Σελίδες

28 Ιουλ 2010

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Παρέμβαση για το θάνατο εργάτη στη Χαλκιδική

"Η αύξηση της εντατικοποίησης της εργασίας, η αύξηση του φόβου και της ανασφάλειας των εργαζομένων είναι αιτία για την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων"

Την άμεση διαλεύκανση των πραγματικών συνθηκών θανάτου του 40χρονου οδηγούΑχιλλέα Παπαδόπουλου, που σκοτώθηκε το πρωί της Δευτέρας την ώρα της δουλειάς, κατά τη διαδικασία φόρτωσης, στο σούπερ μάρκετ «Μασούτης» στα Μουδανιά της Χαλκιδικής, απαιτεί η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, μετά και την προσπάθεια της εργοδοσίας να αποδώσει την ευθύνη για το νέο εργοδοτικό έγκλημα στην «απροσεξία» του θύματος.

Παράλληλα, καλεί τους εργαζόμενους να προστατέψουν τα δικαιώματά τους και την ίδια τη ζωή και την υγεία τους οργανώνοντας την πάλη τους, μαζί με το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα, ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία και το θερμοκήπιό της, την κυβερνητική πολιτική.

Θυμίζουμε ότι ο 40χρονος οδηγός σκοτώθηκε όταν συμπιέστηκε από την υδραυλική πόρτα του φορτηγού.

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ σημειώνει σε ανακοίνωσή της:

«Η επίρριψη ευθύνης του "ατυχήματος" στην απροσεξία του θύματος, όπως και τόσων άλλων θυμάτων παρόμοιων περιστατικών, δεν μπορεί να απαντήσει στην πραγματικότητα της αλματώδους αύξησής τους. Δεν έχουμε αύξηση της "απροσεξίας" των εργαζομένων.

Εχουμε αύξηση της εντατικοποίησης της εργασίας, αύξηση του φόβου και της ανασφάλειας των εργαζομένων που εκβιαστικά οδηγεί στον παραμερισμό των μέτρων ασφάλειας (σ.σ. η επίκληση των οποίων από πλευράς των εργαζομένων αποτελεί συχνότατα λόγο απόλυσης).

Με λίγα λόγια, τα εργοδοτικά εγκλήματα αυξάνονται στηριγμένα στην πολιτική της κυβέρνησης που θωρακίζει την ασυδοσία της εργοδοσίας για τη διαβόητη - πλέον - και επικίνδυνη "ανταγωνιστικότητα" (όπως π.χ. με την πρόσφατη νομοθετική κατάργηση των μεικτών επιτροπών ελέγχου συνθηκών ασφαλείας της εργασίας)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου