Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013

Θ. Παφίλης: Η περιουσία των Ταμείων είναι ο ιδρώτας και το αίμα των εργαζομένων (VIDEO)«Να τελειώνει» με τον κεφαλαιοκρατικό τρόπο παραγωγής που τον έφτασε σε αυτή την κατάσταση, κάλεσε το λαό ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.
«Εμείς λέμε στο λαό ότι είμαστε στο 2013, ότι η τεχνολογία, η επιστήμη, η παραγωγικότητα της εργασίας, τα πάντα, επιτρέπουν ανθρώπινη ζωή. Γι' αυτό πάρε τον πλούτο στα χέρια σου», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση έγινε κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου «Αναβάθμιση και βελτίωση των μηχανισμών είσπραξης των ασφαλιστικών φορέων, πρόστιμα για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας».
Ο Θανάσης Παφίλης αναφέρθηκε στην άγρια λεηλασία που έχουν υποστεί τα ασφαλιστικά ταμεία, επί δεκαετίες, από τις δυνάμεις του κεφαλαίου και τους πολιτικούς του εκπροσώπους, με θαλασσοδάνεια, στη συνέχεια με το «ρίξιμο» των αποθεματικών στον τζόγο, πρόσφατα με το «κούρεμα».
Ξεκαθάρισε ότι η περιουσία των Ταμείων είναι ο «ιδρώτας και το αίμα των εργαζομένων» και ζήτησε να μην πιστεύουν αυτούς που τους λένε ότι «δούλεψες 35 χρόνια και τα 500 ευρώ είναι πολλά». Αναδεικνύοντας τις αιτίες αυτής της επίθεσης, υπογράμμισε ότι στόχος είναι «να μειώσει το μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος, να φορτώσει τα βάρη του όποιου Ασφαλιστικού στους εργαζόμενους, να απαλλάξει το κράτος ώστε να έχει λεφτά για να χρηματοδοτήσει τις επιχειρήσεις και να ανοίξει το πεδίο για την ιδιωτική ασφάλιση».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ τόνισε ότι πρόκειται για μέτρα που έχουν συναποφασιστεί στην ΕΕ και είναι δεσμευμένα απέναντι σε αυτά όλα τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου», όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης αποκάλυψε τον πραγματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής ως «αιχμής του δόρατος του κεφαλαίου», η οποία το «παίζει» αντισυστημική, αλλά δεν είπε κουβέντα για το ΝΑΤ που είναι καταχρεωμένο από τους εφοπλιστές.
Στην ομιλία του κάλεσε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχουν «δύο δρόμοι» και παράλληλα να ξεσηκωθούν, να οργανωθούν στα συνδικάτα τους, σε κάθε τόπο δουλειάς, για να αποκρούσουν την επίθεση και να οργανώσουν την πάλη τους για την αντεπίθεση.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου