Ο Αλ. Τσίπρας συναντήθηκε στο Οστιν του Τέξας με τον Β. Μαρκεζίνη.
Η είδηση στην εφημερίδα «Το Ποντίκι», με ρεπορτάζ που λέει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συναντήθηκαν, αυτό έχει γίνει αρκετές φορές τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας και πολιτικής συζήτησης εν εξελίξει στην οποία καταγράφονται «κοινοί τόποι».
Σκοπός, η «μετωπική σύμπραξη ευρύτερων δυνάμεων, με «έντιμους ανθρώπους» από το αντιμνημονιακό στρατόπεδο, ακόμη και συντηρητικούς!!!
Σκοπός, η «μετωπική σύμπραξη ευρύτερων δυνάμεων, με «έντιμους ανθρώπους» από το αντιμνημονιακό στρατόπεδο, ακόμη και συντηρητικούς!!!
Να σημειώσουμε ότι ο Β. Μαρκεζίνης έχει τον τίτλο του σερ από τη Μ. Βρετανία, ενώ έχει απασχολήσει πολλές φορές τα αστικά ΜΜΕ, με τις παρεμβάσεις του για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την αξιοποίηση της
γεωστρατηγικής της θέσης σε όφελος του κεφαλαίου, με αναζήτηση ισχυρών ιμπεριαλιστών συμμάχων, εκτός Ευρωζώνης.
γεωστρατηγικής της θέσης σε όφελος του κεφαλαίου, με αναζήτηση ισχυρών ιμπεριαλιστών συμμάχων, εκτός Ευρωζώνης.
Μετά απ' όλ' αυτά φανταστείτε την κυβέρνηση της αριστεράς και ποιον υπηρετεί.
Υ.Γ.
Εμείς θα υπενθυμίσουμε πως ο "Sir" Βασίλειος Μαρκεζίνης είναι είναι τακτικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, στο οποίο πρόσφατα μίλησε ο Α.Τσίπρας,, και γιος του Χουντικού πρωθυπουργού Σπύρου Μαρκεζίνη, όπως μας πληροφορεί η wikipedia.
Επίσης είχε προταθεί για υπηρεσιακός πρωθυπουργός από την Χρυσή Αυγή, την περίοδο ανάμεσα στις εκλογικές αναμετρήσεις του Μάη με τον Ιούνη του '12.
Ο πρώτος (προσωρινός) θρίαμβος της γραμμής Κύρκου: Η «λύση» Μαρκεζίνη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ «φιλελευθεροποίηση» Μαρκεζίνη κάνει τον Κύρκο να πιστέψει ότι η «ρεαλιστική» πολιτική του για συμμετοχή στη νομιμότητα και τις «διαδικασίες» της χούντας επιβεβαιώνεται από τα πράγματα, ως η γνήσια «δημοκρατική διέξοδος». Επιτίθεται, λοιπόν, με έπαρση στους Ν. Καλούδη και Χ. Φλωράκη οι οποίοι, όπως το σύνολο σχεδόν του πολιτικού κόσμου, παρέμεναν πιστοί στη στρατηγική ανατροπής της δικτατορίας.
Σε άρθρο του στα «Πολιτικά θέματα» ο Κύρκος θα πεις
«Γιατί το ζητούμενο δεν είναι ένας άλλος τύπος δικτατορίας, είναι η Δημοκρατία. Εκείνο όμως που ενδιαφέρει ακόμα περισσότερο και που η ανάλυση του Ν. Καλούδη αγνοεί, δεν είναι οι προθέσεις της δικτατορίας, αλλά οι αλλαγές που έχουν επέλθει στην εσωτερική της συνοχή, τα ρήγματα στις δυνάμεις που την επέβαλαν και την στήριξαν, η προϊούσα φθορά της.»
«Η λαϊκή απόφαση κάτω μάλιστα από τις δεδομένες συνθήκες, θα λειτουργήσει σαν καταλύτης στις δημοκρατικές εξελίξεις. Ακόμα και αυτός ο κ. Σπ. Μαρκεζίνης επεσήμανε για δικούς του λόγους, την αποφασιστική σημασία του συσχετισμού των δυνάμεων. Η λαϊκή φωνή - είχε πει - είναι πλέον σημαντική από οιονδήποτε των Συνταγμάτων. Αυτό το στοιχειώδες και προφανές δεν το βλέπει ο Χ. Φλωράκης στο τέρμα του συλλογισμού του;»
Θ.Β.
Η εξουσία είναι πιο γλυκιά και από το μέλι. Όλοι οι "καλοί" χωρούν στο σμήνος
ΑπάντησηΔιαγραφή