Σελίδες

14 Φεβ 2013

Μισθωτοί Τεχνικοί: Αστυνομικοί στα γραφεία του σωματείου για να ελέγξουν αν τηρείται ο νόμος και η τάξη!


Την απρόκλητη εμφάνιση και παρέμβαση της αστυνομίας στα γραφεία του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών  καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ Μισθωτών Τεχνικών.
Σημειώνει ότι η παρέμβαση της αστυνομίας είναι απόλυτα ενταγμένη στη στρατηγική κλιμάκωσης της καταστολής από πλευράς του αστικού κράτους, όπως αυτή εκτυλίσσεται όλες τις τελευταίες βδομάδες με τα απανωτά κρούσματα καταστολής και αυταρχισμού σε βάρος του εργατικού και ευρύτερα του λαϊκού κινήματος.
Τονίζει ότι η παρέμβαση της αστυνομίας δεν είναι άσχετη με το γεγονός ότι το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών συμμετέχει σε μια σειρά από κινητοποιήσεις, για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και για το Ασφαλιστικό, ενάντια στη νέα κλοπή έως και 400 εκατ. ευρώ από τα αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ που προετοιμάζεται με τη σχεδιαζόμενη από την κυβέρνηση και τη διοίκηση του ΤΕΕ αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής.
Με αυτά τα δεδομένα, με την ανακοίνωση καλούνται όλοι οι μισθωτοί τεχνικοί:

   - Σε συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης στις 9.00 π.μ.
   - Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής, τη Δευτέρα 18 Φλεβάρη στις 10.00 π.μ., Ακαδημίας 54.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΣΑΚ Μισθωτών Τεχνικών, έχει ως εξής:
«Καταγγέλλουμε την απρόκλητη εμφάνιση και παρέμβαση της αστυνομίας στα γραφεία του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, χτες Τετάρτη 13/2/2013, με πρόφαση ότι είχαν "άνωθεν εντολή να ελέγξουν εάν τηρείται ο νόμος και η τάξη" κατά τη διάρκεια σύσκεψης συντονισμού.
Αυτή η ενέργεια ούτε πρωτοφανής - ούτε τυχαία είναι, δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία για το ταξικό εργατικό κίνημα. Αντίθετα, είναι απόλυτα ενταγμένη στη στρατηγική κλιμάκωσης της καταστολής από πλευράς του αστικού κράτους, όπως αυτή εκτυλίσσεται όλες τις τελευταίες εβδομάδες με τα απανωτά κρούσματα καταστολής και αυταρχισμού σε βάρος του εργατικού και ευρύτερα του λαϊκού κινήματος.
Οι 35 συλλήψεις συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και η επίθεση κατά της συγκέντρωσης στο υπουργείο Εργασίας, η καθημερινή επιχείρηση καταστολής σε βάρος του κινήματος των φτωχών αγροτών σε όλη τη χώρα, η επιστράτευση των ναυτεργατών και προηγουμένως των απεργών του ΜΕΤΡΟ, οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης να βάλει χέρι στη λειτουργία των συνδικάτων, στο δικαίωμα στην απεργία, είναι τα πρώτα δείγματα εφαρμογής του δόγματος "νόμος και τάξη" με το οποίο επιχειρεί η κυβέρνηση να εξασφαλίσει ένα λαό υπάκουο και εξαθλιωμένο ώστε οι μονοπωλιακοί όμιλοι να τελειώνουν μια και καλή με τους λαϊκούς αγώνες, τις απεργίες, τις συλλογικές συμβάσεις και τα εργατικά δικαιώματα.
Η εξέλιξη αυτή γίνεται σε μια χρονική στιγμή που μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών συμμετέχει σε μια σειρά από κινητοποιήσεις, για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και για το Ασφαλιστικό, ενάντια στη νέα κλοπή έως και 400 εκατ. ευρώ από τα αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ που προετοιμάζεται με τη σχεδιαζόμενη από την κυβέρνηση και τη διοίκηση του ΤΕΕ αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής. Ειδικά για την Τράπεζα Αττικής, μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και το μπλοκάρισμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου στην πρώτη προσπάθεια Γενικής Συνέλευσης της Τράπεζας Αττικής στις 5 Φλεβάρη, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ) καλεί, μαζί και με άλλα σωματεία και φορείς, σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απ' τα γραφεία της Τράπεζας Αττικής την ερχόμενη Δευτέρα, 18 Φλεβάρη.
Σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές, οι συλλογικές διαδικασίες του κινήματος όχι απλά δεν περισσεύουν, αλλά είναι δυο φορές αναγκαίες. Πέρα από προθέσεις, είναι απαραίτητο η πλειοψηφία της διοίκησης του ΣΜΤ να δει με ειλικρινή και σοβαρή αυτοκριτική τη στάση της αναφορικά με τη μη σύγκληση ΔΣ και Γενικής Συνέλευσης του σωματείου σε μια τέτοια κρίσιμη στιγμή. Οι συλλογικές διαδικασίες είναι απαραίτητες για να περιφρουρηθεί και να μαζικοποιηθεί η δράση και η λειτουργία του. Δεν χωράν λογικές που αντιμετωπίζουν το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών ως "ατμομηχανή" κάθε λογής πολιτικών πρωτοβουλιών της πλειοψηφίας της διοίκησής του.
Η απροκάλυπτη προσπάθεια καταστολής δεν θα περάσει.
Η ουσιαστική απάντηση στην προσπάθεια κρατικής καταστολής του συνδικαλιστικού κινήματος θα δοθεί μέσα απ' την κλιμάκωση του αγώνα για την ικανοποίηση των αναγκών των μισθωτών τεχνικών και των υπόλοιπων εργαζόμενων, για την ανατροπή της πολιτικής των μονοπωλίων και της ΕΕ.
Καλούμε όλους τους μισθωτούς τεχνικούς
1) Σε συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 15 Φλεβάρη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στις 9.00 π.μ.
2) Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής, τη Δευτέρα 18 Φλεβάρη στις 10.00 π.μ., Ακαδημίας 54».

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου