Σελίδες

14 Οκτ 2010

Με "κίνηση ΜΑΤ" άνοιξε η Ακρόπολη - Χημικά και συμπλοκές μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών



Σκηνές ντροπής διαδραματίζονται αυτή τη στιγμή στην Ακρόπολη, όπου σημειώνονται επεισόδια μεταξύ ανδρών των ΜΑΤ και διαμαρτυρόμενων συμβασιούχων, που έχουν κάνει κατάληψη στο χώρο από την Τετάρτη (13/10). Λίγο πριν, οι άνδρες των ΜΑΤ, έχοντας πάρει εντολή "εκκαθάρισης", κατάφεραν να "ξεκλειδώσουν" τον αρχαιολογικό χώρο και να μπουν στο εσωτερικό του. Μάρτυρες της κατάστασης είναι δεκάδες τουρίστες, που φωτογραφίζουν τα διαδραματιζόμενα.

Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, προκύπτει ότι έγιναν ήδη αρκετές προσαγωγές, ενώ κατά το "ξεκλείδωμα" του χώρου, η κατάσταση ξέφυγε για λίγο από τον έλεγχο, με αποτέλεσμα οι άνδρες των ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών εναντίον των διαδηλωτών.
Ένας απεργός συμβασιούχος, οδηγήθηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Οι περίπου 40 διαμαρτυρόμενοι παρέμειναν μάλιστα στην είσοδο του μνημείου της Ακρόπολης κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ αναμένεται να συνεδριάσουν εντός της ημέρας, προκειμένου να αποφασίσουν για τη συνέχεια των κινητοποιήσεών τους.
Την Τετάρτη (13/10) ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ν. Γύζης, μετέβη στο χώρο, προκειμένου να πειστούν οι διαμαρτυρόμενοι υπάλληλοι να αποχωρήσουν.

Με κεντρικό σύνθημά τους “δε θα πληρώσουμε εμείς τα λάθη τους”, οι συμβασιούχοι ζητούν μόνιμη και σταθερή εργασία, άρση του περιορισμού του 24μηνου για όλες τις ειδικότητες του ΥΠΠΟΤ, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και άμεση τοποθέτηση των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ και μη απόλυση των έκτακτων υπαλλήλων.

"Το υπουργείο διαθέτει 4.000 κενές οργανικές θέσεις'', δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Έκτακτου Προσωπικού του υπουργείου Πολιτισμού, Ν. Χασομέρης, τονίζοντας πως οι κινητοποιήσεις θα συνεχισθούν έως το τέλος του μηνός, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου