Σελίδες

22 Αυγ 2012

Καθείς εφ' ω ετάχθη

«Πρέπει να δώσουμε τα πάντα, για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ. (...) Πρέπει να εξαντλήσουμε τα περιθώρια, για να περάσουν τα μέτρα». 
Αυτό δήλωσε χτες ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Α. Παπαδόπουλος, συναγωνιζόμενος κυριολεκτικά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο σε επίδειξη «πυγμής» και «αποφασιστικότητας» για την επιβολή των βάρβαρων μέτρων του μνημονίου από τη συγκυβέρνηση. 
Οι δηλώσεις του Α. Παπαδόπουλου - στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84» - δεν προκαλούν φυσικά καμία έκπληξη, ούτε και το «ενδεχόμενο» που άφησε ανοιχτό για ενεργή συμμετοχή του κόμματός του στην κυβέρνηση, αφού συμπυκνώνουν τη στρατηγική της ΔΗΜΑΡ.
Την προάσπιση, δηλαδή, της πολιτικής του ευρωμονόδρομου, που ισοπεδώνει τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων για τη διασφάλιση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου. 
Αυτήν την πολιτική προωθεί η ΔΗΜΑΡ σε αγαστή συνεργασία με τους κυβερνητικούς της εταίρους και τις ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. 
Τα λαϊκά στρώματα όμως, που εξαπατήθηκαν προεκλογικά από τον Φ. Κουβέλη που υποσχόταν τάχα «απαγκίστρωση» από το μνημόνιο και έθετε σαν όρο της συμμετοχής του στην κυβέρνηση συνεργασίας να «μην υπάρξουν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις», υπάρχουν περιθώρια για χρήσιμα συμπεράσματα. Ειδικά όταν ο εκπρόσωπος της «υπεύθυνης Αριστεράς» τονίζει ότι πρέπει να «εξαντληθούν τα περιθώρια» για την επιβολή των μέτρων, προσθέτοντας υποκριτικά ότι δεν θα «πρέπει να πλήττουν περαιτέρω, ιδιαίτερα τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους», τότε οι εργαζόμενοι και οι απόμαχοι της δουλειάς οφείλουν να συνειδητοποιήσουν: 
Ο,τι όποια «προβιά» και αν φορέσουν οι πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου έρχονται για να υπηρετήσουν από το «πόστο» που θα χρεωθούν τα συμφέροντα της τάξης τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου