Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011

Προσχήματα για ένταση καταστολής...


«Η εγκληματικότητα στο κέντρο είναι σε ποσοστό 90% οργανωμένο έγκλημα. 
Και η εμπορία ναρκωτικών και η πορνεία του δρόμου, η παράνομη πορνεία, ακόμη και η επαιτεία είναι οργανωμένη σε δίκτυα. 
Τα δίκτυα αυτά πρέπει να εξαρθρωθούν...   
Δεν είμαι πεπεισμένος ότι πρόκειται μόνο για λαθρομετανάστες. 
Πρέπει να είναι και ελληνικά εγκληματικά κυκλώματα ανακατωμένα».
 Αυτά είπε χτες (στο vimafm) ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, ο οποίος όμως την ίδια στιγμή πλειοδοτεί σε μέτρα καταστολής των μεταναστών και διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας. 
Παρόλο, δηλαδή, που αποδίδει - και σωστά - στο οργανωμένο έγκλημα και τα διάφορα κυκλώματα την εγκληματική δράση στο κέντρο της Αθήνας, ωστόσο τα μέτρα που πρότεινε ο ίδιος, όπως και η κυβέρνηση, τα αφήνουν ανέγγιχτα και στρέφονται κατά των μεταναστών και των λαϊκών αγώνων. 
Τα μόνα ουσιαστικά μέτρα που προτείνουν είναι η απέλαση των μεταναστών ή η φυλάκισή τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, επιχειρήσεις - «σκούπα» και διαρκές κυνήγι των θυμάτων του ιμπεριαλισμού και ταυτόχρονα ουσιαστική απαγόρευση των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας. 
Επιβεβαιώνεται, δηλαδή, περίτρανα ότι κυβέρνηση και δήμος Αθηναίων αξιοποιούν την εγκληματική δράση διαφόρων κυκλωμάτων, για να προωθήσουν μέτρα καταστολής κατά των μεταναστών και των διαδηλώσεων. 
Ταυτόχρονα, αξιοποιούν την υποβάθμιση του κέντρου για να το παραδώσουν σε εξευτελιστικές τιμές σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. 
Η διέξοδος, λοιπόν, δεν μπορεί να βρίσκεται σε αυτά τα αντιδραστικά και αντιλαϊκά σχέδια, αλλά στην πρόταση που κάνει το ΚΚΕ, δηλαδή στην οργάνωση της κοινής πάλης εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και κατοίκων του κέντρου ενάντια στα κυκλώματα και τους μηχανισμούς της εγκληματικής δράσης και την πολιτική της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου