Σελίδες

21 Οκτ 2011

Κύκλωσαν από όλες τις πλευρές τη Βουλή. Χιλιάδες λαού διαδήλωσαν για δεύτερη μέρα.



Από νωρίς το πρωί οι προσυγκεντρώσεις καταφτάνουν από όλες τις μεριές στο Σύνταγμα. 
Χιλιάδες και χιλιάδες εργατόκοσμου, νεολαίας, αυτοαπασχολούμενων, λαϊκών στρωμάτων, για δεύτερη μέρα δεν πήγαν στη δουλειά, στα σχολεία και στις σχολές. 
Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ, των μαζικών φορέων και διαδήλωσαν με πάθος, με πίστη στη δύναμη του λαού, ενός λαού μαχητή, που δε λυγίζει στην αντιλαϊκή επίθεση. 
Αγωνίζεται και διεκδικεί με συνείδηση των σύγχρονων αναγκών του. Διαδήλωσαν συγκροτημένα, οργανωμένα, περιφρουρώντας τον αγώνα τους και με στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.
Η Βουλή κυκλώθηκε από όλες τις μεριές. Η πλατεία και οι γύρω δρόμοι όσο περνούσε η ώρα γέμιζαν κόσμο. Το χτεσινό σχέδιο των γνωστών μηχανισμών να τρομοκρατηθεί ο κόσμος και να μη συμμετάσχει στην απεργιακή κινητοποίηση δεν έπιασε τόπο. Η συρροή του κόσμου ήταν συνεχής.

Τα μηνύματα από τις μικροφωνικές, τις ντουντούκες, τα πανό ήταν ξεκάθαρα: Είμαστε οι παραγωγοί του πλούτου και τον διεκδικούμε όλο. Δεν απαιτούμε μόνο να μην ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο και να πέσει η κυβέρνηση, διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει.
Η αλληλεγγύη προς τα ταξικά συνδικάτα και τους εργαζόμενους της Ελλάδας εκφράζεται με μηνύματα συνδικαλιστικών οργανώσεων από όλο τον κόσμο. Μέχρι την τελευταία στιγμή ο κατάλογος των 60 και πλέον γενικών συνομοσπονδιών και συνδικάτων μεγαλώνει. Χτες την αλληλεγγύη τους εξέφρασαν η Γενική Συνομοσπονδία Κούβας, το Μέτωπο Εργαζομένων στην Ενέργεια Μεξικού, ηΕπιτροπή Αγώνα Ελλήνων φοιτητών στο Παρίσι, η DISK Τουρκίας, η συνδικαλιστική ομάδα της ΠΣΟ Κολομβίας, η Συνομοσπονδία Εργαζομένων Εκουαδόρ, οι Εργαζόμενοι στο Μέταλλο Περού.
Οι ταξικές δυνάμεις κυκλώνουν τη Βουλή από όλους τους δρόμους
*
Λίγες ώρες μετά τη μεγαλειώδη προχτεσινή κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας, εργαζόμενοι, σπουδαστές και φοιτητές, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, και χτες το πρωί, συνεπείς στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, άρχισαν να καταφθάνουν στις προσυγκεντρώσεις που είχαν οριστεί για την περικύκλωση της Βουλής. Εργατόκοσμος από τις γειτονιές της Αθήνας, παρέες παρέες, με τις σημαίες τους και τα πανό τους δίνουν και πάλι το «παρών».
Παλιά Βουλή
Από νωρίς το πρωί πολύ πριν την ώρα του ραντεβού ο χώρος μπροστά στην Παλιά Βουλή είχε αρχίσει να πλημμυρίζει από κόσμο και μέσα σε λίγα λεπτά μετατράπηκε σε μια μεγάλη συγκέντρωση που το τέλος της έφτανε στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στην κεφαλή βρέθηκαν εργαζόμενοι από τις Ομοσπονδίες και τα Συνδικάτα Μετάλλου, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Τροφίμων - Γάλακτος - Ποτών, Φαρμάκου, Τύπου - Χάρτου, Λιθογράφων, Ενέργειας, Τηλεπικοινωνιών, Εμπορίου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Λογιστών, Επισιτισμού - Ξενοδοχείων, Καθαρίστριες, Χρηματοπιστωτικού κ.ά. Μαχητικά ακολουθούσαν φοιτητές και σπουδαστές με τις σημαίες του ΜΑΣ και στη συνέχεια από τις εργατογειτονιές και εργατουπόλεις της Δυτικής Αθήνας και του Θριασίου, για να καταλήξει με σωματεία και εργαζόμενους από τον Πειραιά.
Λίγο αργότερα στο χώρο καταφτάνει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, επικεφαλής αντιπροσωπείας της ΚΕ του ΚΚΕ και μαζί με στελέχη του ΠΑΜΕ μπαίνουν στην κεφαλή. «Εμπρός λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι, τώρα με το ΠΑΜΕ αντίσταση και πάλη», το σύνθημα αυτό αντήχησε σε όλο το χώρο και οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν για το Σύνταγμα. Ηταν η πρώτη προσυγκέντρωση που έφτασε στην πλατεία και συγκροτημένα πήρε θέση στη Β. Σοφίας μπροστά από το φράγμα της αστυνομίας και απλώθηκε μέχρι την Πανεπιστημίου και στο χώρο μπροστά από τη Λ. Αμαλίας.
Πολεμικό Μουσείο
Σφιχτές οι γροθιές με τις σημαίες του αγώνα να ανεμίζουν
ΚΟΥΚΟΣ *
Λίγο πριν τις 9 το πρωί, εργαζόμενοι, νεολαίοι και συνταξιούχοι άρχισαν να συρρέουν στο Πολεμικό Μουσείο και να δημιουργούν μια μεγάλη διαδήλωση φωνάζοντας συνθήματα κατά της αντιλαϊκής πολιτικής. Στη συγκέντρωση που μετατράπηκε σε διαδήλωση συμμετείχε πλήθος κόσμου, εργαζόμενοι από το χώρο της Δημόσιας και Ιδιωτικής Υγείας Α' Αθήνας, τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ, την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.
Με προμετωπίδα το πανό που έγραφε «Οργάνωση - Ενότητα - Συμμαχία αυτή είναι η απάντηση στην πλουτοκρατία» έφτασαν μπροστά από το φράχτη των δυνάμεων των ΜΑΤ στο ύψος της Βασιλίσσης Σοφίας και Ηρώδου του Αττικού και στη συνέχεια με πορεία πέρασαν από την κεντρική πλατεία του Κολωνακίου, κατέβηκαν την Πανεπιστημίου και πήραν θέση μπροστά από τη Βουλή.
Ακαδημίας και Σίνα
Απεργοί από το Δημόσιο, τους ΟΤΑ, τον κατασκευαστικό κλάδο, τις μεταφορές, καλλιτέχνες, εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και άλλους κλάδους άρχισαν να έρχονται στο σημείο της προσυγκέντρωσης στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Σίνα πριν ακόμα την προκαθορισμένη ώρα. Οσο περνούσε η ώρα ο όγκος της προσυγκέντρωσης μεγάλωνε και ήταν αυτό μια πρώτη ένδειξη για τη μαζική απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ που θα ακολουθούσε. Λίγο μετά τις 9 οι διαδηλωτές ξεκινούν πορεία προς το Σύνταγμα. Μέσω Σίνα και Πανεπιστημίου έφθασε στη Β. Αμαλίας μπροστά από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, όπου ήδη είχαν καταφθάσει απεργοί από άλλες προσυγκεντρώσεις.
Καλλιμάρμαρο
Οι σπουδαστές πορεύονται στη Βουλή
Από το πρωί στο Καλλιμάρμαρο, ο εργατόκοσμος στο πόδι στην προσυγκέντρωση, έτοιμος για την περικύκλωση της Βουλής από όλες τις μεριές. Εργαζόμενοι από τις νότιες και νοτιοανατολικές συνοικίες με τα πανό τους: Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας, ΣΑΣΑ, ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΟΓΕ, Επιτροπή Αγώνα Αργυρούπολης - Ελληνικού, φορείς Αγίου Δημητρίου κ.ά.
Στην περιφρούρηση μπροστά η νεολαία με κόκκινες σημαίες έδινε τον παλμό φωνάζοντας τα συνθήματα που τα επαναλάμβαναν εργαζόμενοι, γυναίκες, παιδιά, συνταξιούχοι. «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», «Ταξικά τα μέτρα, ταξική η πάλη, πάμε για ανατροπή και κοινωνία άλλη», «Τέλος πια οι αυταπάτες, ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες», «Πατριωτισμός το δίκιο του λαού και όχι τα συμφέροντα του καπιταλισμού». Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν μέσω της Β. Κωνσταντίνου, έφτασαν στη λεωφόρο Αμαλίας και ένωσαν τη φωνή τους με τους άλλους συγκεντρωμένους που τους υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα.

1 σχόλιο: