Σελίδες

19 Μαΐ 2011

Τι κόμμα είναι ο Ολι Ρεν;

Συναινετικώς
συνεννοημένοι
Συγχύστηκε ο Πρετεντέρης με την «απρέπεια» του Ολι Ρεν. Ακούς εκεί ο επίτροπος να παρεμβαίνει απροσχημάτιστα στα εσωτερικά της χώρας και να απαιτεί «συναίνεση»...
Τόσο πολύ «τρελάθηκε» ο Πρετεντέρης με τον Ευρωπαίο που του μπήκανε ψύλλοι στ' αυτιά: «Μήπως είναι ΚΚΕ;», αναρωτιέται στο χτεσινό του άρθρο στα «Νέα».
Απλό το σκεπτικό του Πρετεντέρη: Αφού ο Ρεν επεμβαίνει έτσι απροκάλυπτα και ζητά τη σύμπραξη του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ, τότε μάλλον είναι «κρυφοκομμουνιστής», αφού με τέτοιες παρεμβάσεις, μόνο το ΚΚΕ τελικά ευνοεί.
***
Πριν καταλήξουμε τι κόμμα είναι ο Ολι Ρεν, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε δύο δημοσιεύματα με την ίδια υπογραφή.

*
Το πρώτο (3/12/2009, «Βήμα») ήταν εξόχως καταγγελτικό ενάντια σε μια, όπως έλεγε, «ιδιότυπη συλλογιστική, σύμφωνα με την οποία "δεν θα μας πουν ο Τρισέ και ο Αλμούνια τι θα κάνουμε"...».
Το ίδιο άρθρο ισχυριζόταν ότι «αν δεν τη βγάζαμε στο τζάμπα και βερεσέ, αν δεν κοροϊδεύαμε τον κόσμο με τα παραμύθια μας και αν είχαμε μιαν υγιή οικονομία, κανένας Τρισέ και κανένας Αλμούνια δεν θα ασχολιόταν μαζί μας. Αλλά η κατάσταση είναι αυτή που είναι. Και γι' αυτό ασχολούνται».
*
Οπως διαπιστώνει ο αναγνώστης, κατά το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ο Τρισέ και ο Αλμούνια «καλά κάνουν» και ασχολούνται. «Καλά κάνουν» και μας λένε «τι θα κάνουμε»...
***
Το δεύτερο άρθρο (17/1/2010, «Βήμα»), έλεγε:
*
«O πρώτος σύγχρονος Ελληνας που διατύπωσε την άποψη ότι οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να μας παραδίδουν μαθήματα διότι "όταν εμείς κτίζαμε Παρθενώνες, αυτοί έτρωγαν βαλανίδια" ήταν ο Γεώργιος Παπαδόπουλος (...) Στη χώρα μας υπάρχει ένα διαχρονικό ανακλαστικό: όσοι είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως, αμφισβητούν στους άλλους το δικαίωμα της διδασκαλίας. Η πλέον πρόσφατη εκδοχή του θεωρήματος διατυπώνεται με αριστερό και ελαφρώς εθνικοαπελευθερωτικό μανδύα. "Την οικονομική πολιτική τη χαράζει η ελληνική κυβέρνηση, όχι ο Τρισέ ή ο Αλμούνια, και την κρίνουν οι έλληνες πολίτες, όχι οι διεθνείς αγορές". Μάλιστα! (...). Η αλήθεια, όμως, είναι και πικρή και ωμή. Η οικονομική πολιτική μπορεί να υλοποιείται από την κυβέρνηση αλλά υπόκειται σε κανόνες και κινείται μέσα σε πλαίσια, τα οποία η Ελλάδα έχει ασμένως και αβίαστα αποδεχθεί. Η εφαρμογή αυτών των πλαισίων έχει ανατεθεί μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες σε συγκεκριμένους θεσμούς, με τη σύμφωνη γνώμη και της Ελλάδας. Πράγμα που σημαίνει πως όσα βαλανίδια και αν έτρωγαν οι πρόγονοι του Τρισέ η Ελλάδα καλείται απλώς να εκπληρώσει υποχρεώσεις που η ίδια έχει αναλάβει».
*
Να ένα ακόμα δημοσίευμα που υπεραμύνεται του «δικαιώματος» των Τρισέ και των Αλμούνια - επομένως και των Ολι Ρεν - «να μας παραδίδουν μαθήματα». Που καταγγέλλει ως «ανεπίδεκτους μαθήσεως» όσους αντιδρούν στα μαθήματα «διδασκαλίας». Που κηρύττει την υποχρέωση της Ελλάδας να «υπόκειται σε κανόνες και κινείται μέσα σε πλαίσια». Πλαίσια με τα οποία ο αρθρογράφος έκδηλα συμφωνεί. Πλαίσια τα οποία - κατά τον αρθρογράφο - παρέχουν το «δικαίωμα» στους Τρισέ (επομένως και στους Ολι Ρεν) να καλούν την Ελλάδα να «εκπληρώσει υποχρεώσεις»...
***
Εχουμε, λοιπόν, έναν αρθρογράφο που πέρσι «τσαντιζόταν» αφάνταστα όταν έβλεπε άνθρωπο να αμφισβητεί το «δικαίωμα» των Τρισέ και Αλμούνια «να μας λένε τι θα κάνουμε». Που ειρωνευόταν και περίπου προσομοίαζε με τον αρχιχουντικό Παπαδόπουλο (!) όσους έλεγαν ότι «την οικονομική πολιτική τη χαράζει η ελληνική κυβέρνηση, όχι ο Τρισέ ή ο Αλμούνια».
Και φέτος έχουμε έναν άλλον αρθρογράφο, που παριστάνει τον ενοχλημένο με τις συστάσεις του «αφελούς» Ολι Ρεν.
Το ενδιαφέρον είναι τούτο. Και ο περσινός και ο φετινός (χτεσινός μόλις) αρθρογράφος, είναι ο ίδιος: Ο κ. Πρετεντέρης...
***
Κατόπιν αυτών η απάντηση στο ερώτημα «μήπως ο Ολι Ρεν είναι ΚΚΕ;», δεν είναι δύσκολο να δοθεί:
«Ο Ρεν είναι τόσο ΚΚΕ, όσο είναι και ο κ. Πρετεντέρης».
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου