Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΜΕ: Να γίνουν τα συνδικάτα στρατηγεία του αγώνα


Η οργάνωση της πάλης για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, η αποτροπή των νέων μέτρων που σχεδιάζονται από την κυβέρνηση σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων και το συγκεκριμένο σχέδιο δράσης των ταξικών δυνάμεων το αμέσως επόμενο διάστημα συζητήθηκαν σήμερα στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, στην οποία συμμετείχαν και πρόεδροι Ομοσπονδιών της δύναμης του Μετώπου.
Στο κέντρο της προσοχής της Εκτελεστικής Γραμματείας τέθηκαν η ανάγκη για την ανασύνταξη του κινήματος, ο στόχος για την ισχυροποίηση του ταξικού πόλου μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα καθώς και όλα εκείνα τα μέτρα και οι πρωτοβουλίες ώστε «το κάθε συνδικάτο να γίνει το στρατηγείο του αγώνα, αλλά και της κάθε παρέμβασης που αποφασίζει, η κάθε συνδικαλιστική οργάνωση να έχει την ευθύνη για το σχεδιασμό, την υλοποίηση και τον έλεγχο κάθε δραστηριότητας». Και επίσης, πως αυτή η δραστηριότητα θα φτάνει σε όσο γίνεται περισσότερους εργαζόμενους, πως θα μπαίνουν στη δράση και στην ταξική πάλη νέοι εργαζόμενοι και νέες δυνάμεις.

Γιατί όπως υπογραμμίστηκε στην συνεδρίαση, χωρίς την ενίσχυση του ΠΑΜΕ, χωρίς το ταξικό κίνημα και τα στηρίγματά του στην εργατική τάξη, δεν μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης, για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης. Ταυτόχρονα πρέπει ακόμα πιο αποφασιστικά οι ταξικές δυνάμεις να παρέμβουν στο ιδεολογικό μέτωπο, να αναδειχτεί το γεγονός ότι «όλοι οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για το επόμενο διάστημα γίνονται με στρατηγική στόχευση, ταξική συνέπεια και προσαρμογή στις ανάγκες του κεφαλαίου και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ότι «δεν πρόκειται για λάθος επιλογές ή για αποσπασματικές αποφάσεις όπως ισχυρίζονται οι κάθε λογής λεγόμενες "αντιμνημονιακές" δυνάμεις».
Το αμέσως επόμενο διάστημα, τα συνδικάτα να οργανώσουν τη δουλειά και να δώσουν τη μάχη για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, την Κοινωνική Ασφάλιση, την Υγεία, τους πλειστηριασμούς, την παιδεία, τις ιδιωτικοποιήσεις.
  • Άμεσα να δοθεί απάντηση, με τη διοργάνωση συλλαλητηρίου ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο.
  • Τα συνδικάτα να προετοιμαστούν μαζί με τις Λαϊκές Επιτροπές, για να δοθεί η μάχη ενάντια στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς.
  • Συλλαλητήριο στις 15 Σεπτέμβρη για να εκφραστεί η αλληλεγγύη ολόκληρης της εργατικής τάξης στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την επιχείρηση.
Να ενταθούν και να πυκνώσουν οι πρωτοβουλίες και κεντρικά και κατά κλάδο, που θα οξύνουν την αντιπαράθεση με την εργοδοσία χωρίς καμιά αναμονή. Για τις ταξικές δυνάμεις, το κέντρο της ταξικής πάλης ήταν και παραμένει ο χώρος δουλειάς, η πάλη κατά της καπιταλιστικής εργοδοσίας.
Κρίσιμο ζήτημα - όπως τονίστηκε στην Εκτελεστική Γραμματεία- είναι η επίτευξη της πραγματικής ταξικής ενότητας της εργατικής τάξης. Βάση αυτής της ενότητας είναι «η πάλη ενάντια στα μονοπώλια για την κατάργησή τους». Γι' αυτό απαιτείται: Ενιαίο σχέδιο δράσης και συσπείρωσης με βάση τον κλάδο, έτσι που να αναδεικνύεται ότι αυτά είναι η κύρια αιτία για τα δεινά της εργατικής τάξης. Σχέδιο δουλειάς σε κάθε μονοπωλιακό όμιλο. Καλύτερος συνδυασμός και συνεργασία κλαδικών και επιχειρησιακών σωματείων. Η πάλη κατά κλάδο, να συνδέεται με τα γενικότερα ζητήματα της εργατικής τάξης και την πολιτική που ασκεί το αστικό κράτος (φορολογία, Υγεία, Παιδεία, Ασφαλιστικό).
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου