Σελίδες

21 Οκτ 2011

Για «τελευταία» φορά...



Η κυρία Βάσω Παπανδρέου ήταν χτες η τρίτη (ή μήπως η τέταρτη φορά;) που είπε ότι ψηφίζει τα μέτρα της κυβέρνησης, έχοντας «συνειδησιακό πρόβλημα» και ότι τα ψηφίζει για να δώσει μια ακόμα ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ... να σώσει τη χώρα.
*
Βλέπετε, τα συνηθίζουν αυτά οι κυβερνητικοί βουλευτές:
Να λένε ότι δίνουν ευκαιρίες στο ΠΑΣΟΚ. Ετσι μετρούν τα «ναι» τους στα μέτρα που αφανίζουν και τις τελευταίες ελπίδες σωτηρίας για το λαό. Ως «ευκαιρίες». Για την κυβέρνηση...
*
Επίσης, η κυρία Βάσω Παπανδρέου είπε ότι αυτή είναι η «τελευταία» φορά που υπερψηφίζει μέτρα που αφανίζουν το λαό.
Αυτό το είναι η «τελευταία» φορά είναι τρίτη φορά που το λέει (ή μήπως η τέταρτη;...).

*
Ετσι συνηθίζεται με τους... ευσυνείδητους κυβερνητικούς βουλευτές. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα είναι η τελευταία φορά που θα υπερψηφίσουν μέτρα λαϊκού εξανδραποδισμού για... «τελευταία» φορά.
*
Ως εκ τούτου,
τώρα που ολοκληρώθηκε μια ακόμα παράσταση με τους ίδιους πρωταγωνιστές υπό τον τίτλο «διαφωνούντες» βουλευτές του ΠΑΣΟΚ,
τώρα που οι «διαφωνίες» περιορίστηκαν σε ένα μόνο «όχι» κι αυτό για ένα μόνο άρθρο αυτού του ογκώδους πολυνομοσχεδίου της βαρβαρότητας,
τώρα που προσπαθούν να κρύψουν το «δάσος» πίσω από το «δέντρο» της διαγραφής της κυρίας Κατσέλη,
είναι τώρα ακριβώς που
αξίζει να υπενθυμίσουμε ένα απόσπασμα από το σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.
Το σχόλιο έγινε στις 12 Οκτώβρη, όταν δηλαδή η παράσταση με τις «διαφωνίες» των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο πολυνομοσχέδιο ήταν σε πλήρη εξέλιξη:
*
«Οι εμφανιζόμενες και πάλι ως σφοδρές διαφωνίες βουλευτών του ΠΑΣΟΚ δεν είναι μόνο ψεύτικες και υποκριτικές, αλλά χρήσιμες για τους εκτελεστές των λαϊκών δικαιωμάτων (...).
Οι εργαζόμενοι, τα μέχρι τώρα μέλη και ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ πρέπει να βγάλουν σωστά συμπεράσματα.
Να εγκαταλείψουν τις αυταπάτες.
Το ΠΑΣΟΚ όπως και η ΝΔ δεν αλλάζουν.
Η εμπιστοσύνη, η συμπόρευση με το ΚΚΕ σήμερα είναι αναγκαία για κάθε συνειδητό εργαζόμενο, ακόμα και αν δεν συμφωνεί σε όλα μαζί του, για να διαμορφωθεί η ελπιδοφόρα λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση για ριζικές αλλαγές παντού, για τη λαϊκή εξουσία, την αποδέσμευση από την ΕΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου