Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014

Ένα βιογραφικό, μια ιστορία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ - ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

«Ο υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ για τον δημαρχιακό θώκο κ. Βασιλείου Δημήτριος δεν  θα μπορούσε να μας παρουσιάσει με καλύτερο τρόπο τις προθέσεις του για τον Δήμο Πρέβεζας από το ίδιο το βιογραφικό του. Και επειδή τα στερνά τιμούν τα πρώτα θα παρακάμψουμε τις "τρέλες της νιότης", το "αμαρτωλό" παρελθόν της επαφής με την κομμουνιστική ιδεολογία που έχει αποκηρύξει από το 1991 επίσημα, και θα επικαλεστούμε τα πιο πρόσφατα.

Το βιογραφικό του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ βρίθει από την συμμετοχή του στα πιο βρώμικα προγράμματα της ΕΕ όπως το TACIS "..κοινοτικό πρόγραμμα που  ενθαρρύνει τον εκδημοκρατισμό, την ενίσχυση του κράτους δικαίου και τη μετάβαση σε μια οικονομία αγοράς των Νέων Ανεξάρτητων Κρατών (NΑΚ), που δημιουργήθηκαν μετά τη διάσπαση της Σοβιετικής Ένωσης. Πρόκειται για τις ακόλουθες χώρες: Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Γεωργία, Καζακστάν, Κιργισία, Μολδαβία, Μογγολία, Ουζμπεκιστάν, Ρωσία, Τατζικιστάν, Τουρκμενιστάν και Ουκρανία". 
Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ουκρανία και η στήριξη που απλόχερα παρέχει η ΕΕ στα φασιστοειδή που κατέλαβαν πραξικοπηματικά την κυβέρνηση, είναι περισσότερο από κάθε τι άλλο εύγλωττη για το τι σημαίνει εκδημοκρατισμός για την ΕΕ και ο κ. Βασιλείου φαίνεται να μην έχει ενδοιασμό να υπηρετήσει αυτούς τους σκοπούς. 
Δεν είναι όμως η Ουκρανία η μοναδική περίπτωση. Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να συμμετέχει σε πληθώρα προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής  Ένωσης που προώθησαν και στήριξαν τις ανατροπές των καθεστώτων των πρώην σοσιαλιστικών χωρών.
Αλλά αν η Ουκρανία ή η Βοσνία για κάποιους βρίσκεται πολύ μακριά ο κ. Βασιλείου υπηρέτησε μέσα από θεσμούς όπως το ευρωπαϊκό παρατηρητήριο απασχόλησης (ΕΕΟ) τις πολιτικές της ΕΕ για την κινητικότητα, τις πράσινες μπίζνες, τις πολιτικές για την εργασία, θεσμούς που επεξεργάστηκαν όλα αυτά τα μέτρα που βιώνει τραγικά κάθε εργαζόμενος σήμερα και που προωθούνται και από την ελληνική κυβέρνηση μέσω του ΟΑΕΔ, την διεύθυνση μελετών και οργάνωσης του οποίου υπηρετεί ακόμα ο κ. Βασιλείου.
Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο Πρέβεζας προβάλλοντας τα προσόντα του, δηλώνει κατάλληλος για να διαχειρισθεί το δήμο-επιχειρηματία που σχεδίασε το αστικό σύστημα, τον δήμο του "Καλλικράτη" που θα τα δίνει όλα, από τα σκουπίδια μέχρι τον πολιτισμό στην υπηρέτηση των επιδιώξεων των μεγαλοεταιρειών  για κερδοφορία με τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων
Το ερώτημα είναι οι εργαζόμενοι τι έχουν να κερδίσουν από μια τέτοια εκλογή;».

1 σχόλιο:

 1. Σε ανακοίνωση της ΤΟ Πρεβεζας - Λευκάδας του ΚΚΕ σημειώνεται:

  «Δεν είχαμε καμία ψευδαίσθηση για τη στάση του κ. Βασιλείου. Δεν του ζητήσαμε σε καμία περίπτωση να μεταμεληθεί. Θα ήταν ασυγχώρητο εκ μέρους μας να καλλιεργήσουμε στους συμπολίτες μας την λαθεμένη εντύπωση ότι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ είναι δυνατόν να έχει φιλολαϊκή στάση. Εξ άλλου ο ίδιος ομολογεί ότι ενώ οι Σοσιαλιστικές χώρες τον στήριξαν με το υστέρημα τους, ενώ ευνοήθηκε από χώρες όπου η ανεργία, η πείνα η πορνεία και τόσες άλλες ήταν λέξεις άγνωστες, εκείνος κάνοντας "απλά τη δουλειά του" έβαλε το λιθαράκι του για να υφίστανται αυτοί ακριβώς οι λαοί αλλά και όλοι οι λαοί του κόσμου τα καλά της παλινόρθωσης του καπιταλισμού. Υπηρετώντας ακριβώς αυτούς τους βρώμικους μηχανισμούς της ΕΕ βοήθησε να τσακιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων για να κερδίζουν οι κεφαλαιοκράτες.

  Υπαινίσσεται στην απάντησή του ο κ Βασιλείου ότι "έβαλε άλλες προτεραιότητες στη ζωή του"! Αλήθεια, διαφορετικές πολιτικές υπηρετεί σήμερα από την θέση του στον ΟΑΕΔ; Ή μήπως η προώθηση των εργατικών πολικών που θέλει το κεφάλαιο θεωρούνται φιλεργατικά μέτρα; Ο κ Βασιλείου δεν είναι ένας απλός εργαζόμενος στον ΟΑΕΔ.

  Θα ήταν άδικο όμως να δούμε το πρόσωπο και να ξεχάσουμε τον πολιτικό φορέα που τον έχει στις γραμμές του και τον στηρίζει. Ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ εξ άλλου υπεραμύνθηκε της επιλογής του κόμματός του και τα στοιχεία του βιογραφικού σημειώματος του εκλεκτού τους ήταν σε όλους γνωστά. Η ανάδειξη των στοιχείων της προσωπικότητας γίνεται ακριβώς για να γίνει κατανοητό ότι συνολικά ο πολιτικός χώρος του κ Βασιλείου έναν και μόνο στόχο υπηρετεί. Την εξασφάλιση στο κεφάλαιο ότι οι απαραίτητες για την διαιώνιση της εξουσίας του μεταρρυθμίσεις θα περάσουν με το λιγότερο κόστος. Γι' αυτό εξάλλου όπου σταθούν και όπου βρεθούν κόπτονται για την περιβόητη κοινωνική συνοχή.

  Δεν πρόκειται λοιπόν σε καμία περίπτωση για προσωπική αντιπαράθεση, όπως εκ του πονηρού προβάλλει, αλλά για πολιτική.

  Εάν ό ίδιος όμως ισχυρίζεται ότι η δημοσιοποίηση των "επαγγελματικών" του δραστηριοτήτων αποτελεί προσπάθεια σπίλωσης του, τότε αλλού θα πρέπει να αναζητήσει τον ένοχο.

  Όσο για την περιβόητη μήτρα που μοιραζόμαστε θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός ο κ. Βασιλείου και ο ΣΥΡΙΖΑ. Το γεγονός ότι βρισκόμαστε στον ίδιο πλανήτη δεν τους δίνει σε καμία περίπτωση το δικαίωμα να προβάλλονται σαν αδέρφια μας. Καταλαβαίνουμε ότι στην προσπάθειά τους να διαχειριστούν την εξουσία των μονοπωλίων θέλουν να καλλιεργούν στα λαϊκά στρώματα την ψευδαίσθηση ότι έχουν κοινές καταβολές με το ΚΚΕ.

  Οι δρόμοι μας είναι εκ διαμέτρου αντίθετοι. Εμείς, τόσο στο εθνικό όσο και στο διεθνικό πεδίο καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους τους μικρούς αγρότες, να δουν την ρίζα των προβλημάτων τους που είναι το καπιταλιστικό σύστημα και να το ανατρέψουν, ενώ ο κ Βασιλείου και το κόμμα του μαζί με τα συνεταιράκια τους του ΚΕΑ κάνουν ό,τι είναι δυνατόν, για να διαιωνιστεί αυτό το σάπιο σύστημα. Είναι επείγουσα ανάγκη αυτό ακριβώς να γίνει κατανοητό από όλο και πλατύτερες μάζες. Να καταρριφθούν οι ψευδαισθήσεις ότι η στήριξη του συγκεκριμένου χώρου μπορεί να αποτελέσει βήμα προς τα μπρος. Τόσο η εμπειρία στη χώρα μας όσο και η διεθνής αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα.

  Στο ερώτημα του κ Βασιλείου στην μη απάντησή του «Αν η ΕΕ είναι ένας ιμπεριαλιστικός θεσμός, το ΚΚΕ γιατί συμμετέχει στο Ευρωκοινοβούλιο;» θα χρησιμοποιήσουμε τα δικά του λόγια: “Θεωρώ γελοίο το να καθίσω και να απαντώ”. Θα θυμίσουμε όμως ότι και κάποιοι άλλοι με τους οποίους συγχρωτίζονται όλο και συχνότερα οι του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτιόνταν, γιατί το ΚΚΕ συμμετέχει στο αστικό κοινοβούλιο.»

  ΑπάντησηΔιαγραφή