Σελίδες

19 Μαΐ 2011

Μη στέλνετε τους απεξαρτημένους στην υποτροπή!


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΘΕΑ
Ανακοίνωση αλληλεγγύης στον πρώην χρήστη που κρατείται στις φυλακές Γρεβενών
Σήμερα το πρωί εκδικάζεται στο Πενταμελές Εφετείο στη Θεσσαλονίκη η υπόθεση ενός νέου ανθρώπου που πάλεψε με όλη την ψυχή του για να απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά και κρατείται στις φυλακές Γρεβενών με επταετή ποινή φυλάκισης για μικροκλοπές που είχε διαπράξει όταν ήταν χρήστης ναρκωτικών. Ο Μιχάλης Καλογεράς, 26 χρονών, συνελήφθη για ένα ένταλμα από το 2009, σε τυχαίο έλεγχο για εξακρίβωση στοιχείων. Είναι εδώ και τρία χρόνια καθαρός, έχοντας παρακολουθήσει θεραπευτικό πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ στη Θεσσαλονίκη και σύντομα θα ακολουθούσε και η αποφοίτησή του από το πρόγραμμα.

Στο πλευρό του στέκεται και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ, υποστηρίζοντας με όλες του τις δυνάμεις το ανθρώπινο αίτημά του για μια καινούρια ζωή. «Μετά από μια τόσο δύσκολη και σημαντική προσπάθεια, ο Μιχάλης κινδυνεύει να χάσει ό,τι με τόσο κόπο κέρδισε και να έρθει πάλι σε επαφή με ένα περιβάλλον που οδηγεί με μαθηματική σχεδόν ακρίβεια στην υποτροπή. Επιπλέον, υποβαθμίζεται μέσα από την αντιμετώπιση της δικής του υπόθεσης η προσπάθεια πολλών άλλων που αυτήν τη στιγμή παλεύουν για την αλλαγή και την απεξάρτηση στη ζωή τους και αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα με νομικές εκκρεμότητες(...) Εάν θέλουμε την ευόδωση και όχι την απαξίωση των προσπαθειών που καταβάλλουν δικοί μας άνθρωποι στα θεραπευτικά προγράμματα καθημερινά, είναι σημαντικό να βρεθεί τρόπος ώστε ο Μιχάλης να μπορέσει να συνεχίσει την καθαρή πλέον ζωή του χωρίς αλυσίδες που τον δένουν με το παρελθόν. Με τον τρόπο αυτό θα δυναμώσει και η ελπίδα όσων παλεύουν για τη ζωή τους σήμερα σε θεραπευτικά προγράμματα, αλλά και όσων προσπαθούν να αποφασίσουν να ξεκινήσουν μια τέτοια προσπάθεια», υπογραμμίζει ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή του.
ΚΕΘΕΑ «ΔΙΑΒΑΣΗ»
Μήνυμα ζωής
Το Κέντρο Οικογενειακής Υποστήριξης του προγράμματος απεξάρτησης «ΔΙΑΒΑΣΗ» του ΚΕΘΕΑ παρουσιάζει το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού», στο θέατρο «Τζένη Καρέζη» (Ακαδημίας 3). Τα μέλη της θεατρικής ομάδας του Κέντρου ανεβάζουν την Κυριακή 22 και τη Δευτέρα 23 Μάη στις 7.30 το απόγευμα μια κωμικοτραγική κοινωνική σάτιρα και στέλνουν το δικό τους μήνυμα για ένα διαφορετικό τρόπο ζωής. Το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, πάντα επίκαιρο, αποτελεί «ακτινογραφία» της εξέλιξης της ελληνικής αστικής τάξης και της αποθέωσης του νεοπλουτισμού, ενώ παράλληλα εμφανίζεται η δυσχέρεια για να αποκολληθεί η αστική τάξη από το παρελθόν της. Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα απεξάρτησης «ΔΙΑΒΑΣΗ» ανήκει στο πανελλαδικό δίκτυο υπηρεσιών του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, απευθύνεται σε ενήλικες χρήστες ναρκωτικών ουσιών άνω των 21 ετών, εργαζόμενους, φοιτητές και περιστασιακούς, καθώς και στις οικογένειές τους. Λειτουργεί από τον Οκτώβρη του 1990, στην πλατεία Αμερικής. Οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν, δε χορηγούνται φαρμακευτικές ή υποκατάστατες ουσίες και δεν υπάρχουν λίστες αναμονής.
Οι γονείς και οι συγγενείς εξαρτημένων ανθρώπων μπορούν να απευθυνθούν για οποιαδήποτε πληροφορία στο Κέντρο Οικογενειακής Υποστήριξης (3ης Σεπτεμβρίου 176, Αθήνα, τηλέφωνο 210-8612.604). Οι χρήστες ουσιών μπορούν να απευθυνθούν για οποιαδήποτε πληροφορία στο Συμβουλευτικό Σταθμό (Φυλής 217, Αθήνα, τηλέφωνο 210-8626.761).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου