Σελίδες

8 Νοε 2010

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...

Τι κατεύθυνση έδινε χτες, μέρα εκλογών, στους αναγνώστες της η «Ελευθεροτυπία»; Γράφει στο πρωτοσέλιδο σχόλιό της: «Ο πρωθυπουργός απειλεί με εκλογές αν υπάρξει αντιμνημονιακή ψήφος. Ο Σαμαράς πυροβολεί το μνημόνιο που όμως θα διατηρήσει. Η τεμαχισμένη αριστερά ανέξοδα ξορκίζει. Το ΚΚΕ επιμένει αταλάντευτα στο μνημόνιο που έχει υπογράψει με τον ...Στάλιν. Μήπως όλοι τους έχουν εκπνεύσει χωρίς να το ξέρουν και έχουν φτάσει στα όρια του μνημό...συνου;». Δηλαδή; Ολοι ίδιοι είναι και όλοι ξεπερασμένοι. Ισοι και όμοιοι το ΚΚΕ με τους ΠΑΣΟΚ - ΝΔ που ματώνουν το λαό. Κι από κοντά και η γνωστή προβοκάτσια με τον Στάλιν. Αρα, λέει η «Ελευθεροτυπία», αποχή και αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού. Δηλαδή, ό,τι ακριβώς ζητάνε τα αφεντικά, ό,τι μεθοδεύουν τα επιτελεία της αστικής τάξης, μαζί με τα κόμματά τους. Για λογαριασμό αυτών έσκουζε χτες η «Ελευθεροτυπία» από το πρωτοσέλιδο άρθρο της.
****
Είχε και συνέχεια η «ανάλυση» της «Ελευθεροτυπίας» για το ΚΚΕ. Γράφει σε σχετικό «ρεπορτάζ»: «Τι θα χαροποιούσε την ηγετική ομάδα του Περισσού; Ενα κακό αποτέλεσμα του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια, η καταβαράθρωση της Δ.ΑΡ. και η εκλογική αποτυχία του Αλ. Αλαβάνου. Αν κάποιοι ίσως να περίμεναν αλλαγές την επόμενη μέρα στο εσωτερικό του κόμματος, θα χρειαστεί να περιμένουν. Οπως στο ποδόσφαιρο ισχύει το "ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις", το ίδιο κατ' αναλογία θα μπορεί να ισχυριστεί και ο Περισσός, "γραμμή που δικαιώνεται δεν αλλάζει..."». 
 Χολή και εξευγενισμένη προβοκάτσια, για να εμφανιστεί το ΚΚΕ σαν κόμμα που το μόνο που το ενδιαφέρει είναι να χάσουν οι αριστερούτσικοι εκλεκτοί της «Ελευθεροτυπίας» και όχι να χάσουν ψήφους το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και να ενισχυθεί όσο γίνεται το ίδιο, όπως άλλωστε είναι ο χιλιοειπωμένος στόχος του Κόμματος σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Βεβαίως, μπορεί να καίγεται η εφημερίδα για το πόσες ψήφους θα πάρουν οι εκλεκτοί της, μαζί με το ΠΑΣΟΚ. Αλλά το να καταγγέλλεται το ΚΚΕ επειδή αποκαλύπτει πως οι του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι αναχώματα που στυλώνουν το ΠΑΣΟΚ, ότι η «ενότητα» της «αριστερής αντιμνημονιακής στάσης», που προπαγανδίζει η εφημερίδα, δεν έχει βάση (τέσσερα κομμάτια έγινε ο ΣΥΡΙΖΑ, ευκαιριακές συνεργασίες κάνουν, όπως τον Μητρόπουλο που ήθελε να συνεργαστεί με τον Σαμαρά, αλλά δεν το έκανε γιατί τον εμπόδισε η σοσιαλιστική του συλλογικότητα και ούτε αυτοί το θέλουν), δείχνει, ανήμερα των εκλογών, επιχείρηση να αποθαρρυνθούν οι λαϊκοί άνθρωποι να φτάσουν μέχρι το ΚΚΕ.
****
«Σταθείτε στα πόδια σας», καλούσε χτες από το πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο της η «Καθημερινή» του Αλαφούζου, αναπαράγοντας από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο τους εκβιασμούς της κυβέρνησης. Συμπερασματικά, έλεγε η εφημερίδα: «Αυτό που προέχει σήμερα για τη χώρα είναι να υπάρχει μια κυβέρνηση που θα σταθεί στα πόδια της και θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να αποφύγει τη χρεοκοπία, όσο δύσκολο και επώδυνο και αν είναι. Σίγουρα, πάντως, δεν χρειάζεται εκλογές, που δεν θα λύσουν κανένα πρόβλημα. Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του (...) λειτουργώντας με αίσθηση ευθύνης, να προτείνουν οι ίδιοι ένα κυβερνητικό σχήμα εκτάκτου ανάγκης, με τη συμμετοχή μη κομματικών προσωπικοτήτων, που θα μπορούν να αντέξουν τον "σταυρό", τον οποίο πρέπει δυστυχώς όλοι μαζί να σηκώσουμε για να μη βρεθούμε στο σημείο που το κράτος δεν θα έχει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις». Το κεφάλαιο θέλει να προχωρήσουν πάση θυσία οι αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις και για να γίνει αυτό ζητάει ανοιχτά να ανακατευτεί η τράπουλα στο πολιτικό σκηνικό, με κυβερνήσεις συνεργασίας και άλλα διαχειριστικά σχήματα που θα ενσωματώσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Μια μερίδα θέλει αυτό να περάσει μέσα από πρόωρες εθνικές εκλογές και μια άλλη να γίνει με κυβερνητική πρωτοβουλία τώρα, ώστε να αποτελέσει το ΠΑΣΟΚ τον πόλο της όποιας αναμόρφωσης. Τα επιτελεία της αστικής τάξης κάνουν σχέδια σε βάρος του λαού, γιατί θέλουν να τον κρατούν στο χέρι. Να γιατί δεν πρέπει να «τσιμπήσει» στην προπαγάνδα τους και με ισχυρό ΚΚΕ να τους χαλάσει τα σχέδια.
****
«Αν αθροίσουμε και τον Δημαρά, τότε η πτώση του ΠΑΣΟΚ δεν είναι και τόσο μεγάλη», έλεγε και ξανάλεγε χτες ο Χρ. Πρωτόπαππας, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, στις τηλεοπτικές εκπομπές που ήταν καλεσμένος, κάθε φορά που έμπαινε θέμα προβολής των αποτελεσμάτων των περιφερειακών σε αποτελέσματα εθνικών εκλογών. Πριν ο κόκορας λαλήσει τρις, το ΠΑΣΟΚ έσπευσε να αθροίσει στο βουργιάλι του τις ψήφους που πήγαν στον Δημαρά, επιβεβαιώνοντας ότι ο «δικός τους» άνθρωπος εξετέλεσε την αποστολή του. Αποδείχτηκε ότι ο Δημαράς ήταν ανάχωμα για να σκοντάψουν λαϊκές ψήφοι προς το ΚΚΕ, σε γνώση του ΠΑΣΟΚ και του πρώην βουλευτή του. Ο λαός πρέπει να βγάλει συμπεράσματα και από αυτήν την εξέλιξη. Το ΠΑΣΟΚ θα προσπαθήσει ξανά, με διάφορα κόλπα και τερτίπια, να του κλέψει την ψήφο στις επόμενες εθνικές εκλογές. Και εκεί, δεύτερη φορά το ίδιο λάθος, δε δικαιολογείται. Ο λαός έχει μεγάλη ευθύνη και μπορεί να κλοτσήσει κάθε εμπόδιο που του κλείνει το δρόμο στη ριζοσπαστική έκφραση της αγανάκτησής του για την κυρίαρχη πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου