Σελίδες

2 Οκτ 2010

ΝΙΚΑΙΑ Σταθερά κι αταλάντευτα μαζί με τους εργαζόμενους


«Υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των εργαζομένων, γι' αυτό και πετύχαμε τη μονιμοποίηση εκατοντάδων συμβασιούχων. Συμπαραστεκόμαστε σε κάθε διεκδίκησή τους που ανεβάζει το εισόδημά τους, ειδικά σήμερα που δέχονται τη βάρβαρη επίθεση από την αντιλαϊκή πολιτική και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να διεκδικούμε μαζί τους». Αυτό ξεκαθαρίζει η αγωνιστική δημοτική αρχή του Δήμου Νίκαιας, με χτεσινή της ανακοίνωση, δίνοντας την κατάλληλη απάντηση στο ΠΑΣΟΚ και τους μηχανισμούς του, που, προχτές, βρέθηκαν σε πλήρη δράση, επιχειρώντας να στήσουν ένα οργανωμένο σχέδιο, που άγγιξε τα όρια της προβοκάτσιας, σε βάρος του κομμουνιστή δημάρχου Στέλιου Μπενετάτου.
Ο Δήμος Νίκαιας σημειώνει: «Δεν επιτρέπεται να στήνονται τέτοια πολιτικά παιχνίδια σε βάρος της Δημοτικής Αρχής, που τελικά στρέφονται ενάντια στους εργαζόμενους. Υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των εργαζομένων, γι' αυτό και πετύχαμε τη μονιμοποίηση εκατοντάδων συμβασιούχων. Συμπαραστεκόμαστε σε κάθε διεκδίκησή τους που ανεβάζει το εισόδημά τους, ειδικά σήμερα που δέχονται τη βάρβαρη επίθεση από την αντιλαϊκή πολιτική και είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε μαζί τους από την κυβέρνηση τα χρήματα που περικόπτει από το μισθό τους. Η σημερινή (σ.σ. χτεσινή) όμως μη καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων λόγω της δέσμευσής τους από τη δικηγόρο (σ.σ. του σωματείου) κα Ρήγα εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες και εμείς είμαστε αντίθετοι με όλες μας τις δυνάμεις».
Τονίζει ότι «αν και ο Δήμος Νίκαιας βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο, εξακολουθεί και πετυχαίνει την απρόσκοπτη μισθοδοσία των εργαζομένων». Καλεί τους εργαζόμενους «να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τη στάση της πλειοψηφίας της Διοίκησης του Συλλόγου των εργαζομένων», που φτάνει «να διακινδυνεύσει» ακόμα και «τη μισθοδοσία τους». «Αν η αποδέσμευση του ποσού, αναφέρεται στην ανακοίνωση, γίνει τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, η πληρωμή των εργαζομένων θα γίνει την Τρίτη 5 Οκτωβρίου».
«Λαϊκή Συσπείρωση» Νίκαιας - Ρέντη
Με ανακοίνωσή του ο συνδυασμός «Λαϊκή Συσπείρωση» Νίκαιας - Ρέντη, που υποστηρίζει το ΚΚΕ, επισημαίνει: «Η συνεπής στάση της σημερινής δημοτικής αρχής ενοχλεί αφάνταστα όσους θέλουν να καλλιεργήσουν τη μοιρολατρία στους εργαζόμενους» και συγκεκριμένα τις συνδικαλιστικές παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ, που συναίνεσαν με την αντιλαϊκή πολιτική να εφαρμοστούν σε όλους τους δήμους οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, «παζάρευαν» με την κυβέρνηση και τους τοπικούς «άρχοντες» τις «πάγιες και διαρκείς ανάγκες» του δημόσιου τομέα, για να χωρίσουν τους συμβασιούχους εργαζόμενους σε «χρήσιμους» και «περισσευούμενους» και «τώρα προετοιμάζουν το έδαφος για τα μετεκλογικά παζάρια, για το πόσοι (μόνιμοι πλέον) εργαζόμενοι περισσεύουν με τον "Καλλικράτη"». Αυτή τη στάση ακολουθούν «και οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ Δήμου Νίκαιας στην ΠΟΕ - ΟΤΑ».
«Καλούμε τους εργαζόμενους στο δήμο, αλλά και όλα τα λαϊκά στρώματα της Κοκκινιάς και του Ρέντη να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα για το ποιος ωφελείται από τέτοιες ενέργειες και να αντισταθούν. Να στείλουν μήνυμα λαϊκής νίκης και στις επερχόμενες εκλογές, στηρίζοντας τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης"!».

2 σχόλια:

  1. Φίλε Τάσο,
    Να θυμάσαι πάντα την απάντηση του Καρλ Μαρξ, στο ερώτημα, ποιά κατά την γνώμη του είναι η μεγαλύτερη ανθρώπινη αδυναμία. Είχε πει. "Η ευπιστία". Για τον σημερινό δήμαρχο και υποψήφιο δήμαρχο της Νίκαιας, σου συστήνω να είσαι πολύ επιφυλακτικός. Ο εν λόγω κύριος έχει εκθέσει πολύ σοβαρά το ΚΚΕ, και έχει ντροπιάσει με τα "καμώματά" του, την τοπική οργάνωση του ΚΚΕ, τους φίλους και οπαδούς του, και με τη ναρκισσιστική επιθετική εναντίωση του σε κάθε μορφή συλλογικότητας, έχει παραλύσει το τοπικό μαζικό κίνημα. Γιαυτό φίλε Τάσο, «δέκα μέτρα, μία κόβε». Το ΚΚΕ έκανε μεγάλο σφάλμα υποστηρίζοντάς τον. Κοντός ψαλμός αλληλούια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/10/10, 2:20 π.μ.

    Φίλε Τάσο, πρώτα αισθάνομαι την ανάγκη να σου ζητήσω συγνώμη που κάνω χρήση ανωνυμίας και όχι του ονόματός μου.Ελπίζω να μπορεί να υπάρξει έστω μια μικρή κατανόηση.
    Πίστεψέ με μετά από 8 χρόνια στην διοίκηση του Δήμου της Νίκαιας,ο "σ" Στέλιος Μπενετάτος, η ζημιά που έχει προκαλέσει η μικροαστική αντίληψη του,η απομάκρυνση από την επιστημονική θεωρία του Μαρξισμού,η απομάκρυνσή του από τις αρχές του Κομμουνιστικού Κόμματος και αυτού του ίδιου του καταστατικού του,είχε ολέθρια αποτελέσματα στο Μαζικό Λαϊκό Κίνημα της πόλης.Ένα κίνημα που με την πρόταση του κόμματος στις δημοτικές εκλογές του 2002,όταν για πρώτη φορά ξαναπήραμε τον δήμο μετά από χρόνια, ουσιαστικά μετά την αποχώρηση(απομάκρυνση) του Λογοθέτη,έδειξε την δυναμική του, λειτούργησε σαν χιονοστιβάδα και κατέκλυσε,συσπείρωσε παλιούς και νέους συντρόφους που με την πείρα τους, την ζωντάνια, τον ενθουσιασμό και την γνώση τους, κατάφεραν να τον αναδείξουν πρώτο δημότη της πόλης,στο όνομα του κόμματός μας.
    Πριν περάσουν οι πρώτοι 6 μήνες φάνηκε η ανεπάρκεια και ο κακός χαρακτήρας του, καταφέρνοντας να αποδυναμώσει και να διαλύσει, ότι είχε δημιουργηθεί το προηγούμενο διάστημα,πράγμα που και η ίδια η οργάνωση δεν πίστευε ότι μπορεί να συμβεί.
    Όλα όσα διαδραματίστηκαν, ήταν σε γνώση της τοπικής οργάνωσης και όχι μόνον και είναι απορίας άξιο, πως το κόμμα ανέχθηκε όλα όσα έγιναν.
    Ένα θα σου πω μόνον, από την πρώτη μέρα κι΄όλας, τα έβαλε με τους εργαζόμενους αποκαλώντας τους τεμπέληδες και άχρηστους. Ακολούθησαν απεργιακές κινητοποιήσεις, καταλήψεις, επισχέσεις εργασίας, δικαστικές αποφάσεις... Ποτέ δεν πληρώθηκαν και δεν δικαιώθηκαν τα αιτήματα των εργαζομένων,χωρίς να προηγηθούν δυναμικές τους κινητοποιήσεις.
    Ακόμα και οι συνδικαλιστές του κόμματος, δεν ήξεραν τι και πως να αντιδράσουν.
    Αν ήταν οτιδήποτε άλλο ο Δήμαρχος, θα έβγαινε το κόμμα και θα έλεγε ότι "οι εργαζόμενοι με τις κινητοποιήσεις τους και τους αγώνες τους, κατέκτησαν τα δίκαια αιτήματά τους" Και με τούτον τον ξεγάνωτο έβγαινε το κόμμα και έλεγε:" με τους αγώνες του δημάρχου δικαιώθηκαν οι εργαζόμενοι"
    Πως να βγει κανείς στους δρόμους τώρα και τι να πει; Που κανείς δεν τον θέλει, γιατί συνέδεσε το όνομά του με ότι χειρότερο μπορούσε να μας τύχει, εκθέτοντας το κόμμα και τους αγώνες του.
    Και έρχεται σήμερα ένας "κτηματομεσίτης" ο Ιωακειμίδης από τον Ρέντη που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ έρχεται ο πρώην σύντροφός μας ο Στέλιος ο Λογοθέτης, που πια δεν έχει σχέση ούτε με τον κομμουνισμό, ούτε με την αριστερά, ούτε με τον ίδιο του τον εαυτό, γιατί δεν ξέρει ούτε που πατά, ούτε που πηγαίνει.Ο "Συν" ζει την ανυπαρξία του και ένας δεξιός που σουλατσάρει στις γειτονιές, να διεκδικούν το αξίωμα του Δημάρχου. Τι να βγεις να πεις, που σε συναντούν οι παλιοί σου φίλοι και σύντροφοι, που σε εμπιστεύονταν γιατί ήξεραν τι πρεσβεύεις και απευθύνονταν σε σένα να τους πεις τι να ψηφίσουν και τώρα σου λένε, τι ψηφίζουμε έκτος από τον Μπενετάτο;
    Πες μου τι λες, εκτός από το να σε πιάνει θυμός για την ανοχή που δείχνει το "ΚΟΜΜΑ" και μένεις να αναρωτιέσαι και να απελπίζεσαι, γιατί μόνον σ΄αυτό το κόμμα είχες επενδύσει τις ελπίδες για τις καλύτερες μέρες.Όταν πήραμε τον δήμο το 2002 λέγαμε, "τελείωσε,δεν υπάρχει περίπτωση να μπει άλλος δήμαρχος σε τούτη την πόλη".
    Ε θα δεις τα αποτελέσματα και θα με θυμηθείς.
    Λέω ότι υπάρχει το ενδεχόμενο, να πέσουμε και κάτω από τα ποσοστά του κόμματος.
    Γι΄αυτό μην δέχεσαι ότι "κατεβαίνει" εκτός από τον ταξικό αγώνα, υπάρχει και η εσωκομματική πάλη με τις αδυναμίες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή