Σελίδες

14 Φεβ 2013

Μέτωπο αντίστασης και αντεπίθεσης τώρα!

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, η κυβέρνηση προχώρησε σε οργανωμένες «διαρροές» στα αστικά ΜΜΕ, προαναγγέλλοντας ανάληψη «νομοθετικής πρωτοβουλίας» για την ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία. Το ίδιο διάστημα πυροδοτήθηκαν τα σενάρια για αποχωρήσεις 25.000 δημοσίων υπαλλήλων μέσα στο 2013, εκ των οποίων 13.000 το πρώτο εξάμηνο.
Τη Δευτέρα «έσκασε» η νέα άγρια φοροεπιδρομή με την αποστολή τρομοκρατικών επιστολών σε 2,5 εκατομμύρια νοικοκυριά, που αδυνατούν να πληρώσουν τα ατέλειωτα άγρια χαράτσια και τα οποία απειλούνται με δέσμευση μισθών και συντάξεων ή πλειστηριασμό περιουσιακών στοιχείων.
Την Τρίτη, ο γγ του υπουργείου Οικονομικών, Γ. Μέργος, έθεσε το θέμα της παραπέρα μείωσης του βασικού μισθού, προκειμένου να ενισχυθεί η
ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, πράγμα που αποτελεί πάγια επιδίωξη της πλουτοκρατίας και της ΕΕ και σε καμία περίπτωση προσωπική θέση του εν λόγω κυβερνητικού αξιωματούχου...
Το συμπέρασμα που προκύπτει αβίαστα από το παραπάνω «χρονικό» εφαρμογής προαποφασισμένων και προαπαιτούμενων άγριων μέτρων, που ξεζουμίζουν και αλυσοδένουν το λαό, είναι ότι η μετωπική επίθεση κυβέρνησης - πλουτοκρατίας - ΕΕ κατά του λαού θα κλιμακώνεται ολοένα και περισσότερο, όσο δε συναντά την οργανωμένη αντεπίθεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Γίνεται ολοφάνερο και στον πλέον αφελή ότι αυτό που θέλουν είναι να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε σύγχρονους σκλάβους δίχως δικαιώματα και μισθούς πείνας των 300 - 400 ευρώ, ώστε να διασφαλίσουν τις προϋποθέσεις της «αειφόρου» κερδοφορίας.
Απέναντι σε αυτήν την επίθεση, χρειάζεται να υψωθεί ένα πανεργατικό - παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης και αντεπίθεσης, ένα ταξικό κίνημα και ηγεσίες αποφασισμένες για σκληρούς αγώνες με τη δικτατορία των μονοπωλίων, ένα κίνημα που δε θα είναι νεροκουβαλητής του συστήματος στην εναλλαγή των κυβερνήσεων, για να σωθεί ο καπιταλισμός. 
Η απεργία στις 20 Φλεβάρη μπορεί να αποτελέσει αποφασιστικό βήμα στην κατεύθυνση αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου