Παρασκευή, 18 Απριλίου 2014

Ο ΠΑΣΟΚισμός του ΣΥΡΙΖΑ...

«Να λοιπόν όλη η αχόρταγη Δεξιά με τα τάχα μου κεντροαριστερά στηρίγματα και τα "κόκκινα" δεκανίκια, που με λύσσα βγάζουν όλη τη χολή τους για την Αριστερά, τη ριζοσπαστική φυσικά. Η αυτοπροσδιοριζόμενη σαν κομμουνιστική Αριστερά, η συντηρητική ηγετική ομάδα του κάποτε πρωτοπόρου κόμματος που το κατάντησε το τελευταίο κατάλοιπο του σταλινισμού στην Ευρώπη λαμβάνει τώρα όλα τα εύσημα από τη Δεξιά». 
Αυτά τα παραληρηματικά, μαζί με άλλα όπως το «κληρονόμος του σταλινικού οχετού» - έτσι χαρακτηρίζει τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ - γράφει κάποιος Κλέαρχος Τσαουσίδης στη χτεσινή «Αυγή». 
Αλλά αυτός ο «αριστερός δημοσιολόγος» έρχεται και γράφει ως αντιγραφέας της προπαγάνδας του σάπιου ΠΑΣΟΚ, άλλωστε την έχουν αφομοιώσει αυτή τη σαπίλα οι του ΣΥΡΙΖΑ και της «Αυγής» και την αναπαράγουν, αφού ένα κομμάτι του σάπιου ΠΑΣΟΚ είναι πλέον δικό τους.
Την αναπαράγει δε χυδαία, όπως φαίνεται από το γραφτό του, ταυτίζοντας τη ΝΔ με το ΚΚΕ (το ΠΑΣΟΚ είναι ο νονός άλλωστε αυτού του είδους των ταυτίσεων) ή διαφορετικά όποιος δεν είναι μαζί μου είναι φίλος του εχθρού μου, αν μπορεί κανείς να πει ότι εχθρός του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ΝΔ, όταν συμπλέουν στρατηγικά.


... και οι εξετάσεις στους αστούς
Αλλά η συγκεκριμένη προπαγάνδα δείχνει και εκνευρισμό, από αδυναμία αντιπαράθεσης στις θέσεις του ΚΚΕ, επειδή δεν μπορεί να κάνει τον φιλολαϊκό και ταυτόχρονα να υπερασπίζει τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ. 
Γι' αυτό καταφεύγει στους χυδαίους περί σταλινισμού χαρακτηρισμούς των αστών και των ακροδεξιών, χαρακτηρισμοί των επιτελείων της θεωρίας των δύο άκρων. Φαίνεται ότι σ' αυτούς αυτοκατατάσσονται και οι της «Αυγής». 

Αλλά, τι διαφορετικό μπορεί να περιμένει κανείς από ένα κόμμα που η πολιτική του υπηρετεί την ΕΕ και την Ευρωζώνη, τους υγιείς επιχειρηματίες, δίνει εξετάσεις σ' αυτούς και στους έξωθεν συμμάχους των καπιταλιστών και στις δύο όχθες του Ατλαντικού - θυμηθείτε τις ομιλίες υπέρ των μονοπωλίων στο Τέξας - και συναγελάζεται με τον ΣΕΒ πασχίζοντας να τον πείσει ότι αυτός υπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα των βιομηχάνων απ' ό,τι η κυβέρνηση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου