Σελίδες

1 Σεπ 2018

Οχι πια ως «αριστερά»...

Τέλος το ...«αριστεροχώρι»... «Θα διεκδικούμε την εκλογή μας, όχι πλέον ως "Αριστερά", αλλά ως ένα κόμμα που θα μπορούν να ακουμπήσουν περισσότεροι...». 
Η παραπάνω δήλωση που έκανε την περασμένη Πέμπτη η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Ελ. Αυλωνίτου, θυμίζει παλιότερες απαξιωτικές δηλώσεις του πρωθυπουργού για την ανάγκη να ξεφύγει πια ο ΣΥΡΙΖΑ από το ...«αριστεροχώρι» και να αποκτήσει «ευρύτερο ακροατήριο». 
Από την «πρώτη φορά αριστερά» λοιπόν του 2015, που τα αποτελέσματά της τα έζησε για τα καλά στο πετσί του ο λαός, τέτοιες δηλώσεις προαναγγέλλουν την περαιτέρω αντιδραστικοποίηση της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, στο κυνήγι της «σταθερότητας» που ζητάει το κεφάλαιο.
 
Αλλωστε και ο ανασχηματισμός, με τη συμπερίληψη κι άλλων στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με αντιλαϊκές περγαμηνές, όπως και οι δηλώσεις στελεχών του για την ανάγκη να «συμφωνούν» με όσους «διαφωνούσαν στο παρελθόν», δίνουν ένα δείγμα αυτών των διεργασιών. 
Μας το εξήγησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός: «Όλους εμάς που βρισκόμαστε σε αυτό το τραπέζι, αριστερούς, οικολόγους, κεντροαριστερούς αλλά και κεντροδεξιούς, η προοπτική της κοινωνικής δικαιοσύνης, στην οποία όλοι πιστεύουμε, είναι που μας διαφοροποιεί από τις δυνάμεις του ακραίου φιλελευθερισμού»!!! 
Αυτοί που ψήφισαν τρία μνημόνια. Συμμετέχοντας ο καθένας, σε κάποια από τις μνημονιακές κυβερνήσεις, για τον πρωθυπουργό είναι οι …δυνάμεις που αντιπαλεύουν τον ακραίο φιλελευθερισμό!!! 
Οι τρικολόρε μνημονιακοί …εγγυητές της μεταμνημονιακής παροχολογίας... 
Στο διά ταύτα, αν ο ΣΥΡΙΖΑ με «αριστερά» συνθήματα ξεπάτωσε τα εργατικά - λαϊκά στρώματα, ακόμα πιο εφιαλτικό φαντάζει το τι ετοιμάζεται να κάνει από δω και πέρα... ως μέτριοι φιλελεύθεροι και γλυκύβραστοι "αριστεροί"...

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος1/9/18, 2:07 μ.μ.

    «Καρφιά» Τζάκρη για Παπακώστα: Αν επιχειρούμε συμμαχίες προς την Κεντροδεξιά, εκπέμπεται θολό μήνυμα προς την κοινωνία...
    Ελα μ@νί στον τόπο σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή