Με άρθρο του στο φασιστικό site της Χρυσής Αυγής ethnikismos.net κάποιος «Αντίοχος» καλεί τους μαθητές να απολογηθούν για το Μεταξά.
Παραθέτουμε το μεγαλύτερο απόσπασμα από το «μεγαλείο» της σκέψης του φασίστα.
«ΜΑΘΗΤΕΣ, ΙΔΟΥ ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΜΑΡΞΙΣΤΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΑΣ ΤΗΝ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ! ... Αγαπητοί μαθητές, θα σας πω έναν έξυπνο τρόπο για να ξεφτιλίσετε τον μαρξιστή ινστρούχτορα που θα σας λέει το παραμύθι του. Σίγουρα, θα σας πει –μεταξύ των άλλων- πως «Οι Έλληνες το ’40 πολέμησαν τον φασισμό». Μόλις το πει αυτό, κατ’ αρχάς, τον/την ρωτάτε με προσποιητή αφέλεια: «Κύριε-α, το καθεστώς του Μεταξά ήταν φασιστικό;». «Βεβαίως και ήταν φασιστικό», θα σας απαντήσει με στόμφο. Συνεχίζετε με την εξής ερώτηση: «Κύριε-α, το καθεστώς του Μουσολίνι ήταν κι αυτό φασιστικό, έτσι δεν είναι;». «Ναι, ήταν», θα σας απαντήσει ελαφρώς διστακτικά, για να δει που το πάτε. Εδώ, λοιπόν, του καταλήγετε ως εξής: «Εφόσον κύριε-α και τα δύο καθεστώτα ήταν φασιστικά, πως εμείς πολεμήσαμε τον φασισμό; Το σωστό δεν είναι ότι οι Έλληνες φασίστες πολέμησαν τους Ιταλούς φασίστες;». Τι θα σας απαντήσει ο ινστρούχτορας; Ή θα σημάνει… διάλειμμα, ή θα θυμηθεί ότι έχει μια… επείγουσα δουλειά και θα φύγει τρέχοντας!»
Πρόκειται για ένα μεγαλείο σκέψης που είναι μάλλον χαρακτηριστικό της σκέψης του Αρείου εγκεφάλου.
- Από πού προκύπτει ότι εφόσον το καθεστώς Μεταξά ήταν φασιστικό και όλοι οι Έλληνες ήταν φασίστες; Ράβδος εν γωνία άρα βρέχει. Εντάξει, είναι γνωστά τα ανιστόρητα ψέματα των απογόνων του Μεταξά. Αλλά να φτάνουν στο σημείο να υποστηρίζουν ότι οι Έλληνες σαν λαός, ήταν φασίστες; Αυτό πάει πολύ.
- Γιατί όμως ο Μεταξάς είπε όχι απέναντι στην ιταλική εισβολή; Είναι γνωστό όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο υποστράτηγος Πετρουτσόπουλος ότι «Η Ανώτατη Ηγεσία δεν επίστευεν εις την Νίκην, αλλά ήθελεν να ρίξωμεν μερικούς πυροβολισμούς διά την τιμήν των όπλων μας». Με ευθύνη του καθεστώτος Μεταξά ο στρατός βρέθηκε απροετοίμαστος, με τεράστιες ελλείψεις σε πολεμοφόδια, πολεμικά μέσα απαρχαιωμένα, χωρίς οχυρωματικά έργα. Άρα ο Μεταξάς είπε «όχι» για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου, καθώς και του αγγλικού που ήταν σε διασυνδέσεις, όπως φάνηκε και από τη στήριξη της Αγγλίας προς το Μεταξά για να ανέβει στην εξουσία. Από ότι βέβαια αποδείχτηκε η στήριξη των Άγγλων στάθηκε αδύνατο να αποτρέψει τον πόλεμο.
- Ο ελληνικός λαός πάλεψε το φασισμό. Η στάση του Μεταξά καμία σχέση δεν έχει ούτε με τον ηρωικό αγώνα του ελληνικού λαού, ούτε με όλους αυτούς που θυσιάστηκαν στον αγώνα ενάντια στο φασισμό - ναζισμό. Ας μην ξεχνάμε ότι τη στιγμή που οι κομμουνιστές ζητούσαν να φύγουν από τις φυλακές που τους είχε ρίξει η δικτατορία, για να πολεμήσουν ενάντια στον κατακτητή ακολουθώντας το κάλεσμα του Ν. Ζαχαριάδη, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Μεταξάς τους παρέδωσε στους Ναζί.
- Ναι, ο Μεταξάς ήταν φασίστας, αστός πολιτικός. Διορίστηκε πρωθυπουργός από το βασιλιά τον Απρίλη του 1936, με τη σύμφωνη γνώμη της αστικής τάξης της Ελλάδας. Έτσι κι αλλιώς ήδη από το Μάρτη του ίδιου χρόνου, ο Μεταξάς είχε αναλάβει υπουργός Στρατιωτικών στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Δεμερτζή. Τα αστικά κόμματα μέσα στο κοινοβούλιο στήριξαν την κυβέρνηση Μεταξά είτε με ψήφο εμπιστοσύνης είτε με ψήφο ανοχής και επί της ουσίας του έδωσαν και τυπικά την εξουσία με την απόφαση της Βουλής για πεντάμηνη διακοπή των εργασιών της. Μετά από αυτές τις εξελίξεις, στις 4 Αυγούστου 1936 επιβλήθηκε η βασιλομεταξική δικτατορία με το σύνολο του αστικού πολιτικού κόσμου να την αποδέχεται και με την ενεργή στήριξη της Μεγάλης Βρετανίας, που είχε συμφέρον από μια τέτοια εξέλιξη. Ο Μεταξάς λοιπόν, επιλέχθηκε και στηρίχθηκε από την αστική τάξη της Ελλάδας και της Αγγλίας, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά τους, όχι από τον ελληνικό λαό. Γι’ αυτό και κυνήγησε και φυλάκισε κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές. Πήρε όλα τα μέτρα για να τσακίσει το εργατικό λαϊκό κίνημα.
Αυτά τα λίγα. Δεν περιμέναμε άλλωστε κάτι καλύτερο από τον φασίστα με ψευδώνυμο «Αντίοχος». Στο σπορ της αλήθειας δεν τα πάνε άλλωστε και πολύ καλά οι ναζί της Χρυσής Αυγής. Έξω οι φασίστες, οι σάπιες ιδέες τους και τα φασιστικά σύμβολα τους από τα σχολεία.
902.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου