Σελίδες

6 Ιαν 2018

13 νεοφιλελέ όνειρα που μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει πραγματικότητα

Από τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνησή του τα έχουμε δει όλα. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζουμε. Αυτό δεν είναι κυβέρνηση, αστείρευτη γεννήτρια νεοφιλελεύθερων πολιτικών είναι. Και αν μέχρι σήμερα έκανε τόσα όσα θα έκαναν τα γραπτά του Φρίντμαν και του Χάγεκ  να μοιάζουν με παιδικό μυθιστόρημα, ίσως με το νέο έτος να βάλουν ακόμα ψηλότερα τον πήχη. Εδώ είναι μια λίστα με 13 προκλήσεις, από αυτές που ονειρεύονται οι νεοφιλελεύθεροι αλλά μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει. 
  • Να πουλήσει την Ακρόπολη

Κάποτε το έλεγαν για πλάκα ή ως παράδειγμα νεοφιλελεύθερου τρόπου σκέψης, ότι και ο Παρθενώνας θα μπορούσε να πουληθεί έναντι του κατάλληλου αντίτιμου.
Φυσικά αν υπάρχει μια κυβέρνηση που μπορεί όχι μόνο να το κάνει, αλλά να το βαφτίσει και επιτυχία, είναι αυτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Άλλωστε όλα τα μάρμαρα και τα αγάλματα σπασμένα είναι, ελαττωματικά. Κότσους θα τους πιάσουμε.
  • Ευθανασία στους συνταξιούχους

Ο Λοβέρδος το έλεγε με παράπονο, οι υπόλοιποι απλά το ονειρεύονταν: Να ζούσαμε σε μια χώρα που δεν θα είχε συνταξιούχους. Πεταμένα λεφτά, περιττά έξοδα. Μεγάλη πρόκληση για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τίποτα δεν είναι απίθανο.
  • Να πουλήσει νησί

Τι ψυχή έχει μια βραχονησίδα μπροστά σε μια επένδυση; Στο κάτω-κάτω της γραφής, τόσες έχουμε και ούτε που πέφτουν δεν ξέρουμε. Τι θα μας πειράξει τώρα αν πουλήσουμε δυο-τρεις, σαράντα; Και ας μην είναι και βραχονησίδες. Ας πουλήσουμε και κανένα κατοικημένο. Ξεκινώντας από τη Μύκονο, το νησί των πλούσιων για να λέμε ότι κάνουμε και φιλολαϊκή πολιτική, πάμε να δώσουμε μερικά νησιά. Τόσα έχουμε. Μαζί μας θα τα πάρουμε;
  • Να επαναφέρει το ιδιώνυμο Βενιζέλου

Στο κάτω-κάτω, έχουν αποθρασυνθεί τα κουμμούνια και φαίνεται πως τα μαθήματα κομμουνιστικής ηθικής που παραδίδει η Αυγή δεν είναι αποτελεσματικά. Ιδιώνυμο, να δούμε αν θα τολμήσει κανείς να υπερασπιστεί αυτούς που τα σπίτια τους πλειστηριάζονται, αυτούς που θέλουν να απεργούν για κάτι, πώς τα λένε, εργατικά δικαιώματα. 
  • Να απαγορεύσει την ταξική πάλη

Ξεκίνησε με την πρόθεση να περιορίσει το δικαίωμα στην απεργία. Θεμελιώνει αντεργατικές πολιτικές που η ίδια η Θάτσερ θα απέρριπτε ως υπερβολικές. Τι μένει; Η διατύπωση ότι απαγορεύεται η ταξική πάλη. Όποιος θέλει πάλη να κάνει ελληνορωμαϊκή. Τις ταξικές αντιθέσεις τις χειρίζεται περίφημα ο πρωθυπουργός μας. 
  • Να ιδιωτικοποιήσει τον αέρα

Θα λέγαμε το νερό, αλλά σιγά το δύσκολο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο αέρας είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για επένδυση και για νέες θέσεις εργασίας. Να ιδιωτικοποιηθεί.
  • Να απολύσει μερικές χιλιάδες δημόσιους υπαλληλους

Αφού κάθονται, μπήκαν αναξιοκρατικά, δεν αξιολογούνται και κοστίζουν. Με τα λεφτά που θα περισσέψουν θα δώσει επίδομα σε όσους έχουν ετήσιο εισόδημα πάνω από 100 € και κάτω από 150€ και το επώνυμό τους τελειώνει σε «κ». 
  • Να ιδρύσει ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ε, επιτέλους να μπει μια τάξη στο αίσχος των ΑΕΙ και ΤΕΙ που αλωνίζουν τα θρασίμια. Οι καιροί έχουν αλλάξει και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια μόνο καλό θα κάνουν, αφού θα βοηθήσουν τα ιδιωτικά να γίνουν καλύτερα. 
  • Να καθαρίσει το άβατο των Εξαρχείων

Έχει δείρει κόσμο και κόσμο η ΕΛ.ΑΣ. επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το υποσχόμενο από τον Κυριάκο καθάρισμα των Εξαρχείων, πιο πιθανό είναι να το δούμε από τον ΣΥΡΙΖΑ. 
  • Να εξοπλίσει τα ΜΑΤ με πλαστικές σφαίρες

Κάποτε τις διαφήμιζε ο Άδωνις, ως εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ. Η ΝΔ δεν θα τολμούσε κάτι τέτοιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάζει. 
  • Να επαναπατρίσει τους πρόσφυγες

Εδώ προσπαθεί να ακυρώσει απόφαση χορήγησης ασύλου, εκεί θα κολλήσει; Εξάλλου τους έχει στοιβαγμένους σαν ζώα στα νησιά, πόσο χειρότερα θα είναι στις χώρες τους; 
  • Να καταργήσει τον εορτασμό του Πολυτεχνείου

Το πάγιο αίτημα της Πρεσβείας (μια είναι η πρεσβεία) ήταν να σταματήσει ο εορτασμός και η πορεία του Πολυτεχνείου ή έστω να κατευθύνεται κάπου αλλού. Η ιδέα έπεφτε κατά καιρούς, αλλά κανείς δεν είχε το θάρρος να το κάνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί. Ήδη προσπαθεί με διάφορους τρόπους να ακυρώσει ή να ματαιώσει τον εορτασμό ή έστω να τον σαμποτάρει. Μια απαγόρευση θα ήταν όμως μια σοβαρή πρόκληση. Και θα ικανοποιούσε και τους φίλους αμερικάνους με τους οποίους τα έχουμε διαβολικά καλά. 
  • Να συνεργαστεί με μια πιο σοβαρή Χρυσή Αυγή

Τι θέλετε δηλαδή; Να έρθουν πάλι οι άλλοι στην κυβέρνηση;

ΥΓ. Για να είναι καλή η χρονιά δεν αρκεί να το ευχηθούμε, αλλά να αγωνιστούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου