Σελίδες

29 Ιαν 2011

Κύριος υπεύθυνος ο ιμπεριαλισμός...

Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ψήφισε χτες υπέρ της παραμονής των στρατιωτικών δυνάμεων της Γερμανίας στο Αφγανιστάν και ο υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδας Γιάννης Ραγκούσης δήλωσε ότι θα εφαρμοστεί ο υπάρχων νόμος για τους οικονομικούς μετανάστες.
Μόνο άσχετες, φυσικά, δεν είναι αυτές οι δύο ειδήσεις. 
Για να είμαστε ακριβείς, είναι αδύνατο να ασχοληθεί κανείς με την πρώτη χωρίς τη δεύτερη και το ανάποδο.
Γιατί, όσο και αν το θέλουν οι του ΛΑ.Ο.Σ., οι οικονομικοί μετανάστες δεν είναι ζιζάνια που φυτρώνουν, ούτε είναι φτωχοί επειδή έτσι θέλησε γι' αυτούς η μοίρα ή γιατί είναι μειωμένης αντίληψης άνθρωποι.
Υπάρχουν, επειδή οι κυβερνήσεις και τα αστικά Κοινοβούλια της «πολιτισμένης Δύσης» - όπως και το ελληνικό - παίρνουν αποφάσεις αντίστοιχες με αυτήν της γερμανικής Βουλής και ενίοτε ακόμη χειρότερες.

Και, βέβαια, πριν η γερμανική, και η γαλλική, και η βρετανική..., Βουλή πάρουν τέτοιες αποφάσεις, έχουν φροντίσει να υπάρχει η περίφημη συμφωνία του Δουβλίνου Νο 2. 
Αυτή που θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε τεράστιο στρατόπεδο φύλαξης και επαναπροώθησης μεταναστών.
Βλέπετε, ο καταμερισμός εργασίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης επιφυλάσσει και τέτοιους ρόλους για τον ελληνικό λαό. 
Δηλαδή, να γίνουμε και οι ...δεσμοφύλακες για τους μετανάστες που απειλούν τον «ευρωπαϊκό παράδεισο».
Αυτό, την ίδια στιγμή που η ΕΕ, η κυβέρνηση, το κεφάλαιο, μεταβάλλουν τους Ελληνες εργαζόμενους (όπως και τους Ιρλανδούς, τους Πορτογάλους, τους Ισπανούς, τους Βέλγους) σε μετανάστες στην ίδια τους την ήπειρο.
Καταυλισμούς για τους πληγέντες από τις αντεργατικές πολιτικές της ΕΕ δεν έχουν φτιάξει ακόμη επισήμως, όμως τι νομίζετε πως είναι τα παρισινά προάστια ή οι αντίστοιχες γειτονιές στις βιομηχανικές πόλεις της Αγγλίας;
Ας μη βάζουμε, άλλωστε, και στοίχημα για το πόσο μακριά είμαστε από κάτι τέτοιο. Μας έχουν εκπλήξει αρκετές φορές δυσάρεστα.
Πάντως, ας έχουν υπόψιν τους ότι στο τέλος οι μετανάστες κάθε είδους θα ...συνεννοηθούν μεταξύ τους. Οσο κι αν προσπαθούν για το ακριβώς αντίθετο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου