Σελίδες

19 Σεπ 2013

Άνοιξε τις πύλες του το 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»


Άνοιξε τις πύλες του το 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή» στο πάρκο «Τρίτση» στο Ίλιον, με σύνθημα «Άλλαξε τον κόσμο το 'χει ανάγκη».
Η κόκκινη πολιτεία, που στήθηκε με πολύ μεράκι και αυτοθυσία από τα μέλη, τους φίλους και τους οπαδούς της ΚΝΕ, θα λειτουργεί για τρεις ημέρες (Δείτε εδώ το πρόγραμμα όλων των ημερών). 
Το Σάββατο 21 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και θα χαιρετίσει ο Θοδωρής Χιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ. 
Το πόρταλ «902.gr» θα μεταδώσει απευθείας τις δύο ομιλίες. 

Με υλικά τη συντροφικότητα και τη συλλογικότητα, την ανιδιοτέλεια και τη διάθεση για προσφορά, τα μέλη της ΚΝΕ έχουν και φέτος ετοιμάσει το Φεστιβάλ με την ίδια «συνταγή» που θα φτιαχτεί και ο κόσμος που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι και η νεολαία.

Στο χώρο λειτουργούν 11 εξέδρες με δικό της πλούσιο πρόγραμμα η κάθε μία. Εκτός της Κεντρικής, Λαϊκής και Θεατρικής Σκηνής, λειτουργούν επίσης Μαθητικό Στέκι, Στέκι Νέων Εργαζομένων, χώρος ΑΕΙ – ΤΕΙ, Στέκι Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Διεθνούπολη, Παιδότοπος και Κινηματογράφος.
Το πλούσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες, παραστάσεις και αφιερώματα, συζητήσεις και εκδηλώσεις, ενώ το πρόγραμμα του τριημέρου διαπερνά η πρωτοπόρα και ανατρεπτική πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.
Στο χώρο του Φεστιβάλ όλο το τριήμερο των εκδηλώσεων λειτουργεί μεγάλη έκθεση με θέμα «Αλήθειες και ψέματα για το Σοσιαλισμό», βασισμένη στην ομώνυμη έκδοση της Ιδεολογικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ με τις τρεις μπροσούρες. Η έκθεση περιλαμβάνει περίπου 50 ταμπλό και δομείται σε 3 ενότητες με πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Όλο το τριήμερο θα γίνονται ξεναγήσεις σε αυτή.

Ξεχωριστή θέση έχουν οι πρωτοβουλίες για το δυνάμωμα της αλληλεγγύης προς τα μέλη της λαϊκής οικογένειας που υποφέρουν από την αντιλαϊκή επίθεση και τις επιπτώσεις της. 
Καθ' όλη τη διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Φεστιβάλ, στο περίπτερο της Λαϊκής Αλληλεγγύηςθα συλλέγονται τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια και σχολικά είδη για ανέργους, απεργούς, μετανάστες και τα παιδιά τους. 
Το κάλεσμα της ΚΝΕ απευθύνεται σε κάθε νέο και νέα που αναγκάζονται να περιπλανώνται ανάμεσα στην ανεργία, στην κακοπληρωμένη και ανασφάλιστη δουλειά. Στη νεολαία που βρίσκεται στα σχολικά θρανία των ταξικών φραγμών και της λειψής μόρφωσης, στους χώρους της κατάρτισης και της μαθητείας, στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ των ακριβοπληρωμένων σπουδών. 
Στη νεολαία, δηλαδή, που έχει θέση στην πρώτη γραμμή της πάλης για την ανατροπή του γερασμένου κόσμου της ταξικής εκμετάλλευσης. Που μπορεί και πρέπει να βάλει τη δική της σφραγίδα στην οικοδόμηση της κοινωνίας που θα έχει στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματα του λαού, της σοσιαλιστικής κοινωνίας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη έχει ως εξής:

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
21.30 «Γενιές σημαδεμένες». Ροκ όπερα σε κείμενα του Μπ. Μπρεχτ. Συνθέτης: Τάσος Γκρους, Σκηνοθεσία: Γ. Αντωνακάκης. Ενορχήστρωση - μουσική εκτέλεση: «KollektivA». Συμμετέχουν: Καλλιόπη Βέττα, «Anthis's Children Choir» και Μαρία Παπαγιαννάκη - Κόμη
23.00 Συναυλία με τους Νίκο Πορτοκάλογλου - Φίλιππο Πλιάτσικα

ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ
21.00 Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή
21.45 Τραγούδια και χοροί από την Κάτω Ιταλία με τους «Encardia»
23.00 Κρητικό γλέντι με τον Βασίλη Σκουλά

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ
20.30 «Δυτικές Συνοικίες»
21.00 «Σκάρτος είναι ο κόσμος σας και όχι εμείς οι μαθητές». Συζήτηση για το «νέο σχολείο» και την οργάνωση του μαθητικού κινήματος. Θα μιλήσουν: Η Τασία Τσατσούλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Παιδείας και Έρευνας της ΚΕ, η Εύη Χαβελέ, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ και ο μαθητής Χάρης Καπελέρης, μέλος της ΚΝΕ
22.00 «One Night Band» (Νέα Σμύρνη)
22.30 Συναυλία με τα «Υπόγεια Ρεύματα» και τον Θάνο Ανεστόπουλο

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
19.30 «Μνήμες Μακρονήσου» Από το μουσικό σύνολο «Ρωμιοσύνη», σε συνεργασία με την ΠΕΚΑΜ

ΣΤΕΚΙ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - ΝΕΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ
19.00 Εκδήλωση - συζήτηση «Για τη σοσιαλιστική κοινωνία, που καταργεί τη μισθωτή σκλαβιά και την ανεργία, αξίζει να παλέψουμε». Θα μιλήσουν οι: Σπύρος Μπότσης, μέλος του Γραφείου της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και Κυριακή Καμαρινού, εκπαιδευτικός και διδάκτορας Κοινωνιολογίας, μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού «Θέματα Παιδείας».
20.30 Συναυλία από το συγκρότημα «Modifica» (ΕΠΑΣ Περάματος)
21.30 Συναυλία με το συγκρότημα Νέων Υγειονομικών της ΚΝΕ

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ
21.30 Παράσταση Καραγκιόζη από τον Θ. Λιούνη

ΧΩΡΟΣ ΑΕΙ - ΤΕΙ
19.30 Συζήτηση με θέμα: «Ανώτατες Σπουδές στο Σοσιαλισμό. Τι σήμαινε να είσαι φοιτητής στην ΕΣΣΔ;». Θα μιλήσει ο Δημήτρης Κοιλάκος, μέλος του Τμήματος Παιδείας και Έρευνας της ΚΕ του ΚΚΕ

ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
20.30 «Στους καιρούς των αποφάσεων και η τέχνη χρειάζεται να αποφασίσει». Παρουσίαση της πρόσκλησης των ΤΟ Καλλιτεχνών ΚΚΕ - ΚΝΕ για τη δημιουργία πρωτότυπου καλλιτεχνικού έργου με θέμα την καπιταλιστική κρίση

ΔΙΕΘΝΟΥΠΟΛΗ
Παραλαβή βραβείου για την προσφορά της ΚΝΕ στη σοσιαλιστική Κούβα. Θα μιλήσει ο Οσβάλντο Μαρτίνεζ, πρέσβης της Κούβας στην Ελλάδα, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Λευτέρης Νικολάου, μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του ΚΣ της ΚΝΕ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
(H συζήτηση με θέμα «Διαδίκτυο: παράδεισος της ελευθερίας;» που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στις 19.30 μεταφέρθηκε στο πρόγραμμα της Παρασκευής την ίδια ώρα.  Θα μιλήσει ο Γρηγόρης Λιονής, μέλος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Χρήστος Παπαλεωνίδας, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ)
21.00 «Η Νέα Βαβυλώνα» των Γκριγκόρι Κόζιντσεφ, Λεονίντ Τράουμπεργκ

ΧΩΡΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ – CAMP
19.30 Επίδειξη - σεμινάρια μαχητικών αθλημάτων: Πάλη (από την Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης), Παγκράτιο (Ελληνική Ομοσπονδία Παγκράτιου Αθλήματος), Πυγμαχία (από διακεκριμένους αθλητές και από τον πρώην διεθνή προπονητή Λευτέρη Λειβάδη), Τζούντο (από διακεκριμένους αθλητές)
20.30 Τουρνουά Σκακιού Μπλιτζ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου