με ευθύνη της αντιλαϊκής πολιτικής, ενώ είναι πασίγνωστο ότι ο Δήμος Νίκαιας είναι ο μοναδικός που δίνει ουσιαστική μάχη για την απρόσκοπτη μισθοδοσία των εργαζομένων, εμφανίστηκε τώρα στην προεκλογική περίοδο, να διεκδικεί την κατάσχεση της περιουσίας του νικαιώτικου λαού, επειδή ο δήμος ακόμα δεν έχει καταφέρει λόγω των οικονομικών του προβλημάτων να καταβάλει κάποιο ειδικό επίδομα.
Για την ακρίβεια ένα ειδικό επίδομα που αφορά το ένα δέκατο των εργαζομένων του δήμου - εργαζόμενοι σε Νομικά Πρόσωπα - το οποίο μάλιστα κέρδισαν δικαστικά το 2007 με την συμπαράσταση του δημάρχου Στέλιου Μπενετάτου.
Το ειδικό αυτό επίδομα, είχε καταβληθεί πριν μία 10ετία σε υπαλλήλους του ΥΠΕΧΩΔΕ, στη συνέχεια το διεκδίκησαν δικαστικά εργαζόμενοι και άλλων υπουργείων και κατόπιν εργαζόμενοι στους ΟΤΑ. Ωστόσο άλλοι δήμοι, σε αντίθεση με τον Δήμο Νίκαιας που πνίγεται οικονομικά, αντέδρασαν σε αυτή την διεκδίκηση.
Η ΠΑΣΚΕ, παρά τη δεδομένη απόφαση του δημάρχου να καταβληθεί το επίδομα και ενώ ο ίδιος έχει καλέσει το σωματείο να διεκδικήσουν μαζί από την κυβέρνηση την ουσιαστική χρηματοδότηση που οφείλει, ώστε να καταβληθεί και αυτό το επίδομα, ανέθεσε στην νομική εκπρόσωπο του σωματείου να ξεκινήσει τις διαδικασίες σε βάρος του δήμου. Μάλιστα η ΠΑΣΚΕ πριν στείλει την δικαστική επιμελήτρια στο δημαρχείο, είχε φτάσει στο σημείο να προσπαθήσει να κατασχέσει την μισθοδοσία των εργαζομένων του δήμου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων! Βεβαίως η ίδια παράταξη έχει αποδεχτεί πλήρως το κόψιμο των επιδομάτων στο σύνολό τους, του 13ου και 14ου μισθού των εργαζομένων από τα άγρια αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα.
Η παρουσία της δικαστικής επιμελήτριας σήμανε συναγερμό για εργαζόμενους του δήμου και της πόλης οι οποίοι κατέφτασαν για να υπερασπίσουν τα λαϊκά περιουσιακά στοιχεία. Ο δήμαρχος Στ. Μπενετάτος έκανε σαφές ότι δεν πρόκειται να κατασχεθεί ούτε καρφίτσα από την περιουσία του δήμου για πολιτικές σκοπιμότητες.
Στο πλευρό του αγωνιστή δημάρχου έφτασαν και έκαναν παρέμβαση στο Αστυνομικό Τμήμα Νίκαιας, ο Θανάσης Παφίλης, βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο Γιώργος Τούσσας, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και ο Σάββας Τσιμπόγλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και πλήθος δημοτών. Κάτω από την αποφασιστικότητα των συγκεντρωμένων, τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ - που είχαν φτάσει στο σημείο να προπηλακίσουν τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ - οπισθοχώρησαν τελικά στην διαδικασία κατάσχεσης.
Ο Στ. Μπενετάτος σε δήλωσή του ανέφερε ότι: «Εμείς υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των εργαζομένων και το έχουμε αποδείξει όταν αγωνιστήκαμε και επιβάλαμε την μονιμοποίηση των συμβασιούχων του δήμου. Συμπαραστεκόμαστε σε κάθε διεκδίκηση των εργαζομένων που ανεβάζει το εισόδημά τους ειδικά σήμερα που δέχονται την βάρβαρη επίθεση από την αντιλαϊκή πολιτική. Τους είπαμε να πάμε αύριο κιόλας στην κυβέρνηση να διεκδικήσουμε χρήματα για την καταβολή του επιδόματος».
Ο Γ. Τούσσας μιλώντας στους συγκεντρωμένους εργαζόμενους σημείωσε: «όλη η εξέλιξη δείχνει ότι είναι οργανωμένο πολιτικό σχέδιο που στρέφεται ενάντια στον κομμουνιστή δήμαρχο και στη δημοτική αρχή στην Κοκκινιά, παραμονές των εκλογών. Ομως θα τους γυρίσει μπούμερανγκ. Δίνουμε τη μάχη με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, πείσμα και αισιοδοξία μέχρι τις 7 και τις 14 του Νοέμβρη, να επανεκλέξουμε στην Κοκκινιά και στην ευρύτερη περιοχή κομμουνιστή δήμαρχο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου