Σελίδες

12 Φεβ 2014

Περιοδικό Unfollow... όπως λέμε «Αυριανή»

Unfollow: Δεν ακολουθείς... Παραπληροφορείσαι.
Ένα εμπαθέστατο και συκοφαντικό άρθρο με έντονο άρωμα «αυρανισμού» δημοσίευσε στη διαδικτυακή του έκδοση, με ημερομηνία 11 Φεβρουαρίου 2014, το περιοδικό Unfollow. Το άρθρο, που το υπογράφει ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος, φέρει τον... «πιασάρικο» τίτλο: Έχω, λέγετε!.. Και μνήμη κομμουνιστή για Μελισσανίδη στην τιμή των 1.500 ευρώ. Πρόκειται για ένα συνοθύλευμα αντικομμουνιστικής, αντιΚΚΕ υστερίας αναμεμειγμένης με κιτρινισμό που θα ζήλευε ακόμα και το«Πρώτο Θέμα» του γλοιώδη κομιστή. 

Ο Χαραλαμπόπουλος ξεκινά το κατάπτυστο άρθρο του με αυθαίρετες διαπιστώσεις, έχοντας προφανή σκοπό να θολώσει τα νερά και να προκαλέσει εντυπώσεις. «Ταξική πάλη και πετρελαιάδες. Κόμμα των εργατών και φιλίες με τα αφεντικά. Αντίσταση αλλά και κατεστημένο. Φτώχεια αλλά και πλούτος. Κόμμα με ιστορία αλλά και ιστορικό ξεπούλημα» γράφει ο φωστήρας δημοσιογράφος, λες και έκανε copy-paste τη φρασεολογία τη δημοσιευμένη σε δεκάδες βοθροσάιτ των χρυσαυγιτών που στάζουν εμετική χολή ενάντια στο ΚΚΕ. Παίρνει δε αφορμή απο μια δημοσίευση στην στήλη "Μνήμη των αγωνιστών" να αναμασήσει τα - γνωστά πλέον - ψευδοεπιχειρήματα για την «Τυποεκδοτική» και τον «902». Μπλέκει κυριολεκτικά τα ούρα με τα πούρα και την στολή του ναύτη με του καντηλαναύτη. 
Τι κι' αν ο Γ.Γ του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας έδωσε σχετικές εξηγήσεις για τα ζητήματα αυτά στην εκπομπή "Στον Ενικό"; Ο Χαραλαμπόπουλος δεν θέλησε να καταλάβει ούτε κουβέντα.

Γράφει ο κύριος Unfollow: «Από τους κομμουνιστές που δεν έγιναν δηλωσίες, φτάσαμε στο ΚΚΕ των προθύμων. Με ξεφτιλισμένα ανθρωπάκια που προσπαθούν να συνδυάσουν μια ιδεολογία που δεν πιστεύουν με την συνύπαρξη με το κεφάλαιο, τα συμφέροντα και τα αφεντικά. Δυστυχώς, δεν είναι δύσκολος ο συνδυασμός. Να λες μεγάλα λόγια για την τρόικα και το μνημόνιο, να εφαρμόζεις όμως τους μνημονιακούς νόμους στην Τυποεκδοτική».

Προσπερνάμε τις ύβρεις του εν λόγω δημοσιογράφου και ερχόμαστε στην ουσία: Το ποιός συνυπάρχει με το κεφάλαιο, τα συμφέροντα και τα αφεντικά είναι γνωστό. Και σίγουρα δεν είναι το ΚΚΕ αυτό. Αυτούς που κάνουν πλάτες στο κεφάλαιο και στα αφεντικά ας τους αναζητήσει ο κύριος Unfollow στην αξιωματική αντιπολίτευση και στα οπορτουνιστικά αποκόμματα της αριστεράς, απ' όπου και επιχειρεί να "ψαρέψει" αναγνώστες. Εάν ο ίδιος πιστεύει ότι μια επιχειρήση σαν την «Τυποεκδοτική» μπορεί να επιβιώσει στον ανταγωνισμό του Καπιταλισμού, τότε ας μας πει και μας την συνταγή να ξέρουμε. Εκτός και αν πιστεύει πως οι κομματικές επιχειρήσεις υπάρχουν σε κάποια σοσιαλιστική νησίδα εντός του Καπιταλισμού και δεν λειτουργούν - αναπόφευκτα - με τους νόμους του παρόντος κοινωνικο-οικονομικού συστήματος. Σε ποιόν πλανήτη άραγε ζει ο Χαραλαμπόπουλος και τα παπαγαλάκια που συνεχίζουν την ίδια καραμέλα περί Τυποεκδοτικής και "902"; 

Συνεχίζει στο ίδιο άθλιο άρθρο του ο Mr.Unfollow: «Ξέρετε τι είναι ακόμη πιο εύκολο; Να λες μεγάλα λόγια ενάντια στο κεφάλαιο γενικά. Ενάντια στην εκμετάλλευση γενικά. Ενάντια στη διαφθορά γενικά. Χωρίς να θίγεις κανέναν. Να είσαι, για παράδειγμα, κατά των αποκρατικοποιήσεων, χωρίς όμως ποτέ να αναφερθείς στο ποιος και με ποιους χαριστικούς όρους αγόρασε τον ΟΠΑΠ. Να καταγγέλλεις τους κεφαλαιοκράτες που δεν πληρώνουν φόρους, χωρίς ποτέ να αναφέρεις ποιοι είναι οι μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου».

Σύμφωνα λοιπόν με τον αρθρογράφο του εν λόγω ρυπαρογραφήματος τα ονόματα έχουν μεγαλύτερη σημασία απ' το κοινωνικο-οικονομικό σύστημα μέσα στο οποίο δρουν. Λες και αν καταγγείλεις πέντε-δέκα ονόματα μεγαλοεπιχειρηματιών, θα πάψει να υπάρχει ο Καπιταλισμός και η εκμετάλλευση. Λες και αν εκλείψει ο Λάτσης ή ο Βαρδινογιάννης δεν θα βρεθεί άλλος Λάτσης και άλλος Βαρδινογιάννης να κάνει τη δουλειά. Λες και το όνομα του τάδε η του δείνα μεγαλοκαρχαρία είναι το πρόβλημα και όχι το καπιταλιστικό σύστημα απ' τη ρίζα του που τους γεννά και τους τρέφει. Λες και αν καταγγείλες ποιοί είναι οι μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου θα πάψουν να υπάρχουν φοροαπαλλαγές για το μεγάλο Κεφάλαιο και τα μονοπώλια. 

Μάλλον ο κύριος Unfollow είναι της «σχολής Τράγκα». Της κίτρινης εκείνης δημοσιογραφίας που ασχολείται με την ονοματολογία και το κουτσομπολιό. Και τον ενοχλεί, φαίνεται, που το ΚΚΕ δεν έχει πέσει στο χαμηλό αυτό επίπεδο, να αφήσει δηλαδή την ουσία και να ασχοληθεί με κουτσομπολίστικη κριτική σε επίπεδο ονομάτων, του τάδε και του δείνα μεγαλοκαρχαρία. Να θυμήσουμε ότι και η Χρυσή Αυγή, κατά καιρούς, καταγγέλει επιχειρηματίες ονομαστικά. Και λοιπόν; Αυτό όμως δεν την κάνει λιγότερο υποστήλωμα και μαντρόσκυλο του καπιταλιστικού συστήματος και των αφεντικών. 

Για να τελειώνουμε. Εάν ο Χαραλαμπόπουλος (και ο κάθε Χαραλαμπόπουλος) νοιάζεται τόσο πολύ για το ΚΚΕ ας έρθει για εξόρμηση, ας μοιράσει προπαγανδιστικό υλικό, ας κυκλοφορήσει με κομματικά κουπόνια, ας βρεθεί σε περιφρούρηση σε ημέρες απεργίας, ας μιλήσει με τον κόσμο, πόρτα-πόρτα, όπως εκατοντάδες κομμουνιστές κάθε μέρα, πρωί και βραδυ. Απ' την ζεστασιά του πληκτρολογίου του, ο Χαραλαμπόπουλος (και ο κάθε Χαραλαμπόπουλος, Νευροσπάστης ή Νεοσπορίτης) μπορεί να κάνει αφ' υψηλού κριτική. Η οποία κριτική μόνο αθώα δεν είναι και μόνο για το καλό του ΚΚΕ και του εργατικού-λαϊκού κινήματος δε νοιάζεται.

Άρθρα όπως αυτό του Unfollow θυμίζουν τα πιο κίτρινα φύλλα του «Αυριανισμού». Την εμπάθεια, την συκοφαντία και την σπέκουλα ενάντια στο ΚΚΕ, οι Χαραλαμπόπουλοι ας την κρατήσουν για την δική τους "πολιτική φάρα". 

Σε τούτα δω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου