Σελίδες

14 Φεβ 2014

ΟΙ ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΚΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ...

«Ενα μέρος του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ οριακά μάλιστα τότε - οριακά και συγκυριακά θα μπορούσα να πω - είχε ταχθεί υπέρ της Συνθήκης του Μάαστριχτ. (...) Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του είχε ταχθεί κατά όλων των ευρωπαϊκών Συνθηκών με πρώτη και κύρια τη Συνθήκη του Μάαστριχτ»! 
Ποιος τα είπε αυτά; Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κοντονής, προχτές στη Βουλή. 
Εχει επιλεκτική μνήμη ή στρουθοκαμηλίζοντας πιστεύει ότι θα πείσει λαϊκές δυνάμεις για την από το πουθενά αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στις Συνθήκες της ΕΕ; 
Ο,τι και αν συμβαίνει δείχνει το ταλέντο του στην πολιτική κοροϊδία και το ψέμα.
 Πρώτον, διότι ο πρόγονός του και βασική δύναμη στο στήσιμο του ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΝ, τάχθηκε μετά «βαΐων και κλάδων» υπέρ της Συνθήκης του Μαάστριχτ ενώ σήμερα ζητά αλλαγές με ακόμη μεγαλύτερο βάθος της Συνθήκης στην κατεύθυνση της οικονομικής και πολιτικής ενοποίησης. 
Μόλις πρόσφατα ο Αλ.Τσίπρας σε ομιλία του στην Αυστρία προς τιμήν του σοσιαλδημοκράτη Κράισκι, είπε ότι μπορεί να γίνουν αλλαγές στην ΕΕ χωρίς να αλλάξουν οι Συνθήκες της. Πού τη βλέπει την εναντίωση;

Αλλά εκεί που ξεπέρασε εαυτόν είναι τα περί συμμετοχής του «ΚΚΕ στις κυβερνήσεις Τζαννετάκη και Ζολώτα», «που προωθούσαν - όπως είπε - αυτό που λέμε ανακεφαλαιοποίηση και επιθετική πολιτική του κεφαλαίου στην Ευρώπη πολύ πριν ψηφιστεί το Μάαστριχτ»! 
Μόνο που και εδώ έχει επιλεκτική μνήμη. 
Γιατί αυτές οι κυβερνήσεις δεν είχαν προγραμματικό χαρακτήρα, δεν είχαν κοινό πρόγραμμα, στις οποίες βεβαίως συμμετείχε ο ΣΥΝ. Και επειδή το ΚΚΕ έχει βγάλει συμπεράσματα ακόμη και απ' αυτήν τη συμμετοχή, γι' αυτό και λέει καμιά συμμετοχή σε αστική κυβέρνηση. 
Αλλά πάει πολύ ένα ηγετικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που συναγελάζεται με τους καπιταλιστές, όπως στη χθεσινή συζήτηση για την παραγωγική ανασυγκρότηση με τον πρόεδρο του ΣΕΒ και είναι έτοιμος να τους υπηρετήσει και από κυβερνητική θέση, να αποδίδει στο ΚΚΕ, αυτά που προωθεί η στρατηγική τους, νομίζοντας πως θα κρυφτεί ο αντιλαϊκός της χαρακτήρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου