Σελίδες

15 Νοε 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ Καλεί το λαό να κάτσει στη γωνία...


Σε κηρύγματα ηττοπάθειας και συμβιβασμού προς το λαό καταφεύγει ο ΣΥΡΙΖΑ, για να εξωραΐσει την πρότασή του, διαχείρισης της αστικής εξουσίας και ενσωμάτωσης του λαού σε ένα σύστημα που τον γονατίζει. Ηταν αποκαλυπτικός χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Π. Σκουρλέτης όταν, απ' τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΝΕΤ, αμφισβήτησε το δικαίωμα και τη δυνατότητα του λαού να επιλέξει έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, συστατικό στοιχείο του οποίου θα είναι και η αποδέσμευση απ' την ευρωενωσιακή λυκοσυμμαχία.
Είπε συγκεκριμένα: «Αν κανείς πιστεύει ότι θα πρέπει η Ελλάδα να σηκώσει μαύρη πειρατική σημαία και να έχει την ψευδαίσθηση μιας αυτοδύναμης αναπτυξιακής πρότασης στο σημερινό παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, ας το καταθέσει. Αυτοί μπορεί να είναι οι οπαδοί του λόμπι της δραχμής. Δεν αφορούν εμάς αυτές οι απαντήσεις»!

Μάλιστα, παρέπεμψε τις όποιες φιλολαϊκές εξελίξεις στην ...αλλαγή των συσχετισμών στην ΕΕ, όχι βεβαίως σε επίπεδο οικονομίας όπου ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει ως μοχλούς της τα μονοπώλια, αλλά στην πολιτική τους εκπροσώπηση, συγκαλύπτοντας ότι με το κεφάλαιο ακλόνητο στην παραγωγή, όποια μορφή διαχείρισης κι αν επιλεγεί δεν μπορεί να είναι φιλολαϊκή.
Ο Π. Σκουρλέτης επιβεβαίωσε, για μια ακόμα φορά, τη σύμπλευση του κόμματός του με την πρόταση του ΔΝΤ για νέο «κούρεμα» του χρέους και αξίωσε ζεστό χρήμα απ' την ΕΚΤ και την ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων για τα μονοπώλια. Μετά τις ρητές διαβεβαιώσεις του προς τους αστούς για τη διαχείριση που προτίθεται να ασκήσει, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους, είχε το θράσος να κατηγορήσει το ΚΚΕ ότι «διαπράττει ιστορικό λάθος», επειδή ασκεί κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ!
Τέλος, χαιρέτισε «κάθε αποχώρηση σε πολιτική βάση από το σημερινό μνημονιακό μπλοκ» ως «θετικό γεγονός» και επιφυλάχτηκε για το αν αυτές οι αποχωρήσεις θα μεταφραστούν σε συνεργασίες ή και προσχωρήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ που ωστόσο έχει ήδη προσφέρει στέγη σε ουκ ολίγα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου