Τη διακήρυξη της παράταξης, παρουσία του προέδρου του ΣΥΝ, παρουσίασε χτες ο υποψήφιος περιφερειάρχης
Ενα κοκτέιλ οπορτουνισμού και σοσιαλδημοκρατίας, με σαφή στόχο να εγκλωβίσει το λαό σε ψευτοδιλήμματα και αυταπάτες, παρουσίασε χτες σε συνέντευξη Τύπου, υπό τη μορφή πολιτικής διακήρυξης του συνδυασμού «Αττική Συνεργασία - Οχι στο μνημόνιο», ο υποψήφιος, με την υποστήριξη του ΣΥΝ, περιφερειάρχης Αττικής Α. Μητρόπουλος.
Εστιάζοντας την όλη κριτική στο μνημόνιο, αφήνοντας στο απυρόβλητο τη στρατηγική που το επιβάλλει και την οποία ο ίδιος υπηρέτησε και υπηρετεί, κατέληξε στο να ζητήσει συσπείρωση των δυνάμεων του «σοσιαλιστικού χώρου» και
της «ριζοσπαστικής αριστεράς» για ένα άλλο μνημόνιο, που θα δίνει μεγαλύτερη περίοδο αποπληρωμής του χρέους!
της «ριζοσπαστικής αριστεράς» για ένα άλλο μνημόνιο, που θα δίνει μεγαλύτερη περίοδο αποπληρωμής του χρέους!
Επιβεβαιώνοντας τις ιδεολογικές και πολιτικές του αναφορές στη σοσιαλδημοκρατία, υποστήριξε ότι «ιδεολογικά με το ΠΑΣΟΚ του μνημονίου δεν με συνδέει απολύτως τίποτα, δεν μπορώ να συμφωνήσω». Προσπάθησε και μ' αυτόν τον τρόπο να συντηρήσει τις αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει και «άλλο» ΠΑΣΟΚ, φιλολαϊκό, για να συγκρατήσει τη μαζική εγκατάλειψη του κυβερνώντος κόμματος από ολοένα και περισσότερους ψηφοφόρους των λαϊκών στρωμάτων.
Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων τι θα κάνει, αν εκλεγεί, σε σχέση με το μνημόνιο, υπενθύμισε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, με την οποία του πρότεινε «αντί για τρίχρονο να ζητήσει οκτάχρονο, μεγαλύτερη περίοδο αποπληρωμής και διαγραφή τμήματος του χρέους»!
Σε ερώτηση αν θα δεχθεί ως περιφερειάρχης περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, απάντησε γενικόλογα ότι «θα εκφράσουμε την άποψη για το ότι δεν μπορεί να γίνει περαιτέρω σφαγιασμός του δημοσιοϋπαλληλικού μισθολογίου» και παρέπεμψε στη... «μάχη που θα κάνουμε στα διεθνή δικαστήρια». Σπεκουλάροντας γύρω από το θέμα της αποδέσμευσης της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ενωση, υποστήριξε ότι τώρα δε συμφέρει τη χώρα να φύγει γιατί πρώτα πρέπει «η Ευρώπη να μας εξοφλήσει αυτά που μας χρωστάει»!
Φταίει και ο λαός για την κρίση...
Συνεχίζοντας στη λογική της «εποικοδομητικής κριτικής» στην κυβέρνηση, είπε:«Θα προσπαθήσουμε, σε πρώτη φάση, να αποδείξουμε με επιχειρήματα ότι ο τρόπος που επέλεξε η κυβέρνηση είναι λανθασμένος. Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση έσφαλε στις επιλογές της αναφορικά με το μνημόνιο. Επρεπε να αρκεστεί σε καθαρά ευρωπαϊκή συζήτηση».
Σε αυτό το πλαίσιο είπε ότι «θα μιλήσουμε πολιτικά και θα καλέσουμε όλες τις άλλες δυνάμεις της Αριστεράς να δεχτεί να συζητήσει μαζί μας, γιατί όλοι μας, κυβερνώντες και κυβερνώμενοι, έχουμε ευθύνη για την κακή πορεία της πατρίδας». Δηλαδή, σύμφωνα με τον εκλεκτό του ΣΥΝ για την περιφέρεια, ο λαός είναι συνένοχος με το κεφάλαιο στην εκδήλωση της κρίσης, άρα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να πληρώσει γι' αυτή.
Στο ίδιο ακριβώς μοτίβο της αθώωσης της κυβερνητικής στρατηγικής, ισχυρίστηκε:«Η κυβέρνηση πρέπει να πειστεί ότι έχει πάρει κακό δρόμο. Εγώ πιστεύω ότι το πολιτικό προσωπικό των κυρίαρχων δύο κομμάτων που μας οδήγησαν στην κρίση δεν είχε πάρει μυρουδιά για το ελληνικό πρόβλημα. Δεν τολμούσαν να αναδείξουν στην κυρία Μέρκελ ότι μας όφειλε και δεν της οφείλουμε. Η λανθασμένη διαπραγμάτευση και το κακό αποτέλεσμα ήταν αποτέλεσμα κακής κατανόησης του ελληνικού προβλήματος από την ελληνική ελίτ. Δεν μπορούσαν να διαπραγματευτούν σωστά γιατί δεν είχαν καταλάβει τις πραγματικές διαστάσεις του ελληνικού προβλήματος. Είναι αυτό που οι θεωρητικοί του "τρίτου δρόμου" παλιότερα έλεγαν σύγκρουση περιφέρειας και μητρόπολης».
Με άλλα λόγια, ο Μητρόπουλος και ο ΣΥΝ λένε στο λαό ότι δε φταίει η ταξική πολιτική του δικομματισμού και ιδιαίτερα του ΠΑΣΟΚ για τα δεινά που περνάει, αλλά τα πάντα οφείλονται σε λάθος διαχείριση και «κακή κατανόηση» των προβλημάτων, στη διόρθωση της οποίας επιχειρεί να συνεισφέρει και ο ίδιος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου