Σελίδες

2 Ιουλ 2010

Μια φορά ΔΝΤ, πάντα ΔΝΤ

Απο το ριζοσπαστη 02/07/2010 σελ.31:


«Το ΚΚΕ και ο συνδικαλιστικός του βραχίονας ΠΑΜΕ δεν αναγνωρίζουν τους νόμους και το Σύνταγμα, καταλαμβάνοντας λιμάνια και ακινητοποιώντας πλοία, επιβεβαιώνοντας έτσι τις κοινές ιδεολογικές ρίζες φασιστών και κομμουνιστών»!

Το παραπάνω βαρύγδουπο γράφτηκε στην «Καθημερινή» (20/6/2010)με την υπογραφή της κυρίας Μιράντας Ξαφά.

*

Παρακάμπτουμε ότι όταν η κυρία μιλάει περί του «αξιοσέβαστου» νόμου, ομιλεί για το μνημόνιο.

Δεν θα την υποβάλουμε επίσης στη βάσανο να μας βρει σε ποια διάταξη το Σύνταγμα - που αυτή υπερασπίζεται - λέει ότι πρέπει να κόβονται οι μισθοί και οι συντάξεις.

Αδιαφορούμε επίσης για το γεγονός ότι η αγωνία της για τα λιμάνια και τα πλοία τυγχάνει υπέρλαμπρης προβολής από την εφημερίδα ενός εφοπλιστή, του Αλαφούζου.

*

Επειδή, όμως, ακόμα και για τις κυρίες της τάξης της είναι άλλο πράγμα να χαριεντίζονται στα σαλόνια της «υψηλής κοινωνίας», να συναγωνίζονται στον αντικομμουνισμό του Νεάντερταλ και να κάνουν επίδειξη «πνεύματος» πετώντας τα εξυπνακίστικα περί «κοινών ιδεολογικών ριζών φασιστών και κομμουνιστών», και είναι άλλο πράγμα να παίρνουν μετά τους χαριεντισμούς για να παραγεμίζουν άρθρα,

παρακαλούμε να μας απαντήσει στο εξής:

Ως γνωστόν ουδέποτε το ΔΝΤ κατηγορήθηκε για σχέσεις έστω και με «μισό» κομμουνιστή.

Αντιθέτως, ως πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, μπορεί να μας πει η κυρία Ξαφά τον ακριβή αριθμό των δικτατόρων, των φασιστών και των πραξικοπηματιών ανά τον κόσμο, με τους οποίους συνεργάστηκε το ευαγές ίδρυμα, όχι παλιότερα, αλλά κατά την περίοδο που η ίδια (ευπειθώς) το υπηρετούσε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου